Kamilla fra Software

Kamilla, der har læst STX, har altid vidst, at hendes uddannelse skulle gå i retningen af noget teknisk og matematisk, for hun kan godt lide, at der er et facit, at løse opgaver og at tænke logisk.

Software

Software giver mange muligheder

Når valget specifikt faldt på Software, skyldes det, at hun gerne vil kunne det hele, fortæller hun:

"Jeg kan ikke lide at begrænse mig. Software giver enormt mange muligheder, og man kan arbejde stort set indenfor alt. Derudover er jeg en kæmpe nørd.”

Kamilla er endnu ikke helt afklaret med, hvad hun i sidste ende vil bruge sin uddannelse på. Der er nemlig mange muligheder, og software-uddannelsen giver mulighed for at prøve forskellige felter af:

”Jeg plejede rigtig gerne at ville lave computerspil, men nu er jeg også begyndt, at synes, at cyber security er vildt spændende.”

Sådan er det at læse Software

Det, der har overrasket Kamilla mest ved Softwareuddannelsen, er, hvor mange forskellige elementer den indeholder:

”Det er ikke kun programmering og matematik. Det er også design og arkitektur, processer og strukturer og alt muligt andet.”

Kamilla fortæller, at det fagligt er matematikken, der har været det mest spændende på uddannelsen, og at de kompetencer, hun oftest bruger, er hendes evner til at tænke logisk og være reflekterende.

Kamilla er stolt af at være kommet så langt og være næsten færdig uden egentlig at have haft specielt svært ved noget – det meste har været ret overskueligt for hende, fortæller hun og uddyber:

"Det er ikke ligefrem noget, folk forventer af mig, når jeg fortæller dem, at jeg læser Software.”

Projektarbejde styrker kompetencer

Den vigtigste læring Kamilla har fået ved at arbejde med problemorienterede projektgrupper er:

”Det er sværere at arbejde sammen med andre, end man lige tror - især når det er hver dag. Og de kompetencer, jeg har fået på det område her på AAU, er jeg rigtig glad for at have fået.”

Kamillas råd til dig, der overvejer at læse Software?

Kamillas bedste råd til en kommende Software-studerende er ikke at stresse for meget over, at man ikke kan alt muligt matematik og programmering, før man begynder:

“Det er de færreste, der kan det hele. Så længe man elsker at løse problemer, så skal det nok gå.”

Har du overvejet at læse Software?

Software er en uddannelse for dig, der drømmer om at programmere systemer, der baner vej for nye, afgørende IT-løsninger. Du får viden, værktøjer og stærke kompetencer på området, og kan se frem til at blive en nøglespiller i digitaliseringen af vores samfund.

Software