Spring til indhold

Uddan­nelser inden for IT

IT er teknologi omsat til løsninger. Om du vil designe spil, udvikle sundhedsapps eller skabe IT-systemer til miljøovervågning, findes der en IT-uddannelse for dig.

Bliv klogere på det, du brænder for

IT er i alting. Når du bruger ansigtsgenkendelse på din telefon, får vist videoer på TikTok, chatter med vennerne, booker rejser, binger serier, shopper, stempler ind og ud af Fitness, kommunikerer med din læge osv. Vi kan mere end nogensinde før med ny teknologi og digitale løsninger.

På AAU finder du IT-uddannelser, der matcher dine interesser. Uanset om du vil udvikle fremtidens smartphones, arbejde med cybersikkerhed, kunstig intelligens, robotter, grøn omstilling, bæredygtighed, programmering, undervisning eller løsninger til sundhedssektoren osv.

Og måske ved du endnu ikke, hvad du vil. IT er et af de fag, der giver dig flest valgmuligheder. IT er ikke bare kodning. IT er med hele vejen. Fra startideen til slutproduktet, som kan være stort set hvad som helst.

Hvad laver IT-studerende?

Studerer matematik og programmering? - Ja, ofte. Men det skal måske mere ses som redskaber til at løse forskellige problemer. Og hvilke problemer kommer an på, hvad de enkelte studerende synes er interessant.

Hvad laver IT-studerende?

Læs IT på AAU fordi...

 1. 1

  ...du er med til at gøre en forskel

  Vælg IT på AAU, hvis du er fascineret af teknologi og gerne vil forbedre alle de løsninger, vi omgiver os med i vores dagligdag – eller skabe nogle helt nye. Og du skal vælge AAU, fordi du får mulighed for at kaste dig ud i konkrete projekter fra virkeligheden fra første dag på studiet.

 2. 2

  ...du finder løsninger i fællesskab

  Gennem semesterprojekter med dine medstuderende arbejder I med konkrete problemstillinger fra virkeligheden. I arbejder tæt sammen med vejledere og undervisere og ofte også en virksomhed. Og du lærer at tænke kritisk og kreativt, at samarbejde og kommunikere bedst muligt.

 3. 3

  ...du bliver eftertragtet på jobmarkedet

  Der er brug for dig i samfundet. Både for dig, der helst vil sidde med hænderne på tastaturet, og dig, der helst vil arbejde ansigt til ansigt, lede, inspirere eller noget helt fjerde. Efterspørgslen på IT-kandidater er høj, og der er mange forskellige jobmuligheder.

Den krøllede hjerne og den eksakte videnskab

IT er ikke bare programmering og computere. For at lykkes med en IT-uddannelse er kreativ tænkning og matematikkundskaber vigtige. På AAU inspirerer og hjælper vi hinanden, så både dine faglige færdigheder og kreativitet støttes undervejs.

Hvis du har behov for hjælp med matematikken, så kan vi hjælpe dig – du kan følge et brushupkursus eller tage matematik som enkeltfag eller turbokursus for at blive klar til studiet. Gør som mange før dig og tag imod en hjælpende hånd – det er det, vi er her for!