Forskning
Samarbejde

Matematik-teknologi, Bachelor

Matematik-teknologi

Matematik-teknologi

På uddannelsen i matematik-teknologi får du kompetencer inden for anvendt matematik og ingeniørvidenskab, og du lærer at håndtere teknologiske udfordringer ved brug af matematisk modellering og avancerede beregninger.

Udvikling af teknologi

Brænder du for at arbejde med og bruge matematikken? Og drømmer du om at være med til at udvikle den nyeste teknologi, som eksempelvis bruges i computere og robotter?

På uddannelsen i matematik-teknologi får du en solid baggrund i matematiske og ingeniørmæssige metoder og algoritmer til behandling af eksempelvis lyd, billeder og andre slags data.
 

”EN UDDANNELSE DER KOMBINERER MATEMATIK OG DE MERE INGENIØRMÆSSIGE OG PRAKTISKE ASPEKTER”

BARBARA MARTINOVIC, STUDERENDE
 

matematik og ingeniørvidenskab 

På uddannelsen får du undervisning i matematik og ingeniørvidenskab på et højt niveau, og du lærer at bruge din viden til at løse konkrete erhvervsmæssige og samfundsrelaterede problemstillinger.

Du vil opnå kompetencer inden for modellering, signal- og informationsbehandling samt videnskabelige beregninger i kombination med en solid grundfaglighed i anvendt matematik - baseret på Aalborg Universitets problembaserede læringsmodel.

Med en civilingeniøruddannelse i matematik-teknologi vil du blive efterspurgt blandt private og offentlige virksomheder.

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem dagligt og tilbringer dagen på universitetet.
 

Mød Emil fra Matematik-teknologi

Emil og hans projektgruppe har arbejdet med at gøre høreapparater endnu bedre til at filtrere støj ved at teste og implementere en ny algoritme.


 Matematik-uddannelser på Aalborg Universitet

Aalborg Universitet udbyder tre matematiske bacheloruddannelser: 


 

En af de bedste ingeniøruddannelser i verden

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

  • Anvendt matematik
  • Statistik
  • Teknisk videnskab

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Online Åbent Hus på Aalborg Universitet 2021
Se oplæggene fra Åbent Hus på Aalborg Universitet i 2021.

Åbent hus på AAU