Forskning
Samarbejde

Elektronik, Diplomingeniør

Studerende arbejder i laboratoriet

Elektronik, diplomingeniør

Som diplomingeniør i Elektronik kommer du til at være med til at udvikle mange af de produkter, du møder i din hverdag – eller gør brug af uden at tænke over, at du møder dem. Det kan fx være højtalere og radiomodtagere, men også satellitter, kommunikation i elektroniske systemer og andet, som man ikke ser eller som er usynligt for den uindviede.

FIK DU IKKE SØGT IND I TIDE?

Hvis der viser sig at være ledige pladser på diplomingeniøruddannelsen i Elektronik, så annoncerer vi dem den 28. juli.

 

Elektronik er et område i konstant udvikling, og der skal ingeniører til at lede og nytænke arbejdet, for at virksomhederne kan følge med. Det er vigtigt med kompetente elektronikingeniører, der kan komme med nye ideer til produkter og som løbende kan forbedre eksisterende produkter mht. funktionalitet, størrelse og pris. Med en diplomingeniøruddannelse i Elektronik får du en stærk profil inden for et felt, hvor der er mangel på kvalificeret arbejdskraft.

En diplomingeniøruddannelse er for dig, der er klar til at komme direkte ud på arbejdsmarkedet efter 3½ år.

Eksempler på hvad studerende på diplomingeniøruddannelsen i Elektronik har arbejdet med;

 • Elektroniske førerhunde
 • Intelligente rottefælder
 • Satellitter
 • Hi-Fi forstærkere
 • Styring af solceller
 • Fjernstyrede racerbiler

Mange af projekterne på uddannelsen foregår i samarbejde med virksomheder. Kontakten til erhvervslivet giver dig ikke blot en god mulighed for at afprøve ideer i praksis - det er også en smagsprøve på den fremtid, der venter dig.

Elektronik er et fuldtidsstudium, som kræver en stor arbejdsindsats af dig som studerende. Til gengæld får du undervisning i topklasse af både danske og internationale undervisere, som selv forsker i det, de underviser dig i.

Uddannelsen til diplomingeniør er en såkaldt professionsbachelor. Således er det ikke det samme som en ingeniørfaglig bacheloruddannelse, selvom emnerne typisk er det samme – fokus er i højere grad på, at du skal direkte ud i job efter endt uddannelse og ikke videre på en overbygning.

INGENIØRPRAKTIK

Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år inklusive et halvt års praktik i en dansk eller udenlandsk virksomhed. De fleste studerende vælger at tage på virksomhedsophold i Danmark, men der er også mulighed for at tage et ophold i udlandet.

Under dit praktikforløb vil du komme til at arbejde som ingeniør i den virkelige verden. På den måde får du en unik mulighed for at afprøve dine ingeniørfærdigheder fra studiet, og du får en oplevelse af den rolle, som du skal udfylde, inden du skal ud på den anden side og begynde din karriere.

"DET VAR SUPERMOTIVEREDE PLUDSELIG AT ARBEJDE MED ET PROJEKT. HVOR DER RENT FAKTISK VAR EN KUNDE, DER AFVENTEDE RESULTATET."

                              SADOUN ANAYATI (STUDERENDE) OM SIT PRAKTIKOPHOLD


Når du er færdig med din diplomingeniøruddannelse, kan du gå direkte videre ud på arbejdsmarkedet, eller du kan vælge at læse videre til civilingeniør.

BLIV KLOGERE PÅ OM ELEKTRONIK ER NOGET FOR DIG

Prøv vores Matchtjekker
 

Download pdf om uddannelsen

Pdf om uddannelsen til diplomingeniør i elektronik

HVORDAN ER DIT MATEMATIKNIVEAU?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart.

 

SØG OM OPTAGELSE PÅ DIPLOMINGENIØR I ELEKTRONIK - OPTAGELSE.DK

 


 

EN AF DE BEDSTE INGENIØRUDDANNELSER I VERDEN

AAU er bedst i Europa inden for ingeniørvidenskab        
 

 

prøv Matchtjekkeren

Du får viden om

 • Kommunikationsteknologi
 • Programmering
 • Regulering
 • Signalbehandling
 • Matematik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU