Spring til indhold

Benedikte Skafte Pedersen fortæller om Anvendt Filosofi

Jeg brænder for viden og forståelse, hvilket dette studie har givet mig masser af.

Hvorfor valgte du netop dette studie?
Jeg valgte anvendt filosofi, fordi jeg altid har været meget informationssøgen, men også ivrig efter forståelse. Anvendt filosofi består af både praksis- og teoriorienterede fag, hvilket giver en bred vifte af kompetencer og forståelser, som jeg kan bruge i dagligdagen eller på arbejdspladsen, men også hvis jeg skulle vælge at læse videre indenfor et andet fagområde.

Hvad er det, du brænder for?
Jeg brænder for viden og forståelse, hvilket dette studie har givet mig masser af. Jeg har fået muligheden for at se en problemstilling fra flere vinkler, og derudover også tillært mig redskaber, som jeg kan bruge ude på arbejdsmarkedet med problem-solving og håndtering.

Hvordan er studieformen?
Aalborg Universitet går meget op i problembaseret læring, hvilket gør studieformen meget tiltrækkende og interessant. Ud over, at jeg har tilegnet mig en masse viden indenfor det filosofiske felt, så har jeg også fået en forståelse af filosofi i praksis.

Hvordan er Aalborg som studieby?
Aalborg er en super hyggelig by, i sig selv, men en fantastisk studieby. De fleste ting er i gå- eller cykeldistance, hvilket gør det super rart at komme rundt i byen. Byen er derudover spækket med oplevelser for børn og voksne, som studerende også kan få glæde af, enten ved rabatter eller arrangementer tilegnet studerende.

Hvad er et projekt, du har arbejdet med på et tidligere semester?
På 3. semester skrev jeg projekt om forskeransvar, hvor jeg havde mulig for at fordybe mig i teori, men derudover også sætte vores tillærte teori på en case. Gennem dette har jeg fået mulighed for at se teorien/filosofien brugt i praksis, eller diskutere den med relevans til samfundet, som vi lever i.

Benedikte Skafte Pedersen, 4. semester 2022