Spring til indhold
ForsideUddannelseKandidatuddannelser

Digitalisering og applikations­udvikling

Kandidat

Digitalisering og applikations­udvikling

Uddannelsen er specifikt designet til studerende, som ikke har en IT-baggrund. Du kommer til at beskæftige dig med den nyeste udvikling inden for softwarekonstruktion i forskning og praksis.

Derfor skal du læse uddannelsen

Programmering og Computational Thinking
Digitalisering og Systems Thinking
Menneske-maskine-interaktion

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Kandidat

Digitalisering og applikations­udvikling

Uddannelsen er specifikt designet til studerende, som ikke har en IT-baggrund. Du kommer til at beskæftige dig med den nyeste udvikling inden for softwarekonstruktion i forskning og praksis.

Derfor skal du læse uddannelsen

Programmering og Computational Thinking
Digitalisering og Systems Thinking
Menneske-maskine-interaktion

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Har du en bachelorgrad i fx humaniora eller samfundsvidenskab? En baggrund i for eksempel psykologi, økonomi, marketing, medier eller antropologi? Og vil du gerne kombinere og udbygge dine kompetencer med den nyeste viden fra IT-verdenen? Så søg ind på Aalborg Universitets kandidatuddannelse i Digitalisering og applikationsudvikling.

Til bachelorer, som ikke har en IT-baggrund

Uddannelsen i Digitalisering og applikationsudvikling er specifikt designet til studerende, som ikke har en IT-baggrund, med henblik på at imødekomme et stort behov i IT-branchen: der er nemlig mangel på folk med kompetencer, der rækker videre end IT, og som ved noget om mennesker – de brugere, som IT-branchen dagligt producerer løsninger til.

Med en uddannelse i Digitalisering og applikationsudvikling kan du bygge en indgående forståelse af IT oven på din eksisterende bachelorgrad. Ved at kombinere dine kompetencer står du med stærke kort i forhold til en række forskellige job i IT-branchen. For eksempel kan du indgå i et udviklingsteam, hvis du er vild med at programmere, eller et UX-team, hvor du kan bruge din viden om fra psykologi eller antropologi til at forstå brugerne og skabe bedre brugerdesign. Eller du kan endda indgå i et ledelsesteam med dine konsulentkompetencer og med en forståelse af, hvordan komplekse teknologiske systemer skaber værdi for virksomheder.

Det giver uddannelsen dig

 • Computational Thinking: Du får en grundlæggende forståelse af, hvordan og til hvad computere kan bruges – samtidig med at der tages højde for, at du ikke har en baggrund i matematik eller datalogi.
 • Programmering: Du stifter bekendtskab med programmering i forskellige kurser, projekter og hands-on-forløb.
 • Systems Thinking og Human-Computer Interaction: Du lærer at forstå, hvordan komplekse IT-systemer indvirker på virksomheder og mennesker; hvordan man skaber værdi gennem teknologiske løsninger, samt hvordan man udvikler prototyper, designer og evaluerer forskellige teknologiske løsninger.
 • Hvordan du bruger din baggrund i IT-branchen: Du lærer, hvordan du kombinerer teorier, metoder og teknikker fra din eksisterende bachelor til at designe, udvikle og evaluere komplekse IT-løsninger.

Vi kombinerer IT med den faglighed, som de studerende har i forvejen. Så en studerende på Digitalisering og applikationsudvikling kan for eksempel være bachelor i etnografi, psykologi, historie eller have enhver anden humanistisk, økonomisk eller socialvidenskabelig uddannelse. Det er alle utroligt vigtige kompetencer, som vi så bygger oven på med denne kombinationsuddannelse,” siger professor og institutleder Peter Axel Nielsen fra Institut for Datalogi på Aalborg Universitet.

Fagligt indhold

På uddannelsen i Digitalisering og applikationsudvikling på Aalborg Universitet kommer du til at beskæftige dig med den nyeste udvikling inden for softwarekonstruktion i forskning og praksis. Undervisningen vil foregå gennem forelæsninger, instruktion i klassen, projektarbejde, workshops, øvelser (individuelt og i grupper), evaluering, refleksion og portfolio arbejde.

I studieordningen for kandidatuddannelsen i Digitalisering og applikationsudvikling kan du finde detaljer om kurser og projekter samt information om uddannelsens lovhjemmel mm.

Obligatorisk for alle ikke-AAU bachelorer

Alle bachelorer, som ikke har deres bachelorgrad fra Aalborg Universitet, skal deltage i et kursus om problembaseret læring (PBL) som en del af deres 1. semesterprojekt. Bachelorer, som har fået merit for 1. semester, skal deltage i kurset, så det sikres, at de lærer at arbejde efter PBL-modellen. Læs mere om PBL her.

Semesteroversigt

Optagelse og adgangskrav

Job og karriere

Kandidater i Digitalisering og applikationsudvikling (cand.it.) forventes at komme til at arbejde i forskellige stillinger i den internationale IT-branche, f.eks. inden for udvikling, service, finans, IT-tunge produktionsvirksomheder, den offentlige sektor, non-profit organisationer og konsulentvirksomheder.

Jobbet, du besætter, er i høj grad afhængig af kombinationen af din bachelor-baggrund og kandidatuddannelsen i Digitalisering og applikationsudvikling. Vores kandidater arbejder typisk som udviklere, UX og usability-specialister, oplevelsesdesignere, projektledere, produktejere og IT-analytikere.

Læs om tidligere studerende og hvad de arbejder med nu

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Kontakt

Til dig, som overvejer at læse til kandidat i Digitalisering og applikationsudvikling

Det er vigtigt for os, at du føler dig godt klædt på til at vælge det studie, som passer til dig. Hvis du overvejer at søge ind på kandidatuddannelsen i Digitalisering og applikationsudvikling og for eksempel gerne vil snakke om dine overvejelser ansigt til ansigt med en studerende, så kan du booke et online møde med vores vejledere. På mødet kan du spørge om alt fra studiets indhold over valg af computerudstyr til menuen i kantinen. Intet er for stort eller for småt. Det kan være, at du har spørgsmål som fx

 • Hvad for nogle specialiseringer er der på uddannelsen?
 • Hvilket IT-udstyr skal jeg bruge?
 • Hvilke bacheloruddannelser giver adgang og hvilke gør ikke?
 • Kan man have enmandsgrupper?
 • Kan jeg studere på AAU og bo i fx Aarhus?
 • Hvad er jobmulighederne?
 • Hvad findes der af sociale arrangementer?

Melanie, Christian og Kira sidder klar til at hjælpe dig

Kontakt dem på mail studievejl@cs.aau.dk eller telefon 93 56 22 58. Telefonen er åben onsdag og fredag imellem 14.00 og 16.00. 

Du kan også booke et møde

Skriv på mailen og få en aftale. Du kan booke enten et online eller et fysisk møde - det er op til dig.

Christian

Melanie

Kira

Som studerende på AAU møder du...