Forskning
Samarbejde

Computerteknologi, Bachelor

Computerteknologi kan bruges på mange områder

Computerteknologi

» Hvem læser Computerteknologi?
» Hvad lærer du?
» Hvordan ser din fremtid ud?
» Sådan kan en uge på studiet se ud
» Hvad er adgangskravene?   
 

Hvad er computerteknologi?

Kunne du godt tænke dig at arbejde med cybersikkerhed, kunstig intelligens eller bare ting, som endnu ingen har tænkt på? Bacheloruddannelsen i Computerteknologi på Aalborg Universitet giver dig en verden af muligheder.

Computerteknologi er en uddannelse for dig, der vil bane vej for nye og spændende IT-løsninger i et samspil mellem software og hardware. På studiet får du viden og kompetencer af førende undervisere og lærer at se produkter og systemer i en større sammenhæng. Noget som gør dig til en nøglespiller i fremtidens digitalisering.

Uddannelsen forener teori og praktik fra første til sidste semester. Det betyder, at du allerede tidligt lærer at tænke og arbejde som en computeringeniør og forstår præmisserne for udvikling af nye, bedre teknologier.

Det første år bliver du introduceret til imperativ programmering, matematik og systemudvikling og vil samtidig have moduler, hvor du selv skal udvikle netværk og databehandlingssystemer. På det andet år har du bl.a. objektorienteret programmering og beregningsteknik og lærer også om cybersikkerhed og design. Du slutter studiet af med et bachelorprojekt.

Computerteknologi tager som alle andre uddannelser på Aalborg Universitet afsæt i problembaseret læring, PBL. Det betyder, at du ved siden af den almindelige undervisning, har obligatorisk team- og projektarbejde. Her får du og dine medstuderende til opgave at løse konkrete problemstillinger – ofte i tæt samarbejde med virksomheder og andre eksterne partnere.

Mange studerende oplever, at de lærer mere på denne måde – især om at arbejde sammen mod et fælles mål. Foruden at give studiet en ekstra social dimension klæder teamarbejdet dig af samme grund rigtig godt på til arbejdsmarkedet og de krav, der venter dér.

Det skal da heller ikke være nogen hemmelighed, at du står stærkt, hvis du vælger Computerteknologi på Aalborg Universitet. Der er stor efterspørgsel på vores computeringeniører – og efterspørgslen ser kun ud til at vokse.

søg ind her

tag matchtesten

Se mere om adgangskravene dine muligheder

Hvem læser på uddannelsen? 

Findes der prototyper på dem, der læser Computerteknologi? Det vil der nok være nogen, der siger. Til det kan vi kun sige, at vi hver eneste år selv bliver overrasket over, hvor forskellige de nye studerende er.

Vi oplever en stor mangfoldighed af studerende – både blandt piger og drenge – og vi oplever studerende med vidt forskellige mål i forhold til computerteknologi. Nogle har en drøm om at programmere den næste generations robotter. Andre vil gerne gøre en forskel inden for digitale læringsmetoder. Og så er der dem, som har tænkt sig at være de allerbedste inden for cybersikkerhed.

Findes der er en fællessum, er det nok, at de studerende på Computerteknologi er engagerede mennesker, som godt kan lide at arbejde kreativt, nytænkende og løsningsorienteret med netværkskommunikation og virkelige problemstillinger.

Og har du allerede tænkt dét, så nej!  Der er ikke noget krav til, at du skal kunne programmere på forhånd, når du vælger at læse Computerteknologi. Det er noget, du lærer undervejs.

 

Hvordan er det at læse på uddannelsen? 

Uddannelsen i Computerteknologi er et fuldtidsstudium og foregår i et internationalt forskningsmiljø, som hører til et af de bedste i verden. Underviserne besidder den nyeste viden og læring på området – og lidt til.

Vores professor Jens Myrup Pedersen er bl.a. træner for det danske landshold i cybersikkerhed – og sammen med andre forskere og undervisere er han med til at give bl.a. Computerteknologi en unik profil og skabe et levende og spændende miljø. Du kan forvente at få lærerige oplevelser og kompetencer i rygsækken, men også en krævende hverdag med mange udfordringer.

Hvert semester følger du en række obligatoriske kurser – matematik, signalbehandling mv. Ved siden af kurserne deltager du i team- og gruppearbejde med dine medstuderende med henblik på udvikling af konkrete produkter og fælleseksamener.

Undervisningsplan

Kurser og projekter på uddannelsen i Computerteknologi
 

A day in the life ...

Sådan kan en uge på Computerteknologi (og alt det andet ...) se ud

Eksemplet er taget fra uddannelsens 4. semester.

ugeplan studerende aalborg universitet

på uni  Forberedelse hjemme  Fritidsjob  Fritid

 

Et studiemiljø med særligt fokus på samspil

Vi underviser som nævnt med udgangspunkt i problembaseret læring, PBL på Computerteknologi. Det er en tværfaglig og teamorienteret undervisningsform, som Aalborg Universitet har været med til at udvikle, og som universitetet er kendt for i hele verden – både blandt undervisere, politikere og erhvervsledere. PBL vil danne rammen om det faglige indhold og din hverdag på studiet. 

Problembaseret læring og det tilhørende arbejde i teams gør ikke kun læring til et fælles, forpligtende projekt. Det gør det også muligt at arbejde med problemstillinger fra den virkelige verden, som man selv interesserer sig for – og er i den sammenhæng en læringsform som for mange bidrager til øget motivation, sammenhold og ansvar i hele studieforløbet.

Den problembaserede læring smitter i stor udstrækning af på miljøet på uddannelsen i Computerteknologi. Der er mange, der bliver på universitetet – også efter kurserne – hvor der laves opgaver sammen. Du vil opleve, at der også er mange, der deltager i og bruger tid på studiets sociale og faglige foreninger.

Problembaseret læring på Aalborg Universitet

Sociale og faglige aktiviteter

Studenterklubberne på Institut for Elektroniske Systemer har aktiviteter året rundt, som drives af frivillige. Her kan du møde dine medstuderende i nye og andre rammer, og der er naturligvis også mulighed for, at du selv kan bidrage.

Electronic System Students er en forening for de studerende på hele instituttet, som hjælper med at styrke forbindelsen mellem de studerende og deres studienævn. Derudover arrangerer foreningen en række studierelevante events på tværs af årgangene.

DE-klubben er Aalborg Universitets største og eneste fredagsbar om torsdagen. Det er et samlingssted for instituttets studerende og mange har tradition for at mødes her, fra kl. 15 til en øl, en snak eller et godt spil – både af den digitale og fysiske slags.

AAU er nr. 1 i verden inden for FN's verdensmål for kvalitetsuddannelse

Hvordan ser fremtiden ud med uddannelsen? 

Det mest oplagte for en bachelor i Computerteknologi er at bygge på og læse en kandidatuddannelse – og dermed blive civilingeniør. Du kan bl.a. vælge:

Jobmulighederne afhænger i sagens natur af dine valg, men der er ingen tvivl om, at fremtiden ser god ud for dig som computeringeniør. Du er eftertragtet. Det er et resultat af din evne til at kunne analysere, designe og implementere nye løsninger i en digital verden, men det er også et resultat af de samarbejdsfærdigheder, du har fået gennem den problembaserede læring.

De fleste af vores nyuddannede computeringeniører får job inden for udvikling eller forskning i software- eller elektronikvirksomheder. Vi har andre, der kommer til rådgivende ingeniørfirmaer og offentlige institutioner. Og så er der dem, der vælger at starte egen virksomhed. Sidstnævnte bliver der flere og flere af.

De studerende, som gerne vil arbejde med forskning på universitetet eller i en stor virksomhed, vælger enten at søge et ph.d.-stipendium eller finder ansættelse som forskningsassistent.  

Eksempler på områder, hvor computeringeniører gør en forskel: 

 • Cybersikkerhed
 • Robot- og droneteknologi
 • Digitale læringsmuligheder
 • Selvkørende biler
 • Pålidelighedskrav i netværk – fx alarmer
   Vil du have et kig ind bag kulisserne? Følg os studerende når vi deler vores tanker og følelser omkring projektarbejdet, erfaringerne som studerende, vores fritid og hvad vi synes er allermest sjovt på studiet.
 

Prøv Matchtesten

Du får viden om

 • Kommunikations- og computernetværk
 • Systemudvikling og programmering
 • Cybersikkerhed
 • Distribuerede og indlejrede systemer

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU