ForsideUddannelseKandidatuddannelser

Interaktive digitale medier

Kandidat

Interaktive digitale medier

Du lærer at designe og koordinere udvikling af digitale produkter og services, der gør brug af mange typer af indhold, såsom billeder, lyd, tale, video, spil mm.
Du lærer om den teoretiske baggrund for design af og kommunikation via interaktive medier, lige som du arbejder med både kritisk at forstå, såvel praktisk at kunne konstruere via digitale teknologier.

Få kendskab til

Brugerstudier - konceptudvikling
Projektledelse
Produktion (herunder spilproduktion)

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Kandidat

Interaktive digitale medier

Du lærer at designe og koordinere udvikling af digitale produkter og services, der gør brug af mange typer af indhold, såsom billeder, lyd, tale, video, spil mm.
Du lærer om den teoretiske baggrund for design af og kommunikation via interaktive medier, lige som du arbejder med både kritisk at forstå, såvel praktisk at kunne konstruere via digitale teknologier.

Få kendskab til

Brugerstudier - konceptudvikling
Projektledelse
Produktion (herunder spilproduktion)

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Interesserer du dig for de nye medier, og de muligheder de skaber? Synes du at udvikling af interaktive digitale medier (multimedier), som eksempelvis computerspil og virtuelle 3D-verdener, er spændende? Finder du det interessant, hvordan mennesker i samspil med digitale medier skaber indhold, produkter og oplevelser? - Så er en kandidatuddannelse i Interaktive Digitale Medier måske noget for dig.

Kandidatuddannelsen i Interaktive Digitale Medier tager udgangspunkt i de nye medier og måden hvorpå disse muliggør interaktivitet og dermed skaber nye relationer og oplevelser for brugerne. Uddannelsens genstandsfelt er således interaktive digitale medier, deres teoretiske baggrund samt deres produktion, distribution, brug og betydning.

Målet med kandidatuddannelsen i Interaktive Digitale Medier er, at du som studerende skal blive i stand til at analysere, designe, planlægge, implementere, evaluere og formidle interaktive digitale mediefænomener. Dermed er fokus på produktion, design og kreative muligheder inden for feltet.

På kandidatuddannelsen i Interaktive Digitale Medier har du mulighed for at specialisere dig inden for dit særlige interessefelt. Det kan eksempelvis være inden for:

 • Kommunikative systemer eller overvejende interaktive systemer
 • Indholdsproduktion og applikationer
 • Avancerede multimediale brugergrænseflader
 • Viden om brugeren eller brugskonteksten i forbindelse med interaktive digitale medier
 • Enkeltgenrer eller applikationsområder som digital design, virtuelle fællesskaber, indholdsproduktion, computerspil, digital interaktiv underholdning, mobile medier, digital æstetik, kunst og kultur og meget mere.

Selvom du som studerende har mulighed for at specialisere dig, lægger uddannelsen vægt på, at du er i stand til at kunne inddrage og håndtere alle typer af interaktive digitale medier i forhold til de konkrete opgaver og kontekster. Du har derfor mulighed for at koncentrere dit arbejde inden for mange forskellige områder, eksempelvis:

 • Æstetisk teori og digital æstetik
 • Perception, kognition og reception i forhold til nye medier
 • Designteori, interaktionsdesign og digital design
 • Brugercentrering, brugerdreven innovation, markedsdreven innovation og designerdreven innovation
 • Interaktive og/eller digitale genrer, formater og platforme, eksempelvis computerspilteori og gamedesign
 • Projektledelse og organisations- og virksomhedsforståelse
 • Test, analyse og design af kvaliteter som playability, likeability, usability, sociability med mere.

Med en kandidatuddannelse i Interaktive Digitale Medier handler det om, at du finder lige netop dit interesseområde og derudfra skaber din unikke faglige profil. 

En kandidat fra Interaktive Digitale Medier arbejder typisk indenfor  følgende områder:

 • Produkt- og serviceudvikling
 • Softwareudvikling
 • Forretningsudvikling
 • Digital kommunikation / marketing
 • Undervisning (it-didaktisk design)
   

Fagligt indhold

I studieordningen for kandidatuddannelsen i Interaktive Digitale Medier kan du læse mere om uddannelsens indhold og opbygning.

Projektorienteret forløb og udlandsophold

Når du er studerende på kandidatuddannelsen i Interaktive Digitale Medier, har du rig mulighed for at komme i projektorienterede forløb og/eller tage et udlandsophold. Det projektorienterede forløb er som udgangspunkt placeret på 9. semester af uddannelsen. Det er helt op til dig selv, hvor du gerne vil i praktik henne – du kan eventuelt vælge at kombinere det med et udlandsophold.

Der er ikke nogen fast procedure for, hvornår du som studerende på kandidatuddannelsen i Interaktive Digitale Medier kan tage et udlandsophold. Som udgangspunkt er det helt op til dig selv, hvor du gerne vil hen, og hvornår – men det skal godkendes af Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier. Måden du får et udlandsophold godkendt på, er ved nøje at overveje, hvorfor du gerne vil af sted, og hvad dette ophold har af relevans for lige præcis dit uddannelsesforløb. På den måde kan et udlandsophold være med til at skabe din unikke faglige profil.


Eksempler på opgaver:

 • Film og tv-produktion
 • Gamedesign og producerassistent på opstartende/ igangværende projekter (computerspil).
 • Udvikle web sider og integrere sociale medier og apps

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Job og karriere

Optagelse og adgangskrav

Studievejledning

Kontaktoplysninger og åbningstider
Studievejledere i Aalborg
 • Lærke Vandaele Møldrup
 • Amalie Bejstrup
Adresse
Rendsburggade 14, lokale 2.250
9000 Aalborg
Træffetider
Vi besvarer mails mandag og torsdag.

Ønsker du at tale med en studievejleder, er det muligt at aftale enten et telefonmøde eller fysisk møde. Dette gøres ved at kontakte os via mail.

Send gerne en mail hvis der ønskes kontakt med en vejleder, så vil du blive ringet op efter aftale.
Studievejledere i København
 • Ida Marie Mortensen
 • Sara Aaen Nielsen
Adresse
Frederiks Kaj 12 (B)
(Ved vejledningscenteret), lokale C
2450 København
Træffetider
Ønsker du at tale med en studievejleder, er det muligt at aftale enten et telefonmøde eller fysisk møde. Dette gøres ved at kontakte os via mail. Mails vil løbende blive besvaret.

AAU Studie- og trivselsvejledning

I Aalborg Universitets Studie- og Trivselsvejledning kan vi hjælpe med blandt andet valg undervejs i studiet, studietvivl, studieteknik, trivsel, orlov og udmeldelse, eller måske bare en snak om dine tanker om studiet. Vi snakker gerne med dig om stort som småt.

Åbningstider og kontaktoplysninger

Som studerende på AAU møder du...