Forskning
Samarbejde

Eksterne repræsentanter i AAU-bestyrelsen

Lene Espersen (Formand)

Bestyrelsesformand for Aalborg Universitet, Lene Espersen (født 1965), er direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. Hun er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1990 og har betydelig erfaring med ledelse i erhvervslivet, indgående kendskab til den statslige organisation og et omfattende netværk både inden- og uden for landets grænser.

Lene Espersen har været medlem af folketinget for Det Konservative Folkeparti i godt 20 år, heraf 10 år på centrale ministerposter: udenrigsminister (2010-2011), økonomi- og erhvervsminister (2008-2010) og justitsminister (2001-2008). Hun har desuden været politisk ordfører (1999-2001) og partiformand (2008-2011).

Ud over et indgående kendskab til nationale politiske beslutningsprocesser har Lene Espersen også stor forståelse for nordjyske forhold. Hun er født og opvokset i Hirtshals og har som folketingsmedlem repræsenteret forskellige nordjyske valgkredse.

Lene Espersen er udpeget som bestyrelsesformand indtil 30. juni 2022.

 

Lars Raadkjær Enevoldsen (NÆSTFORMAND)

Lars Raadkjær Enevoldsen (født 1969) er Senior Vice President for Technology Software hos Kamstrup og er uddannet Ingeniør fra Aarhus Teknikum og HD i udenrigshandel fra Aarhus Business School. Har suppleret med efteruddannelse i Master Technology Entreprise fra IMD i Schweiz samt efteruddannelse fra Stanford i USA.

Lars R. Enevoldsen har frem til 2019 været 24 år hos Grundfos, senest som Group Vice President for digitale produkter og services og i perioden fra 2011 til 2018 som Group Vice President for Teknologi og Innovation hos Grundfos og har opnået stor erfaring med vurdering af nye teknologier og deres forretningsmæssige betydning. Lars har i samme periode arbejdet intensivt med Grundfos’ universitetssamarbejder både nationalt og internationalt.

Lars har erhvervet stort kendskab til det danske forskningssystem gennem formandskab i Manufacturing Academy of Denmark, MADE fra 2013-2016 samt flere års medlemskab af Dansk Industris udvalg for Forskning og Uddannelse. Lars har desuden bestyrelseserfaring fra flere high tech start up og etablerede virksomheder.

Lars er født og opvokset i Thy, og har stadig stor tilknytning til Nordjylland.

Lars Raadkjær Enevoldsen er udpeget som bestyrelsesmedlem i perioden 1. juli 2018 til 30. juni 2022 og næstformand i perioden 1. april 2019 til 31. marts 2021. Lars er genudpeget som næstformand i perioden 1. april 2021 til 31. marts 2023.

 

Stener Kvinnsland

Stener Kvinnsland (født 1948) er speciallæge i onkologi, professor emeritus ved Bergen Universitet, tidligere professor ved hhv. Trondheim Universitet og Oslo Universitet, og formand for bestyrelsen ved Oslo Universitetssygehus. Stener Kvinnsland er desuden bestyrelsesformand for Norges største private fond, Bergens Forskningsstiftelse. Stener har således stor indsigt i og erfaring med bestyrelsesarbejde. Qua sit fonds-og udvalgsarbejde har han oparbejdet stor kompetence i at rådgive og træffe strategiske beslutninger.

Stener har stor ledelsesmæssig erfaring qua tidligere hverv som bl.a. administrerende direktør ved Universitetssygehuset i Bergen og er aktuelt formand for bestyrelsen ved Akershus Universitetssygehus samt formand for bestyrelsen ved Stavanger Universitetshospital. Desuden har Stener Kvinnsland mange års erfaring som formand for Kræftens Bekæmpelse i Norge. Stener er desuden kåret til Norges bedste leder i sundhedsvæsenet i 2013.

Stener har et godt kendskab til AAU gennem samarbejdet mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Nordic Health and Innovation Networks, hvor han er formand for programkomiteen.

Stener Kvinnsland er udpeget som bestyrelsesmedlem i perioden 1. august 2018 til 31. juli 2022.
 

Henrik Tvarnø

Henrik er uddannet historiker fra KU og har beskæftiget sig med universitetsforhold i mange år. Først som underviser og forsker, siden som dekan for det humanistisk-samfundsvidenskabelige fakultet på Odense Universitet.

Han har efterfølgende været rektor for Syddansk Universitet, formand for Grundforskningsfonden og næstformand for Forskerakademiet. Han har arbejdet med SU og med studenterudveksling i EU. Henrik har bred erfaring med universitetsbyggeri. Han har selv studeret i Tyskland, England og Italien og har besøgt universiteter over hele verden. Han har været involveret i de danske kulturinstitutter i Rom, Athen og Damaskus.

Hans seneste fuldtidsjobs har været to direktørposter: for Folketingets administration og A.P. Møller Fondene. Nu arbejder han bl.a. som bestyrelsesformand for Designmuseet, Naturkraft og Holstebro Kulturhistoriske Museer.

Henrik Tvarnø er udpeget som bestyrelsesmedlem i perioden 1. januar 2021 til 31. december 2024.

 

André Rogaczewski

André Rogaczewski er CEO og medstifter af Netcompany i 2000. I dag 19 år senere leder han en af de mest succesrige it-virksomheder i Norden med mere end 2000 talentfulde medarbejdere på tværs af 10 kontorer i 6 lande.

André er stærk fortaler for digitalisering og har en række indflydelsesrige poster blandt disse; formand for DI Digital, medlem af Disruptionrådet og formand for TeknologipagtRådet, hvor han løfter den digitale dagsorden til fordel for samfundets vækst og velfærd.

André arbejder passioneret for Danmarks digitale udvikling og har et klart mål om at vise, hvordan digital transformation kan skabe stærke, bæredygtige samfund, succesfulde virksomheder og bedre livskvalitet for os alle. André er uddannet fra Aalborg Universitet med en kandidatgrad i datalogi. André er født i Polen og opvokset i Aalborg Øst.

Uddannelse: Master i Computer Science fra Aalborg Universitet
Adm. direktør og partner i Netcompany
Født i Polen, vokset op i Aalborg Øst

2019: Bestyrelsesmedlem, Den Sociale Investeringsfond, Finansministeriet
2018: Formand for Teknologipagtrådet
2018: Formand for repræsentantskabet, Fonden for Entreprenørskab
2018: Nomineret til Årets leder
2017: Medlem af Disruptionrådet
2017: Nomineret til Årets Dansker
2014: Adm. direktør i Netcompany
2000-2013: Medstifter og partner i Netcompany
1993-2000: Manager i Accenture (tidl. Andersen Consulting 1993-2000)

Se uddrag af Andrés Blå Bog.

André Rogaczewski er udpeget som bestyrelsesmedlem for perioden 1. juli 2019 til 30. juni 2023.
 

Claus Kim Holstein

Claus Kim Holstein (1959) er født i Aalborg og opvokset i Nordjylland og har været administrerende direktør i Port of Aalborg A/S-koncernen siden 2007.

Claus arbejder med at udvikle Aalborg havn til at være en intelligent fysisk og videninfrastruktur, der kan facilitere bæredygtigt erhvervsudvikling med højteknologiske produktionsvirksomheder med fokus på test og 0-serieproduktion og en bæredygtig logistik, baseret på transport med skib, tog og lastbiler.

Uddannelse: Cand. merc. organisation og strategi.

Claus’ særlige interesse er forholdet mellem Universitet og det omgivende (lokal)samfund og med særligt fokus på indsatsen for at konvertere viden til gode arbejdspladser.

Nuværende eksterne bestyrelsesposter:

  • Formand Springeren Maritimt Oplevelsescenter, Aalborg
  • Formand TallShip fonden Aalborg
  • Næstformand Aalborg Ishockeyklub A/S, Aalborg
  • Medlem brancheforeningen Danske Havne, København
  • Medlem AMU Nordjylland, Aalborg  

Tidligere eksterne bestyrelsesposter

  • Næstformand Air Greenland, Nuuk
  • Formand Blip Systems A/S, Aalborg
  • Formand Epoka IT A/S, Aalborg
  • Formand Kangamiut Holding A/S, Dronninglund

Claus Kim Holstein er udpeget som bestyrelsesmedlem i perioden 1. februar 2020 til 31. januar 2024.

Yderligere information

Har du spørgsmål vedr. Aalborg Universitets bestyrelse, er du velkommen til at kontakte:

Rektorsekretariatet
E-mail: rektorsekretariatet@adm.aau.dk 
AAU's hovednummer: 9940 9940

Øvrige repræsentanter