Master i udsatte børn og unge, faglig ledelse

Udsatte børn og unge

Master i udsatte børn og unge er en 2-årig deltidsuddannelse med fokus på faglig ledelse og vidensbasering af det sociale arbejde med udsatte børn og unge.

Næste hold starter i efteråret 2021 - dette hold undervises i Aalborg. 
 

Formålet med uddannelsen er at styrke og videreudvikle den faglige ledelse og dermed kvaliteten af det sociale arbejde i forhold til udsatte børn og unge. Uddannelsen bygger på tidens krav om vidensbasering af det sociale arbejde. Der er fokus på, hvordan styring, faglig ledelse og udvikling kan bidrage til at kvalificere en socialfaglig eller socialpædagogisk praksis, hvor der arbejdes inden for servicelovens bestemmelser om udsatte børn og unge, ligesom der er fokus på den sidste nye viden på området.

Master i Udsatte Børn og Unge udbydes af Aalborg Universitet i både Aalborg og København. Der oprettes hold hvert efterår, skiftevis i de to byer.I faktaboksen til højre kan du se, hvor Master i Udsatte Børn og Unge udbydes næste gang.

 

Tilskudsmuligheder

DELTAGERTILSKUD FRA SOCIALSTYRELSEN

For nye studerende i 2020 og frem, er der mulighed for at søge om tilskud til deltagerbetaling fra Socialstyrelsen på 25.000 kr. pr. semester. dette giver en egenbetaling/arbejdsgiverbetaling på 8.000 kr. pr. semester. Dertil kommer udgifter til bøger, transport mv.

For at komme betragtning til tilskuddet, er det et krav at:

  • ansøger skal være indenfor målgruppen (se målgruppe og udbytte) 
  • ansøgning til uddannelsen sker rettidigt - ansøgningsfrist 1. juni 2021
  • ansøger kan dokumentere hvilken målgruppe de tilhører

Det anbefales desuden, at ansøger og arbejdsgiver forventningsafstemmer om hvordan der frigives tid til, at ansøger kan varetage sine studieaktiviteter. 

Når du søger optagelse på Masteruddannelsen i Udsatte børn og Unge, har du mulighed for at tilkendegive, at du søger tilskuddet i ansøgningsskemaet. Det er Socialstyrelsen , der vurderer, om ansøger opfylder kravene for at modtage tilskud. Du får besked om dette sammen med dit svar på optagelse. 

Du er ikke forpligtigt til at starte på uddannelsen, hvis det viser sig at du ikke kan få tilskud. 

 

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne i din ansøgning videresendes til Socialstyrelsen i forbindelse med vurdering og administration af deltagertilskud til uddannelsen, jf. betingelserne for deltagertilskuddet. Dine oplysninger videregives ikke til andre parter og Socialstyrelsen håndterer dine oplysninger efter gældende lovgivning. Læs om Socialstyrelsens generelle persondatapolitik her. Dine data slettes, når du har gennemført uddannelsen.

 

Andre tilskudsmuligheder

Er du omfattet af en overenskomst mellem KL og Dansk Socialrådgiverforening, BUPL, FOA, Forhandlingskartellet, HK Kommunal, Dansk Metal, Socialpædagogernes Landsforbund, Teknisk Landsforbund eller 3F, kan du have mulighed for at søge Den Statslige Kompetencefon, Den Kommunale Kompetencefond eller Den Regionale Kompetencefond. 

Læs mere og ansøg på Den Statslige KompetencefondDen Kommunale Kompetencefond eller Den Regionale Kompetencefond. Bemærk dog at AAU ikke har noget med disse tilskudsmuligheder at gøre.

læs mere

Fakta

Master i Udsatte Børn og Unge, faglig ledelse

Varighed

  • September 2021 - juni 2023

Sted

  • Aalborg

ECTS

  • 60

Pris

  • 132.000 kr. (33.000 kr. pr. semester)
  • Mulighed for at søge om tilskud fra Socialstyrelsen
  • Øvrige udgifter

Ansøgningsfrist

  • Forlænget til d. 9. august 2021

Forbehold for fejl, ændringer samt aflysning.