Forskning
Samarbejde

Anvendt filosofi, Kandidat

 Anvendt Filosofi

Anvendt Filosofi

Fra platon til organisationsfilosofi

På kandidatuddannelsen i Anvendt Filosofi får du en omfattende filosofifaglig indsigt. Uddannelsens fokus er på filosofiens anvendelsesmuligheder i praksis, og du lærer at bruge filosofien aktivt i løsningen af virkelige problemstillinger.

Du vil komme til at arbejde med analyse af fx politiske, etiske, pædagogiske, samfundsmæssige, kulturelle, organisatoriske og miljømæssige spørgsmål.

Anvendt Filosofi byder på en verden af tænkning og fortolkning, der spænder lige fra den mest abstrakte og spekulative metafysik til de allermest konkrete spørgsmål om menneskers dagligliv, virksomheders problemer og samfundsmæssige udfordringer. I dette spænd åbner der sig muligheder for beskæftigelse, når du er færdig med din uddannelse.

I de senere år er arbejdsmarkedet begyndt at efterspørge kandidater med filosofifaglig baggrund, fordi filosoffer har klare styrker i forståelse og formidling af komplicerede problemstillinger, analyse og kritik.


Du kan læse uddannelsen på to måder

 1. Som en et-faglig kandidatuddannelse i Anvendt Filosofi.
  Den et-faglige" er for dig, der går efter at bringe din faglighed i spil inden for institutionsverdenen og i samfundslivet.
   
 2. Som en to-faglig kandidatuddannelse med Anvendt Filosofi som det centrale fag og et sidefag i et andet fag. "Den to-faglige" er for dig, der gerne vil være gymnasielærer. Du skal kombinere Anvendt Filosofi med et andet gymnasiefag, fx Idræt, Samfundsfag eller Engelsk.

  LÆS MERE OM UDDANNELSENS FAGLIGE INDHOLD HER

 

HØR OM UDDANNELSEN OG STUDIEMILJØET

Mød studerende og undervisere fra Anvendt Filosofi.

 

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

 • Viden, virkelighed og værdier
 • Retorik og videnskabsformidling
 • Filosofi i praksis

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen