Spring til indhold
ForsideUddannelseBacheloruddannelser

Er du i tvivl om dit studievalg?

Tvivl og usikkerhed er helt naturlige følelser, når du skal træffe et valg om hvilken uddannelse, du skal vælge.

Liste med bacheloruddannelser

Er du i tvivl om dit studievalg?

Tvivl og usikkerhed er helt naturlige følelser, når du skal træffe et valg om hvilken uddannelse, du skal vælge.

Liste med bacheloruddannelser

Er du i tvivl om dit studievalg? Det er helt naturligt!

Du er langt fra den eneste, der mærker tvivlen, når der skal træffes store beslutninger, for så længe der er valg, vil der være tvivl. Prøv at huske på, at du ikke skal tage det perfekte valg, og at det er ok ikke at være 100 % sikker. Tro på at den beslutning, du kommer til at tage er god nok, og vær glad for det, du vælger - så vil din beslutning også føles bedre. Husk at dette er begyndelsen på en spændende rejse, som du selv kan være med til at forme. 

Læs om ansøgning og ansøgningsfrister til bachelor

Få hjælp til dit studievalg

Her på siden kan du få hjælp til at gøre et godt forarbejde, som hjælper dig til at komme nærmere en afklaring om dit valg af uddannelse. Nedenfor er der en sti med nogle spørgsmål, som du kan stille dig selv. Du kan også se videoer med studerende, og hvis du har spørgsmål, kan du altid kontakte vores studievejledning og snakke med en studievejleder. 

Hvad kan du ellers gøre?

Studievejledning

Er du i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge? Har du brug for at snakke med en studievejleder? Eller vil du gerne vide mere om studiet fra én, der går der?

Studievejledning

Studiestart: Følg Alex' studiestart på AAU

I serien 'Studiestart' kan du gennem 5 afsnit følge den studerende, Alex, i studiestartsperioden på Aalborg Universitet. Alex har selv dokumenteret sin studiestart, og gennem denne serie kan du få et indblik i hans tanker om og erfaringer med at starte på Aalborg Universitet.

Studietanker: Johannes valg af uddannelse

I serien 'Studietanker' kan du gennem 6 afsnit møde Johanne, som vil søge ind på Biologi på Aalborg Universitet. Johanne optager sine tanker, sin ansøgningsproces og sin første tid som studerende. Der er seks afsnit i serien 'Studietanker'.