AAU logo

Master i udsatte børn og unge

Udsatte børn og unge

Master i udsatte børn og unge er en 2-årig deltidsuddannelse med fokus på faglig ledelse og vidensbasering af det sociale arbejde med udsatte børn og unge.

Næste hold starter i Aalborg i efteråret 2019 - der åbnes for ansøgninger primo april.

Formålet med uddannelsen er at styrke og videreudvikle den faglige ledelse og dermed kvaliteten af det sociale arbejde i forhold til udsatte børn og unge. Uddannelsen bygger på tidens krav om vidensbasering af det sociale arbejde. Der er fokus på, hvordan styring, faglig ledelse og udvikling kan bidrage til at kvalificere en socialfaglig eller socialpædagogisk praksis, hvor der arbejdes inden for servicelovens bestemmelser om udsatte børn og unge, ligesom der er fokus på den sidste nye viden på området.

Master i Udsatte Børn og Unge udbydes af Aalborg Universitet i både Aalborg og København. Der oprettes hold hvert efterår, skiftevis i de to byer.I faktaboksen til højre kan du se, hvor Master i Udsatte Børn og Unge udbydes næste gang.

 

Tilskudsmuligheder

Du har mulighed for at søge om tilskud til deltagerbetaling fra Socialstyrelsen på 20.000 kr. pr. semester. Dermed bliver den samlede pris for hele masteruddannelsen 40.000 kr.

For at du kan opnå tilskud, er det et krav at:

 • ansøger tilmeldes den samlede uddannelse og tager den i den anbefalede rækkefølge 
 • ansøger skal være beskæftiget med børn og unge, der har behov for særlig støtte i henhold til Serviceloven
 • ansøgers arbejdsgiver betaler for uddannelsen og bakker op om uddannelsen
 • ansøger udfylder samarbejdsaftale med arbejdsgiver og vedhæfter denne i ansøgningen

Når du søger optagelse på Masteruddannelsen i Udsatte børn og Unge, har du mulighed for at tilkendegive, at du søger tilskuddet i ansøgningsskemaet. Det er uddannelseslederen, der vurderer, om ansøger opfylder kravene for at modtage tilskud. Du får besked om dette sammen med dit svar på optagelse. Husk at udfylde samarbejdsaftale og vedhæft din ansøgning.

Vi gør opmærksom på, at dit navn, din titel og dit ansættelsessted videresendes til Socialstyrelsen i forbindelse med udbetaling og administration af deltagertilskud til uddannelsen, jf. betingelserne for deltagertilskuddet. Dine oplysninger videregives ikke til andre parter og Socialstyrelsen håndterer dine oplysninger efter gældende lovgivning. Læs om Socialstyrelsens generelle persondatapolitik her. Dine data slettes, når du har gennemført uddannelsen.

 

Andre tilskudsmuligheder

Er du omfattet af en overenskomst mellem KL og Dansk Socialrådgiverforening, BUPL, FOA, Forhandlingskartellet, HK Kommunal, Dansk Metal, Socialpædagogernes Landsforbund, Teknisk Landsforbund eller 3F, kan du have mulighed for at søge Den Kommunale Kompetencefond eller Den Regionale Kompetencefond. 

Læs mere og ansøg på Den Kommunale Kompetencefond eller Den Regionale Kompetencefond.

læs mere

Fakta

Master i Udsatte Børn og Unge

Varighed

 • September 2018 - juni 2020

Sted

 • København

ECTS

 • 60

Pris

 • 30.000 kr. pr. semester
  Mulighed for at søge om tilskud fra Socialstyrelsen
 • Øvrige udgifter

Ansøgningsfrist

 • Udskudt til 1. juli 2018

Forbehold for fejl, ændringer samt aflysning.