Spring til indhold

Sidefag

Dansk

Drømmer du om et sidefag, hvor du kan fordybe dig i litteratur, medier og sprog? Så er et sidefag i Dansk på Aalborg Universitet noget for dig. Her kommer du til at arbejde med forskellige litterære udtryksformer, aktuelle mediekulturelle forandringer samt sprogets betydning for vores kommunikation.

Søg optagelse

Sidefag

Dansk

Drømmer du om et sidefag, hvor du kan fordybe dig i litteratur, medier og sprog? Så er et sidefag i Dansk på Aalborg Universitet noget for dig. Her kommer du til at arbejde med forskellige litterære udtryksformer, aktuelle mediekulturelle forandringer samt sprogets betydning for vores kommunikation.

Søg optagelse

Fakta

Dansk som sidefag
Sprog
Dansk
By
Aalborg
Ansøgningsfrist
1. marts med studiestart 1. september

Du læser Dansk som sidefag i kombination med dit centrale fag. Sidefaget er opdelt i et bachelor- og et kandidatsidefag, som hvert fylder 45 ECTS-point.

  • På dit 5. semester starter du på bachelorsidefaget i Dansk samtidig med, at du skriver dit bachelorprojekt på dit centrale fag.
  • På dit 6. semester færdiggør du dit følger du bachelorsidefaget.
    Hvis du vil fortsætte på kandidatuddannelsen i dit centrale fag og sidefaget i Dansk, fortsætter du på 7. semester på kandidatsidefaget i Dansk.
  • På 8. semester færdiggør du dit kandidatsidefag i Dansk samtidig med, at du starter på kandidatuddannelsen i dit centrale fag. Herefter er du færdig med dit sidefag, og det resterende år af din kandidatuddannelse læser du på dit centrale fag.

Derfor skal du læse sidefag i Dansk

  • Du elsker litteratur – fra gamle klassikere til de seneste trends
  • Du vil have indsigt i nutidens mediebillede – fra sociale medier til streamingtjenester
  • Du vil gerne styrke dine sproglige færdigheder – formidlingsmæssigt, grammatisk og kreativt

Sidefagets indhold

Jobmuligheder

Uddannelsen i Dansk giver dig en stor vifte af jobmuligheder. På studiet kommer du til at arbejde sammen med andre om projekter, som I selv definerer. Det gør dig attraktiv på arbejdsmarkedet, fordi det giver dig kompetencer til:

  • at tænke selvstændigt
  • hurtigt at sætte dig ind i nye problemstillinger
  • at samarbejde med fokus på at få mest ud af hinandens kompetencer

Mange, der studerer Dansk, får arbejde som undervisere. Ofte i gymnasiet, men det kan også være på højskoler eller på andre voksenuddannelser.

Men lige så mange får arbejde inden for kommunikation og formidling, fx som:

  • Social Media manager, Dansk Røde Kors
  • Journalist, TV2 Nord
  • Kulturformidler, Frederikshavn Kommune
  • Tekstforfatter, reklamebureauet Weltklasse

Undervisning i gymnasieskolen kræver pædagogikum

Du får via uddannelsen faglig kompetence til at undervise i Dansk, men ikke pædagogisk kompetence. Overordnet skal man for at blive gymnasielærer have en kandidatuddannelse og efterfølgende have gennemført pædagogikum for at supplere den faglige kompetence med pædagogisk kompetence. Først når den faglige kompetence er suppleret med pædagogikum, får man undervisningskompetence til de gymnasiale uddannelser. Læs mere om pædagogikum på Gymnasieskolernes Lærerforenings hjemmeside

Adgangskrav

For at komme i betragtning til en studieplads på sidefaget i Dansk, skal du opfylder visse krav eller kunne dokumentere tilsvarende kvalifikationer.

Du kan finde kravene i studieordningens §7. 

Find studieordningen her

Det er ikke muligt at søge om dispensation fra de fagspecifikke adgangskrav. Hvis studiet tilbyder tilbyder dispensationsmulighed for de generelle adgangskrav, vil dette fremgå af studieordningens §7.

Kontakt og studievejledning