Master i Sexologi

master i Sexologi

master i Sexologi

Vær med til at styrke ”hverdagssexologien”
i det sundhedsfaglige arbejde. 

På masteruddannelsen i sexologi får du viden og færdigheder inden for det sexologiske felt. Du lærer at optage en sexologisk anamnese og igangsætte relevant sexologisk undersøgelse, udredning, rådgivning og behandling. Du får stærke kompetencer inden for kliniske og videnskabelige problemstillinger – både på samfundsniveau og i mødet med borgere og patienter.

Seksualitet er en væsentlig del af tilværelsen, og seksualiteten indtager på godt og ondt en fremtrædende rolle i samfundet. Siden 2013 har Aalborg Universitet derfor udbudt en masteruddannelse i sexologi, som er særligt målrettet fagfolk i sundheds-, social- og undervisningssektoren.

I et nyere befolkningsstudie fandt mere end otte ud af ti voksne danskere det vigtigt at have et godt sexliv, og det er i flere sammenhænge vist, at aktiv inddragelse af seksuelle aspekter i det sundhedsfaglige arbejde kan medvirke til at forebygge mistrivsel og styrke livsmod og mestring hos funktionshæmmede og kronisk syge.

Masteruddannelsen i sexologi er en toårig deltidsuddannelse, som udbydes i ulige år. Næste studiestart udbydes i september 2023, og der åbnes for ansøgning i foråret 2023.

Seminar- og eksamensdatoer 2021-2023

Masteruddannelsen varetages af anerkendte fagfolk fra Sexologisk Forskningscenter på Klinisk Institut, Aalborg Universitet. Du arbejder og undervises forskningsbaseret – med afsæt i dine erfaringer og behov. 

Film om masteruddannelsen

 

FILM OM MASTERUDDANNELSEN - mød en studerende 

 

FILM OM MASTERUDDANNELSEN - MØD EN master

 

FILM OM MASTERUDDANNELSEN - MØD en underviser

læs mere

Fakta

Master i Sexologi

Varighed

  • September 2021 - juni 2023

Sted

  • Aalborg og København

ECTS

  • 60

Pris

Ansøgningsfrist

  • 1. juni 2021

Forbehold for fejl, ændringer samt aflysning.