AAU logo

Anvendt filosofi, Bachelor

Anvendt filosofi

Anvendt filosofi

om uddannelsen

Bacheloruddannelsen i Anvendt Filosofi er en forholdsvis ny uddannelse, som kun findes på Aalborg Universitet. De første bachelorer blev færdige i sommeren 2014.


Klik på YouTube videoen hvis du vil høre mere om, hvad uddannelsen går ud på. Du møder undervisere og studerende fra studiet, og du bliver bliver præsenteret for perspektiverne i at læse Anvendt Filosofi.

 

MØD OS

Kom til åbent hus på Bachelor i Anvendt Filosofi den 1 marts 2019 i Aalborg. 
Er du nysgerrig og vil du gerne vide mere om denne spændende bachelor uddannelse?
Så kom til vores Åbent Hus-arrangement, hvor du kan møde studerende og undervisere fra uddannelsen.

Du kan læse mere om arrangementet her.

 

Studerende for en dag?

Vil du være med i undervisningen for en dag?
Så skriv til:
filosofi@learning.aau.dk


Hvad er Anvendt filosofi?

Filosofi handler om at undersøge grundlaget for vores antagelser om viden, virkelighed og værdier. Anvendt Filosofi er en filosofiuddannelse, som i særlig grad har fokus på filosofiens anvendelsesmuligheder i praksis. 

 • Du lærer at arbejde målrettet med etiske og værdimæssige spørgsmål i relation til en virksomheds ledelse, medarbejdere, klienter, kunder, politikker mv.
 • Du bliver kompetent til at analysere og rådgive om filosofiske, politiske, etiske, pædagogiske, organisatoriske og miljømæssige problemstillinger.
   
 • Du opnår solide færdigheder i formidling, refleksion og argumentation.
   

Uddannelsens opbygning

Anvendt Filosofi er en to-faglig bacheloruddannelse. Det betyder, at den 3-årige bacheloruddannelse udover Anvendt Filosofi (det centrale fag) også skal indeholde et sidefag. Du begynder din uddannelse på Anvendt Filosofi.
 

Anvendt filosofi kan, udover bacheloruddannelsen, læses som

Kompetencer

Med Anvendt Filosofi får du omfattende filosofifaglig indsigt samtidig med, at du udvikler generelle akademiske kompetencer på højt niveau. Du lærer at bruge filosofien aktivt, og du bliver trænet i at anvende filosofiens teorier og metoder på virkelige problemstillinger. Dette sker løbende gennem hele uddannelsen ved brug af caseorienteret undervisning, projektarbejde og praksisophold i en privat eller offentlig organisation.

Vil du være en filosof, der gør en forskel for fremtiden, så er Anvendt Filosofi et godt valg. Aalborg Universitet er det eneste universitet i Danmark, der udbyder uddannelsen.

 


Har du spørgsmål?

Skriv til vores studievejledningsmail

 

 

Du får viden om

 • Filosofihistorie
 • Etik
 • Videnskabsfilosofi
 • Politisk filosofi

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød Aalborg Universitet
Kom og mød Aalborg Universitet og oplev livet på AAU på nærmeste hold. Kom og mød aAu