Forskning
Samarbejde

Kommunikation og digitale medier, Kommunikation (Tilvalgsfag)

Kommunikation og digitale medier, Kommunikation

Kommunikation og digitale medier, Kommunikation

Som studerende på det etårige (to semestre) tilvalgsfag i Kommunikation arbejder du med centrale problemstillinger og teorier inden for Kommunikation, herunder specifikt interpersonel kommunikation og strategisk kommunikation. Målet er, at du skal tilegne dig viden om, og blive fortrolig med kommunikations- og organisationsteori, kommunikationstræning samt analyse af medieprodukter, -brugere og -afsendere.

Tilvalgsfaget i Kommunikation består af elementer og moduler fra bacheloruddannelsen i kommunikation og digitale medier.

Som studerende på tilvalgsfaget i Kommunikation deltager du i følgende kurser:

  • Kommunikationsdesign 3: Kultur og værdier (projektmodul)
  • Medieproduktion (studiefagsmodul)
  • Kommunikation (projektmodul)
  • Organisationskonsultation, organisatorisk læring og kommunikation, Valgmulighed 1 af 2
  • Kommunikationsplanlægning & medier, Valgmulighed 2 af 2
  • Valgfagsmoduler 4./6. semester

I studieordningen for bacheloruddannelsen i kommunikation og digitale medier, kan du læse mere om tilvalgsfagets indhold og opbygning.

På hjemmesiden www.kdm.aau.dk kan du læse meget mere om uddannelserne under Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier.
 

Adgangskrav

For at komme i betragtning til en studieplads på tilvalgsfaget i Kommunikation, skal du opfylder følgende krav eller kunne dokumentere tilsvarende kvalifikationer:

  • Generelt adgangskrav: Du skal have gennemført de to første år af en bacheloruddannelse inden for de gymnasiale uddannelsers fagrække.
  • Specifikke adgangskrav: Ingen.

OPFYLDER DU IKKE ADGANGSKRAVENE?

Hvis du ikke opfylder et eller flere af de uddannelsesspecifikke adgangskrav, kan du følge et gymnasialt suppleringskursus hos GS Danmark. Alle adgangskrav skal være opfyldt, inden du starter på side- eller tilvalgsfaget.
 

Læs mere gymnasiale suppleringskurser

FRI ADGANG FOR KVALIFICEREDE ANSØGERE

Hvis du opfylder adgangskravene og søger rettidigt, er du garanteret en studieplads på side- eller tilvalgsfaget.
 

ANSØGNING OM OPTAGELSE

Ansøgningsfrist er den 1. marts med studiestart den 1. september.
 

optagelsesprocedurer og ansøgningsskema for alle ansøgere

Fakta om faget

TYPE: TILVALGSFAG 

SPROG: DANSK

BYER: AALBORG & KØBENHAVN 

SE STUDIEORDNING

Hvad er et tilvalgsfag?

Hvad er et tilvalgsfag?

Et tilvalgsfag giver dig ikke faglig kompetence til at undervise i gymnasiet. Du læser et tilvalgsfag undervejs i din bacheloruddannelse.

Tilvalgsfaget er ofte lige så stort som et sidefag i ECTS-sammenhæng, og det kan derfor oftest bygges ind i en uddannelse med centralt fag – dog typisk kun på bachelorniveauet og uden at medføre den gængse gymnasielærerprofil.

Læs mere om jobmuligheder under de enkelte tilvalgsfag.

Generel studievejledning

Generel studievejledning

Har du brug for generel studievejledning om Aalborg Universitets uddannelser, så kontakt AAU's studievejledning. Du kan ringe og skrive til vejlederne.
 

Kontakt AAU studie- og trivselsvejledning

Studiets vejleder

Har du spørgsmål til kommunikation og digitale medier: informationsvidenskab? Så kan du vælge at kontakte de Decentrale Studievejledere, som udelukkende vejleder om uddannelserne under Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier. De Decentrale Studievejledere er selv studerende på en af uddannelserne, og kan derfor hjælpe med at besvare mange forskellige spørgsmål, eksempelvis om indholdet på studierne, studieform, studiemiljø, eksamensregler, dispensationer, merit og meget mere.

Du er altid meget velkommen til at kontakte os – uanset om du er nuværende eller eventuelt kommende studerende.

 

Se kontaktinformation