Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Matematik-teknologi, Bachelor

Matematik-teknologi

Matematik-teknologi

Brænder du for at arbejde med og bruge matematikken? Og drømmer du om at være med til at udvikle den nyeste teknologi, som eksempelvis bruges i computere og robotter? På uddannelsen i matematik-teknologi får du en solid baggrund i matematiske og ingeniørmæssige metoder og algoritmer til behandling af eksempelvis lyd, billeder og andre slags data. Du kommer til at arbejde med anvendt matematik og ingeniørvidenskab, og du lærer at håndtere teknologiske udfordringer ved brug af matematisk modellering og avancerede beregninger.

Mød Emil, tidligere studerende på Matematik-teknologi

Emil og hans projektgruppe har arbejdet med at gøre høreapparater endnu bedre til at filtrere støj ved at teste og implementere en ny algoritme.

FORSTÅ OG FORUDSE FREMTIDEN

På uddannelsen i matematik-teknologi får du undervisning i matematik og ingeniørvidenskab på et højt niveau, og du lærer at bruge din viden til at løse konkrete erhvervsmæssige og samfundsrelaterede problemstillinger.

Med en civilingeniøruddannelse i matematik-teknologi vil du blive efterspurgt blandt private og offentlige virksomheder. Du vil opnå kompetencer inden for modellering, signal- og informationsbehandling samt videnskabelige beregninger i kombination med en solid grundfaglighed i anvendt matematik - baseret på Aalborg Universitets problembaserede læringsmodel.

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

”I DE PROJEKTER, JEG HAR VÆRET MED I, HAR VI FX REGNET PÅ TRAFIKKEN I AALBORG, PRØVET AT FORBEDRE REJSEKORTET OG JA, ENDDA SKREVET PROJEKT OM HOPTIMISTEN”

Barbara Martinovic, tidligere studerende

testimonials


Matematik-uddannelser på Aalborg Universitet

Aalborg Universitet udbyder tre matematiske bacheloruddannelser: 

Du kan også møde den matematiske verden på AAU på vores matematikblog og vores matematiske Facebook-profil, hvor du løbende kan følge med i, hvad der sker i matematikkens verden.


En dag med moderne matematik

 • Du bliver vækket af din mobiltelefon og checker Facebook og de seneste SMS'er.
 • Du løber en tur med dit nye pulsur og når et hurtigt bad, inden du skal afsted.
 • Heldigvis kan du låne bilen - undervisningen er flyttet væk fra skolen idag og GPS'en viser dig vej, så du lige akkurat når det til tiden.
 • Efter en lang dag sætter du dig og streamer film. Netflix har fundet en TV-serie til dig, men det er skudt helt ved siden af - din mor har nok igen brugt din Netflixkonto...
 • Du køber et par sko på nettet med dit Dankort.
 • Efter aftensmaden laver du lektier med musik i ørerne, streamet fra nettet (musikken altså, ikke dine ører).
 • Godt at dine høretelefoner lukker støj ude, for din far spiller gamle CD'er meget højt.
 • Du ser nyheder sammen med familien. En mulig gerningsmand er blevet løsladt, da der ikke er et match af DNA-profiler med det, man fandt på gerningsstedet.
 • Politikerne vil gerne dæmpe udviklingen af boligpriserne og overvejer forskellige tiltag.

Som du ser i de ovennævnte eksempler, er det moderne, cutting-edge matematik, der får vores verden til at fungere. Vil du være med til at få vores verden til også at fungere i fremtiden?


Mød Emil, tidligere studerende på Matematik-teknologi

 

faq

Q: Er det hårdt arbejde at læse Matematik?
A: Ja - man skal lægge en del kræfter i sin uddannelse, det kræver en solid buksebag.

Q: Skal man være et matematik-geni på de gymnasiale uddannelser for at kunne tage en matematisk uddannelse på universitetet?
A: Nej, det skal man ikke - men man skal være god til matematik. Et pejlemærke kan måske være, at man skal ligge på mindst et 7-tal i matematik og have potentialet for at komme op på et 10-tal med en mindre anstrengelse.

Q: Er det muligt at få studierelevant arbejde under uddannelsen?
A: Ja. Efter et par år på uddannelsen er der mange, der vælger at tage et job som hjælpelærer for yngre studerende. Man lærer selv meget af sådan et arbejde (og det giver en pæn løn).

 

Læs mere om fagligt indhold på Matematik-teknologi

BRUSH UP KURSUS I MATEMATIK

Matematikken fra gymnasiet er fundamentet for uddannelsen i matematik-Teknologi. Et godt pejlemærke er, at du bør have mindst 7 i matematik og have potentialet til at nå et 10-tal i din gymnasiale matematikeksamen.

Hvis du ikke har mindst 7, eller hvis din uddannelse er mere end et år gammel, anbefaler vi kraftigt, at du følger et intensivt Brush up-kursus på A-niveau inden studiestart.

Følg et intensivt Brush up-kursus på A-niveau inden studiestart.

Er du i tvivl, så kontakt vores studievejledere.

 

Som studerende på aau møder du ... 

Problembaseret læring

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke problembaserede undervisningsform (PBL), som også præger projektarbejdet. Arbejdsformen er værdsat af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du som studerende i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du vil undersøge. Læs mere om PBL.

Teamwork

De fleste studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og føler dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform.

Samarbejde med erhvervslivet

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder fra erhvervslivet. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

Din underviser forsker

På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter. Læs mere om undervisningen på AAU.

Studiebyen Aalborg

Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by og den har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har byen alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er forholdsvist nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg.
 

søg optagelse på matematik-teknologi

En af de bedste ingeniøruddannelser i verden

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

 • Anvendt matematik
 • Statistik
 • Teknisk videnskab

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Aalborg Universitet afholder løbende arrangementer for studiesøgende, hvor du kan opleve livet på AAU på nærmeste hold.

Mød AALBORG UNIVERSITET