Forskning
Samarbejde

Er du i tvivl om dit studievalg?

Er du i tvivl om dit studievalg? Det er helt naturligt!

Tvivl og usikkerhed er helt naturlige følelser, når du skal træffe et valg om hvilken uddannelse, du skal vælge. Du er langt fra den eneste, der mærker tvilvlen, når der skal træffes store beslutninger, for så længe der er valg, vil der være tvivl. Prøv at huske på, at du ikke skal tage det perfekte valg, og at det er ok ikke at være 100 % sikker. Tro på at den beslutning, du kommer til at tage er god nok, og vær glad for det, du vælger - så vil din beslutning også føles bedre. Husk at dette er begyndelsen på en spændende rejse, som du selv kan være med til at forme. 

Afklaring om studievalg 

Her på siden kan du få hjælp til at gøre et godt forarbejde, som hjælper dig til at komme nærmere en afklaring om dit valg af uddannelse. Nedenfor er der en sti med nogle spørgsmål, som du kan stille dig selv. Du kan også se videoer med studerende, og hvis du har spørgsmål, kan du altid kontakte vores studievejledning og snakke med en studievejleder. 

Hvad kan du ellers gøre?

  • Find de uddannelser, der passer til dine interesser, læs om dem og lær dem godt at kende. 
  • Brug denne tjekliste som inspiration til dine overvejelser. Den kan være med til at give dig mere afklaring på dit valg. 
  • Snak om dine tanker omkring dit uddannelsesvalg med dine venner og familie, som kender dig godt. 
  • Udvælg de uddannelser, som er interessante for dig, og lav et skema, hvor du sammenligner dem. Det kan hjælpe dig med at prioritere. 

Studievejledning på AAU

  • Er du i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge?
  • Har du brug for at snakke med en studievejleder?
  • Vil du gerne vide mere om studiet fra én, der går der?
     

Studievejledning

Studietanker: Johannes første tid på universitetet


I det sidste afsnit af Studietanker tager Johanne dig med på en dag i uni-livet, hvor hun bl.a. er ude på campus og på besøg i et laboratorie. Hun fortæller også om vejledermøder, projektarbejde, livet som universitetsstuderende og hvad hun synes, er forskellen på gymnasiet og universitetet. 

Se flere afsnit i Studietanker-serien med Johanne her


Mød Louise der flyttede fra København til Aalborg for at studere Softwareingeniør på AAU og hør om hendes tanker ift. at flytte til en ny by og få nye venner. 


Mød Sille der flyttede fra Jylland til København for at studere på AAU i København. Sille fortæller om sine mange tanker og om hvordan det var at falde til i en ny by.

AAU på de sociale medier
AAU på Facebook   AAU på YouTube   AAUstudieliv på Instagram Aalborg Universitet Snapchat