
Du har måske undret dig over, hvordan apps ved, hvad du vil – før du selv gør det. Hvordan algoritmer, sensorer og systemer får ting til at ske automatisk. Hvordan teknologi former alt fra spil og sociale medier til byer, klima og sundhedsvæsen.
IT og teknologi fylder meget i vores hverdag, så stor at vi ikke kan undvære den – og du er nysgerrig på, hvordan teknologien virker – og hvordan den kunne virke bedre. Du tænker i løsninger og funktioner, og du har måske allerede leget med kode, bygget noget digitalt eller forestillet dig en smartere måde at gøre tingene på. Du interesserer dig for, hvordan teknologi og mennesker spiller sammen – og hvordan vi kan designe systemer, der både fungerer teknisk og giver mening for dem, der skal bruge dem.

Udvikl fremtidens digitale løsninger
Uddannelserne inden for IT og Teknologi handler om at forstå, udvikle og forme fremtidens digitale løsninger. Du kan arbejde med alt fra software, robotter og kunstig intelligens til interaktionsdesign, cybersikkerhed og medieteknologi.
Når du vælger en uddannelse inden for IT og teknologi, vælger du at arbejde med konkrete tekniske systemer – og med de behov, mennesker og samfund har for, at teknologien virker. Uanset om du vil kode, bygge, designe eller forstå, hvad teknologien gør ved os og vores verden, er der en uddannelse, der passer til dig.
Hans-Peders studiecase

AI-tekonolgi til scanning af gravide
"I min gruppe har vi arbejdet med at udvikle en AI-teknologi, der potentielt kan gøre nemmere, når man scanner gravide. Vi har talt med både dem, der udvikler teknologien og de sonografer på fødegangen, der skal bruge den. Det er virkelig nice at arbejde inden for mennesker og teknologi."

Sammen kan vi mere
"Det var lidt nervepirrende at blive kastet ud et projekt første gang. Men det er en fed måde, vi arbejder på her på AAU. For det første er der det sociale. Det betyder meget. Og så er det bare fedt at have de andre i projektgruppen at læne sig op ad, dele erfaringer og oplevelser med. Og så bidrager vi hver især med forskellige skills. Det er ret sejt."
Løsninger til virkeligheden
"Det er spændende at gå ud og kigge på virkelige problemer. Du får ligesom hænderne ned i jorden – eller hvad man kalder det og får lært noget, der rækker ud over teorien. Og det giver en god forståelse for, hvad der rent faktisk er brug for - og om den teknologi, vi arbejder med, potentielt vil kunne gøre en forskel."
Samarbejde og teknologi i praksis
På Aalborg Universitet skal du ikke vide det hele fra start – det handler om at stille spørgsmål og finde løsninger undervejs. Hvordan fungerer teknologien bag det, vi bruger hver dag? Hvordan skaber man intelligente systemer, der forstår mennesker? Og hvordan kan vi designe fremtidens digitale løsninger?
Forestil dig at være en del af en gruppe, hvor idéer bliver testet, bygget og forbedret sammen. Hvor undervisere er tæt på – klar til at hjælpe og give dig feedback. Fællesskab, faglig nysgerrighed og samarbejde spiller nemlig en stor rolle på Aalborg Universitet, hvor konkrete udfordringer og opgaver er i centrum, – fx at designe en app, udvikle en spilprototype eller skabe en algoritme.
Bliv eftertragtet på jobmarkedet
Behovet for IT- og teknologiuddannede bliver kun større. Ifølge en analyse fra IDA vil Danmark mangle op mod 22.000 STEM-uddannede (Science, Technology, Engineering og Mathematics) allerede i 2030 – og efterspørgslen vokser frem mod 2040. Det gælder især indenfor områder som cybersikkerhed, software, digitalisering og teknologisk udvikling.
Med andre ord: Der er brug for dig. Du behøver ikke vide præcis, hvad du vil arbejde med endnu – det vigtigste er, at du er nysgerrig på teknologi, systemer og hvordan vi kan bruge dem til at løse rigtige problemer. Resten lærer du undervejs på din uddannelse på AAU.

Bacheloruddannelser indenfor IT- og teknologi i Aalborg
Bacheloruddannelser indenfor IT- og teknologi i København
Bacheloruddannelse indenfor IT- og teknologi i Esbjerg
Matematikken kan du sagtens lære - vi hjælper dig på vej
Måske tænker du, at IT kun handler om kodning og computere. Men det gør det ikke. For at arbejde med IT og teknologi skal du både kunne tænke kreativt og have styr på det logiske – især matematikken.
På Aalborg Universitet bliver du ikke overladt til dig selv. Vi hjælper hinanden, og du kan få støtte til det, der er svært – fx med brushupkurser eller et turboforløb i matematik, hvis du har brug for det. Mange har stået dér, hvor du står nu – og mange har fået det til at lykkes.
Du skal ikke kunne alt fra starten. Du skal bare være nysgerrig og have lyst til at lære. Resten tager vi sammen.