Forskning
Samarbejde

Studieliv

Banner med billeder af studerende og campus.

Studieliv på AAU

På Aalborg Universitet har vi mange tilbud til dit studieliv. Vi har et levende studiemiljø og et rigt foreningsliv og tilbyder mange forskellige faciliteter - alt fra fitness til fredagsbar. Vi har en lang liste af studenterorganisationer, som du kan engagere dig i, hvor du kan møde andre studerende fra forskellige uddannelser og semestre. 

Der er masser af gruppearbejde på AAU. Det skal man ikke lade sig skræmme af. Studiegruppen kan blive dine bedste venner og en faglig støtte, som man altid kan gå til. Gennem gruppe- og projektarbejdet får du et tæt forhold til dine studiekammerater både fagligt og socialt.

"Det, at vi med det samme blev placeret i grupper, var virkelig mit held. For det gjorde jo, at jeg allerede fra første dag havde nogle, jeg kunne snakke og sparre med. Jeg følte lidt, at jeg havde fået nogle venner indenfor den første uge."
- Line, Bioengineering.

Hver dag møder du en masse forskellige studerende fra forskellige uddannelser. Det kan eksempelvis være i de fælles opholdsområder på campus, som fx kantinerne, læsekrogene, på bilioteket AUB, ved grupperummene eller på udendørsarealerne, hvor der også er hyggelige opholdssteder. 

På Aalborg Universitet har vi et innovativt studie- og læringsmiljø og et tæt samarbejde med virksomheder om at løse virkelige problemstillinger. 

Studieliv i tre byer

Læs mere om hver studieby - herunder studielivet, sport, kultur og boligmuligheder.

AAU's jobbank

På AAU's Jobbank kan du finde studiejob, praktikplads eller projektemner, som virksomheder ønsker at samarbejde omkring. 

AAU Jobbank

Tilbud til studerende

Billede af studerende.

Der findes en masse forskellige tilbud til dig, som er studerende på AAU.

Du kan selv engagere dig i at skabe et godt studiemiljø. En mulighed er at blive medlem af en de mange studenterforeninger. Der findes også forskellige aktiviteter og fredagsbarer, som du kan deltage i.

Sport

Logo for UniFitness

Som AAU-studerende kan du træne i Aalborg Universitets fitnesscenter: UniFitness. Der findes et UniFitness på hvert campus. 

Mød studerende fra AAU

Billede af studerende der snakker sammen.

Følg Mia på en typisk dag på Aalborg Universitet, hvor hun viser rundt på campus og besøger kantinen og AUB.

Du kan også møde studerende, der fortæller om studiemiljøet på AAU eller om deres uddannelse og de problemstillinger, de arbejder på at løse. 
 

Følg studerendes hverdag

Grafik for instagramprofilen AAU Studieliv

På Instagramprofilen @AAUstudieliv kan du møde studerende fra Aalborg Universitet. Hver uge er der en ny AAU-studerende, der overtager profilen og sætter fokus på sin uddannelse og hverdag på AAU.

AAUstudieliv på Instagram

AAU's kantiner

Billede af kantine på AAU

I AAU's kantiner er der altid mange studerende, der opholder sig. Her kan der købes morgenmad, varme retter, vegetarretter, sandwich, salater, drikkevarer, snacks, sødt og sundt. 

AAU's kantiner

Biblioteket AUB

Billede af AAU's bibliotek

Biblioteket er et hyggeligt studiested. Her kan du både studere og få vejledning til søgning og hjælp til at finde materiale, fx bøger og artikler.
 

AUB

Studietanker: Johannes første tid på universitetet


I det sidste afsnit af Studietanker tager Johanne dig med på en dag i uni-livet, hvor hun bl.a. er ude på campus og på besøg i et laboratorie. Hun fortæller også om vejledermøder, projektarbejde, livet som universitetsstuderende og hvad hun synes, er forskellen på gymnasiet og universitetet. 

Studietanker

Studerende fortæller om studielivet


Hvordan er det at gå på Aalborg Universitet?
Vi har spurgt en masse studerende, og her kan du høre, hvad de fortæller om studielivet på Aalborg Universitet.

Oplev studielivet på AAU


Mød studerende fra AAU og kom med rundt på campus, til undervisning, på besøg i laboratorier, auditorier og meget mere. Få et indtryk af, hvordan studielivet og hverdagen kan se ud på Aalborg Universitet. 

AAU på de sociale medier
AAU på Facebook   AAU på YouTube   AAUstudieliv på Instagram Aalborg Universitet Snapchat