AAU logo

Geografi, Bachelor

Geografi

Geografi

Naturkatastrofer er med til at skabe hungersnød. Men hvordan skaffer vi mad og drikkevand nok til alle – globalt og på den lange bane? Som geograf fra Aalborg Universitet er du med til at udvikle løsninger inden for natur, miljø og samfund i en international, national og lokal sammenhæng.

Byg bro mellem mennesker og natur

Verden er kompleks - Geografi gør dig i stand til at forstå den. Har du rejseblod i årene, interesserer du dig for miljø, og vil du have en bred uddannelse med en praktisk indgangsvinkel og mange jobmuligheder, skal du læse Geografi på Aalborg Universitet. Geografi giver dig det bedste fra natur- og samfundsvidenskab. Geografi handler nemlig om sammenhængen mellem mennesker og omgivelserne på tværs af natur, samfund, kultur og miljø - både i en international og lokal sammenhæng.

Få en stærk faglig profil på Geografi

Som geograf kan du fx komme til at arbejde med, hvordan fremtidens problemer som følge af orkaner og andre ekstreme vejrfænomener kan løses. Du kan også være med til at undersøge naturskabte fænomener som erosion, vulkaner og tsunamier. Eller du kan fordybe dig i samfundsmæssige forhold som overbefolkning, byudvikling, sociale uligheder eller virkningerne af forurening – lokalt og globalt.

Du kan arbejde med økologi, landskabsdannelse, byplanlægning, globale metropoler, internationale handelsaftaler, naturforvaltning, ghettoer eller fødevaresikkerhed og få indsigt i samt forståelse for de natur- og samfundsvidenskabelige forhold og problemer, der hænger tæt sammen med den verden, du lever i.

Med geografiuddannelsen i tasken står du med bred vifte af jobmuligheder, og du har konkrete svar på store spørgsmål.

Mød Martin fra Geografi


Rusten i matematikken?

Vi anbefaler, at du genopfrisker matematik på A-niveau inden studiestart på en teknisk- eller naturvidenskabelig uddannelse, hvis du har karakterer på 7 eller mindre i matematik fra din gymnasieuddannelse og/eller hvis din gymnasieuddannelse er et år gammel eller mere.

Følg et intensivt Brush-up-kursus på A-niveau inden studiestart.

Mere information

Få tilsendt brochure om uddannelsen
 

Du får viden om

  • HYDROLOGI (læren om vandmiljø)
  • GEOLOGI (læren om jordens fysiske struktur)
  • UDVIKLING (læren om ulig udvikling på globalt og lokalt plan)
  • ØKOLOGI (læren om forholdene mellem de levende organismer og omgivelserne)
  • KLIMATOLOGI (læren om hele Jordens klima)
  • Bæredygtighed og miljø
  • Befolkning, samfund og politik
  • Kulturgeografi
  • Naturgeografi

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Se relaterede uddannelser inden for

Mød AAU
Deltag i arrangementer på Aalborg Universitet for studiesøgende, og oplev studielivet på AAU. mød aalborg universitet