ForsideUddannelseBacheloruddannelser

Sprog og internationale studier, spansk

Bachelor

Sprog og internationale studier, spansk

Udover stærke kommunikationskompetencer på spansk får du viden om de kulturelle og samfundsmæssige forhold i de spansksprogede dele af verden.

Få kendskab til

Historie, kultur og samfundsforhold I Spanien og Latinamerika
Spansk sprog og kommunikation
International politik og samfundsanalyse

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Bachelor

Sprog og internationale studier, spansk

Udover stærke kommunikationskompetencer på spansk får du viden om de kulturelle og samfundsmæssige forhold i de spansksprogede dele af verden.

Få kendskab til

Historie, kultur og samfundsforhold I Spanien og Latinamerika
Spansk sprog og kommunikation
International politik og samfundsanalyse

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Et internationalt orienteret spanskstudium

Hvis du er interesseret i det spanske sprog og kulturelle forhold i den spansksprogede verden, er bacheloruddannelsen i Sprog og Internationale Studier, Spansk (SIS Spansk) den uddannelse, du søger. SIS Spansk adskiller sig fra andre spanskuddannelser ved at lægge vægt på kultur- og samfundsforhold samt den internationale dimension, dvs. den spansksprogede verdens relationer til andre lande og regioner.  

Den internationale dimension af uddannelsen gør, at der fokuseres på politiske, sociale, kulturelle og økonomiske forhold mellem nationer, organisationer og virksomheder. For at kunne arbejde professionelt inden for disse relationer beskæftiger du dig med international og interkulturel kommunikation som en del af SIS Spansk. Uddannelsen sigter med sin opbygning og sit indhold på et bredere jobmarked end de traditionelle spanskuddannelser.

Under hele uddannelsen får du gode muligheder for at dyrke dine særlige interesseområder og derved også for at skærpe din kvalifikationsprofil med henblik på at kvalificere dig til dit ønskejob. Det kunne eksempelvis være som projektmedarbejder i en hjælpeorganisation, diplomatisk arbejde, eller som marketingmedarbejder med speciale i det spanske eller latinamerikanske marked.

Se flyer om uddannelsen her

 

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Spansk sprog og kultur samt indsigt i internationale relationer

På bachelorstudiet får du færdigheder inden for spanskstudiets tre hovedområder: Spansk sprog, kulturelle forhold i den spansksprogede verden og internationale relationer.

På alle semestre er der kurser inden for de tre hovedområder, mens der på de enkelte semestre er særlige fokusområder i forbindelse med uddannelsens projektmoduler. 

Fagligt indhold: Semesteroversigt, studieordning og studienævn

Udlandsophold: Styrk dine kompetencer gennem et ophold i et spansktalende land

Spanskstudiet opfordrer til, at man læser et semester ved et universitet i udlandet. Et udlandsophold i et spansktalende land giver gode muligheder for at forbedre både sproglige og skriftlige kompetencer samt at få indsigt i det pågældende lands kultur og samfundsforhold.

Aalborg Universitet har en række samarbejdsaftaler i flere forskellige spansktalende lande, eksempelvis Spanien, Mexico, Chile, Costa Rica og Peru. Vælger du at studere på et af samarbejdsuniversiteterne, slipper du får at betale for undervisningen. Man får også sin SU med til udlandet.

Studiet er tilrettelagt sådan, at man kan tage sit udenlandsophold på 4. semester.

Kandidatmuligheder på AAU

Når du har afsluttet den 3-årige bacheloruddannelse, kan du vælge at fortsætte din uddannelse ved at tage en 2-årig kandidatuddannelse:

  Job og Karriere

  Internationale karrieremuligheder med udgangspunkt i stærke spanskkompetencer

  Inden for bistandsarbejde, turisme, kulturformidling, markedsføring,  og personaleuddannelse er kombinationen af kompetencer inden for sprog, kommunikation, kultur, erhvervs- og samfundsforhold efterspurgt. Stærke kompetencer inden for spansk sprog er et godt udgangspunkt for en international karriere.

  Din samlede professionelle profil afhænger af, hvilken kandidatoverbygning du vælger. En bachelor i Sprog og internationale studier, spansk giver adgang til en række forskellige kandidatuddannelser, hvor man har mulighed for at specialisere sig inden for et bestemt område.

  Arbejdsformen på Aalborg Universitet er projekt- og gruppeorienteret. Det gør dig attraktiv på arbejdsmarkedet, da du allerede i løbet af din uddannelse opnår kompetencer inden for teamarbejde, og da du bliver hurtig til at sætte dig ind i og arbejde med problemstillinger.

  En bacheloruddannelse i Sprog og internationale studier, spansk og en efterfølgende kandidatuddannelse åbner adgang for karrierer i eksempelvis:

  • Internationale NGOer (humanitære, politiske etc.)
  • Internationale politiske organisationer
  • Private virksomheder (fx inden for kommunikation, policy-arbejde eller konsulentarbejde)
  SIS-bacheloren bryster sig af at have mange kompetente professorer, som formår at gøre undervisning - i selv et fag som grammatik - interessant. De er passionerede og har lige så ofte fat i historiske temaer som aktuelle hændelser i den spansktalende verden. Desuden kommer flere af dem fra spansktalende lande, hvilket giver dig mulighed for at hører en masse dejligt spansk. Jeg kan anbefale alle, som interesserer sig for spansk, kultur, samfund og internationale forhold at læse Spansk Sprog og Internationale Studier på Aalborg Universitet.

  Karina Freimanis Sørensen, Dimittend 2019

  Optagelse og adgangskrav

  Kontakt Optagelsesvejledning

  Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever

  Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

  Nyhedsbrev

  Kontakt og studievejledning