Spring til indhold

Kunst og teknologi

Bachelor

Kunst og teknologi

studerende fra kunst og teknologi arbejder på projekt

Hvis du brænder for at arbejde i krydsfeltet mellem kunst og teknologi, er her en international uddannelse, der kombinerer kunstnerisk arbejde med akademisk refleksion og teknologisk viden.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du bliver i stand til at producere dine egne projekter og indsætte dem i kulturelle og sociale sammenhænge
Du brænder for at skabe og arbejde i samspillet mellem kunst og teknologi
Du får adgang til at samarbejde med professionelle partnere om at udvikle kunst- og teknologiprojekter

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Bachelor

Kunst og teknologi

studerende fra kunst og teknologi arbejder på projekt

Hvis du brænder for at arbejde i krydsfeltet mellem kunst og teknologi, er her en international uddannelse, der kombinerer kunstnerisk arbejde med akademisk refleksion og teknologisk viden.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du bliver i stand til at producere dine egne projekter og indsætte dem i kulturelle og sociale sammenhænge
Du brænder for at skabe og arbejde i samspillet mellem kunst og teknologi
Du får adgang til at samarbejde med professionelle partnere om at udvikle kunst- og teknologiprojekter

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Kunst og Teknologi (tidligere Art & Technology) henvender sig til dig, som brænder for at skabe og arbejde i samspillet mellem kunst og teknologi. Med uddannelsen får du en omfattende viden og kompetencer der gør dig i stand til at producere dine egne projekter og indsætte dem i kulturelle og sociale sammenhænge. En BA i Kunst og Teknologi giver dig et stærkt grundlag for videreuddannelse inden for bl.a.  kunst- design- og medieverdenen.  

Kunst og Teknologi er en tværfaglig uddannelse, hvor du kommer til at arbejde kreativt og bygge dine egne kunstnerisk-æstetiske værker med forskellige former for teknologi. Du får mulighed for at udtrykke din kunstneriske kreativitet sammen med andre gennem projektbaseret gruppearbejde. På uddannelsen lærer du at bruge teori i praksis og reflektere over dine resultater i en akademisk ramme.

På Kunst og Teknologi udfordrer vi dig til at skabe store installationer og andre kunstneriske projekter i teams. Dit arbejdsfelt vil være oplevelsesmæssige, kunstneriske og designmæssige muligheder i moderne  materialer, lys og lyd, fysiske design og nye medier. Du vil gennem uddannelsen få erfaring med alle dele af den kreative proces, fra idé til færdigt produkt. 

På Kunst og Teknologi får du kompetencer i:

 • Projektarbejde og projektstyring
 • At arbejde kreativt og systematisk med teknologiske og kunstneriske projekter
 • At anvende viden om både teknologiske muligheder og kunstneriske metoder i udviklingen af innovative kultur- og medieproduktioner
 • At analysere mediekunst og nye mediers kulturelle betydning
 • At samarbejde med professionelle partnere om at udvikle kunst- og teknologiprojekter

Kunst og Teknologi giver dig en fremtidssikret uddannelse inden for en af de hurtigst voksende sektorer i verden.

Fagligt indhold

På Kunst og Teknologi er omdrejningspunktet projektarbejde og det at skabe. Det foregår typisk i samspil med kunstnere, designere og mediefolk inden for området og sammen med samarbejdspartnere i det omgivende miljø. Værkstedsarbejde spiller sammen med teoretiske kurser, og i hvert semester indgår en serie workshops, som understøtter dine metodiske og praktiske kompetencer i projektarbejdet. Målet er, at du opnår en viden om, hvad der skal til for at skabe oplevelser, dvs. viden om kunstneriske og æstetiske processer samt om de fysiske og psykiske vilkår, der gælder, hvis oplevelser skal kunne blive til. Tilsvarende får du indsigt i oplevelsesbaseret markedsføring.

Semesterprojekter og projektudstillinger

Projektarbejdet på Kunst og Teknologi omhandler udviklingen af ​​et artefakt, et produkt, der kombinerer teknologi med æstetiske og kunstneriske værdier, og afsluttes med en projektudstilling og undersøgelse.

Læs mere og se eksempler på semesterprojekter og udstillinger.

Studieordning

Du kan læse mere om uddannelsens opbygning og indhold i studieordningen for bacheloruddannelsen i Kunst & teknologi (Art & Technology).

Guest Exchange student

If you want to apply for our guest exchange program on our 4th and/or 5th semester, please visit our English site for more information.

Read more

Semesteroversigt

Kandidatmuligheder

Med en BA i Kunst & Teknologi har du automatisk adgang til at læse følgende kandidatuddannelser på AAU:

  Udover denne specifikke kandidatuddannelser giver Kunst og Teknologi mulighed for at søge ind på diverse andre overbygninger inden for den kreative sektor, bl.a. som oplevelsesteknolog, kunster, designer, eventmager osv.

  Desuden kan du også søge ind på den nye kandidat mulighed i:

  Visuelle studier og kunstpædagogik.

  Gennem bacheloruddannelsen bliver du præsenteret for en bred række af aspekter inden for kreativt arbejde, og du vil derfor gennem uddannelsen få en fornemmelse for, hvilket område du ønsker at specialisere dig inden for.

  Læs hvad tidligere studerende har gjort efter eksamen.

  studerende arbejdet på projekt til udstilling_kunst og teknologi_aau
  Kunst og Teknologi (tidligere ArT & Technology) startede i 2008 og de første bachelorer blev færdige i sommeren 2011.

  Job og karriere

  Med en BA i Kunst og Teknologi har du automatisk ret til optagelse på kandidatuddannelserne Oplevelsesdesign på AAU. Derudover giver den adgang til en lang række både teoretisk og praktisk orienterede uddannelser, såvel på som uden for universitetet.

  Med sin kombination af teoretiske, teknologiske og praktiske kompetencer retter Kunst og Teknologi sig arbejdsmæssigt mod kreative og kulturelle brancher (fx kunst- og kulturinstitutioner, mode, medier, spil, forlystelser, events, reklame og edutainment) og stillinger, hvor man arbejder kreativt med teknologi. 

  Kunst og Teknologi startede i 2008 under navnet Art & Technology, og de første bachelorer blev færdige i sommeren 2011.

  Se hvilke job- og karrieremuligheder bacheloruddannelsen i Kunst og Teknologi på AAU har ført til (Dimittendundersøgelsen)

  Kunst og Teknologi bachelor AAU Aalborg 2017

  Udenlandsophold

  Under bacheloruddannelsen Kunst og Teknologi, kan du komme et semester til udlandet. Dette gøres typisk på 5. semester. Et udlandsophold vil udfylde det semester, du ellers skulle have haft på AAU. Aalborg Universitet har en del samarbejdsaftaler med universiteter i udlandet. Du kan enten søge gennem en samarbejdsaftale eller kontakte et universitet selv.

  Alt dette kan du finde mere om på internationalt kontors hjemmeside.

  Optagelse og adgangskrav

  Kontakt

  Kommende arrangementer

  Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever

  Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

  Nyhedsbrev