Erhvervsøkonomi-jura

Kandidat

Erhvervsøkonomi-jura

Uddannelsen bygger videre på din viden og dine færdigheder fra bacheloruddannelsen (HA (jur.). Uddannelsen integrerer de juridiske og økonomiske fagområder, der relaterer sig til de forskellige aspekter af en virksomheds forhold til kunder, leverandører, offentlige myndigheder og ansatte. Du har i høj grad mulighed for at vælge fag, der tilgodeser dine interesser og dine ønsker til din kommende karriere.

Få kendskab til

Erhvervsjura
Erhvervsøkonomi

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Kandidat

Erhvervsøkonomi-jura

Uddannelsen bygger videre på din viden og dine færdigheder fra bacheloruddannelsen (HA (jur.). Uddannelsen integrerer de juridiske og økonomiske fagområder, der relaterer sig til de forskellige aspekter af en virksomheds forhold til kunder, leverandører, offentlige myndigheder og ansatte. Du har i høj grad mulighed for at vælge fag, der tilgodeser dine interesser og dine ønsker til din kommende karriere.

Få kendskab til

Erhvervsjura
Erhvervsøkonomi

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Uddannelsen bygger videre på din viden og dine færdigheder fra bacheloruddannelsen (HA jur.) og integrerer de juridiske og økonomiske fagområder, der relaterer sig til de forskellige aspekter af en virksomheds forhold til kunder, leverandører, offentlige myndigheder og ansatte. Du har i høj grad mulighed for at vælge fag, der tilgodeser dine interesser og dine ønsker til din kommende karriere.

Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi-jura (Erhvervsjura) er en 2-årig overbygningsuddannelse, hvor du specialiserer dig yderligere i erhvervsjuridiske og økonomiske fag. Gennem dine valgfag har du mulighed for at sammensætte en profil, der retter sig mod den jobfunktion, du ønsker som færdiguddannet. Som færdiguddannet kandidat i Erhvervsøkonomi-jura får du titlen cand.merc.jur.

Forudsætningen for at starte på en kandidatuddannelse i Erhvervsøkonomi-jura er, at du har en bacheloruddannelse i Erhvervsøkonomi-jura eller en anden relevant bacheloruddannelse.

Se akkreditering for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi-jura.

Stemning og sammenhold på Erhvervsøkonomi-jura

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Fagligt indhold

Job & karriere

Dine kompetencer på arbejdsmarkedet

Erhvervsjura-økonomi kandidater fra Aalborg Universitet er velrenommerede for deres målrettede juridiske og økonomiske kompetencer og for deres evne til at samarbejde med andre faggrupper. Kandidaterne er meget eftertragtede i erhvervslivet, og der er gode beskæftigelsesmuligheder. Eksempelvis havde 41 % af kandidaterne job, før de var færdige med deres uddannelse jf. Dimittendundersøgelse 2021.

Som erhvervsjurist får du mulighed for at varetage jobs i mange forskellige brancher. Med stor faglig ballast og med personlige kompetencer så som selvstændighed, fleksibilitet, samarbejdsevne samt evne til at arbejde på tværs af juridiske og økonomiske faggrupper bliver du i stand til at varetage styringen af alle slags virksomheder med afsæt i din juridiske og økonomiske ekspertise.

Du kan ligeledes deltage i virksomhedens styring af forhold mellem virksomheden og dennes omverden for eksempel ved indgåelse af aftaler og forhandlinger med andre virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder – også selvom dette sker på tværs af landegrænser.

Se Dimittendundersøgelsen for Erhvervsjura.

Adgangskrav

Adgangsbegrænsning

Ansøgning om optagelse

Virksomhedsophold og Udlandsophold

Der er mulighed for udlands- og virksomhedsophold på kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi-jura. Det kan foregå i Danmark eller i udlandet. Udlands-/virksomhedsopholdet er mest oplagt på kandidatuddannelsens 2. og 3. semester.

Et udlandsophold kan give dig en stor personlig oplevelse og en spændende faglig udfordring. Begge dele vil være en fordel i forbindelse med din fremtidige karriere.

Du kan vælge et universitet, som Juridisk Institut har en ERASMUS- eller Nordplusaftale med, hvis du gerne vil på udlandsophold. Du kan også som såkaldt ”free-mover” vælge hvilket som helst universitet efter eget ønske.

 

41 % af kandidaterne fik job, før de var færdige med deres uddannelse jf. Dimittendundersøgelse 2021.

Jobtitler

Den specialviden, du opnår gennem Erhvervsøkonomi-jura, gør dig til en værdifuld medarbejder for virksomheder indenfor handel og produktion, koncerner, banker, forsikringsselskaber, kreditforeninger, revisionsfirmaer, brancheorganisationer, fagforeninger, arbejdsgiverorganisationer.

Også den offentlige sektor, herunder ministerier, styrelser, nævnssekretariater, regioner, kommuner og EU er store aftagere af erhvervsjurister.

Du har også den mulighed at søge ansættelse i et ph.d.-stipendiat og derigennem erhverve ph.d.-grad, hvilket kvalificerer bl.a. til forsknings-, udviklings- og undervisningsopgaver forbundet med videnskabelige stillinger.

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Kontakt

AAU Studie- og trivselsvejledning

I Aalborg Universitets Studie- og Trivselsvejledning kan vi hjælpe med blandt andet valg undervejs i studiet, studietvivl, studieteknik, trivsel, orlov og udmeldelse, eller måske bare en snak om dine tanker om studiet. Vi snakker gerne med dig om stort som småt.

Åbningstider og kontaktoplysninger

Som studerende på AAU møder du...