Forskning
Samarbejde

Medialogi, Bachelor

Medialogi

Medialogi

Vil du være med til at ændre verden ved at løse problemer for mennesker og vores klode? Det gør vi på Medialogi – og vi gør det ved at skabe nytænkende teknologier. Vi tænker ikke kun nyt – vi designer det, bygger det, tester det og lærer om det vi skaber. Studiet er dybt integreret i vores nære samfund, hvor vi samarbejder med virksomheder og alt fra hospitaler til folkeskoler, vi sender studerende ud i verden og vores forskning er bredt forankret internationalt. Vi laver alt fra Virtual Reality og kulturarv i Afrika, Sociale robotter og Hjerne-Computer interfaces.

Tjek om denne uddannelse er noget for dig

TÆNK, HVIS DU KUNNE UDVIKLE MÅDEN, VI INTERAGERER MED FREMTIDENS TEKNOLOGIER

Som studerende på Medialogi er der meget at lære, men det er derfor vi er mange ansatte som brænder for at lære fra os og lave vilde ting med teknologi og dig.

Så, vil du være med til at udvikle det næste store computerspil, skabe flotte visualiseringer og animationer til virtual og augmented reality, designe brugervenlige apps og systemer, eller noget helt andet?

For at kunne skabe ny teknologi forventer vi en interesse i at lære en masse teknisk, men der er også brug for kreativitet, og heldigvis kan vi nå det hele.

Med en bachelor i Medialogi får du en teknisk stærk profil, som er højt prioriteret på arbejdsmarkedet, og du lærer at kombinere forskellige fagområder til helhedsorienterede og brugerrettede løsninger. Dine fremtidige jobmuligheder vil være inden for blandt andet spildesign, software-udvikling og User eXperience. En bachelor i Medialogi foregår mest på dansk da vi netop har fokus på lokale problemstillinger og samarbejder, men en bachelor giver direkte adgang til vores engelsk-sprogede kandidat, hvor både forskning, sprog og undervisning er på engelsk og i international klasse – det bliver du også en del af.

Hør studerende og undervisere fra Medialogi fortælle om, hvad det går ud på. Du kan se flere videoer om Medialogi her.

”Medialogi kombinerer design og teknologi på en meget balanceret måde. Det gør det muligt for mig at udforske min teknologisk kreative side”

Daniel, Medialogi-studerende

Interaktion mellem mennesker og maskiner

På Medialogi får du et solidt teknisk fundament, og du lærer at kombinere tekniske færdigheder med din viden om, hvordan vi mennesker ser, hører og oplever verden omkring os. Du bliver undervist i, hvordan mennesker interagerer med interaktive systemer, og hvordan vi kan få systemet til at efterligne og interagere med os.

Medialogi er videnskaben og teknologien bag interaktive digitale medier. I løbet af studiet bliver du i stand til at udvikle forskellige tekniske løsninger, og særligt programmering og test udgør en stor del af uddannelsen.

På Medialogi bliver du undervist i blandt andet:

 • Programmering
 • Virtual reality
 • Matematik
 • Interaktionsdesign
 • Menneskelig perception
 • Design og analyse af videnskabelige eksperimenter

Du kan læse mere om studiets faglige indhold her.

På AAU i København ligger SMILE Lab - hør hvilke spændende projekter de Medialogi-studerende laver i Lab'et.

Kombinér din viden til hele løsninger

Det er ofte koblingen af flere teknologier til én løsning, der er den største udfordring, når vi skaber interaktive systemer. Den tværfaglige struktur på Medialogi gør dig i stand til netop at udføre denne kobling. På hvert semester designer og skaber du et produkt, der opfylder både et bruger- eller forretningsmæssigt behov, og du lærer at styre hele udviklingsfasen fra behovsafklaring og design til programmering og test af produktet.

Eksempler på semesterprojekter:

 • Udvikling og test af virtual reality storytelling om myten om Thors fisketur

 • Udvikling, test og brugerevaluering af madspildsapp til professionelle køkkener

 • Udvikling og brugertest af argumented reality installation til Utzon Centeret

Efter studiet er dine jobmuligheder alsidige. Vores kandidater er beskæftiget inden for fx programmering, softwareudvikling, It-rådgivning, spildudvikling, projektledelse og iværksætteri. Du kan læse mere om dine karrieremuligheder her.

Studiets opbygning

Medialogi er bygget op af en 3-årig bacheloruddannelse (BSc), som bestået giver adgang til en 2-årig kandidatuddannelse i fx Medialogy (cand.scient). Du kan læse Medialogi på Aalborg Universitet i både Aalborg og København.

Undervisningen på uddannelsens bachelordel består af projektarbejde i grupper og af grundlæggende kurser. Hvert semester følger de studerende typisk to-tre kurser, som alle afsluttes med en eksamen. Desuden udformer de studerende et projekt og tilhørende prototype i grupper vejledt af en underviser. Projektet præsenteres og diskuteres til en afsluttende eksamen.

På første semester bliver du præsenteret for AAU’s læringsmodel problembaseret læring (PBL). Denne model vil gå igen på alle semestre, hvor du i grupper med dine medstuderende kommer til at løse problemorienteret projektarbejde.

Følg med på vores nye facebook-side

På vores facebook-side kan du se opslag fra nuværende studerende, som fortæller om hvordan det er at gå på Medialogi.

ER DIT MATEMATIKNIVEAU TILSTRÆKKELIGT?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart: Optagelse og adgangskrav.

Hør hvad studerende og undervisere siger om matematik-niveauet på Medialogi.


SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL .

TEAMWORK

De studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform .

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

DIN UNDERVISER FORSKER

På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter.

LABORATORIER I VERDENSKLASSE

Laboratorierne på Aalborg Universitet er af højeste standard, og de spiller en vigtig rolle i undervisningen. Du kommer til at arbejde under de bedste laboratorieforhold med adgang til den nyeste teknologi, hvilket er af afgørende betydning for dit udbytte af undervisningen.

STUDIEBYEN AALBORG...

Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by, og hele 20% af kommunens indbyggere er studerende. Byen har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har den alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg .

...eller studiebyen København

Aalborg Universitet København (AAU CPH) er en del af Aalborg Universitet og ligger i Københavns Sydhavn tæt på hovedstadens centrum. Som studerende på AAU CPH har du derfor rig mulighed for at benytte dig af byens mange bolig-, kultur- og fritidstilbud.SØG OPTAGELSE PÅ medialogi

 

Matchtjekker: Er du klar til Medialogi-studiet?

Du får viden om

 • Programmering
 • Interaction design
 • Computer graphics
 • Sound

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU