AAU logo

Ingeniøruddannelserne på Aalborg Universitet

Bliv ingeniør og gør en forskel

Vil du være ingeniør? Som civilingeniør eller diplomingeniør kan du skabe bæredygtige og vedvarende løsninger for fremtiden, gå ad nye veje og skubbe til forståelsen af, hvad der er muligt.

Læs om vores ingeniørfaglige bacheloruddannelser, diplomingeniøruddannelser og civilingeniøruddannelser og bliv klogere på krav, kombinationsmuligheder og hvad man laver som ingeniør.

Du kan læse i Aalborg, Esbjerg eller København. 

Bachelor, ingeniørfaglig

Ingeniørfaglige bacheloruddannelser

En ingeniørfaglig bacheloruddannelse varer 3 år og giver adgang til en 2-årig overbygning som civilingeniør.

Bacheloruddannelser

Diplomingeniør

Diplomingeniøruddannelser

En uddannelse som diplomingeniør varer 3½ år, hvorefter du kan starte din karriere eller læse videre, hvis du ønsker det.

Diplomingeniøruddannelser

Civilingeniør

Civilingeniøruddannelser

Kandidatuddannelserne som civilingeniør varer 2 år, og du har adgang med en ingeniørfaglig bachelor- eller diplomingeniøruddannelse.

Civilingeniøruddannelser

Se Make it Real cases

 

Vælg uddannelse ud fra interesse

En ingeniør er mange ting. Vil du arbejde med IT, energi, byggeri eller design? Vælg din ingeniøruddannelse ud fra dine interesser.

Undersøg dine muligheder her.

Emnevælger

Blandt de bedste ingeniøruddannelser i verden

Hvis du vælger at blive ingeniør på Aalborg Universitet, har du valgt et universitet, der ligger fjerdebedst i hele verden, når man kigger på en nyligt udgivet rapport, 

Tag en anerkendt ingeniøruddannelse

Aalborg Universtitet er med i den teknologiske alliance Engineer the Future, som skal sørge for, at der bliver mange flere mennesker med viden og specialer inden for teknologisk udvikling i fremtiden. Læs mere på Engineer the Futures hjemmeside.

Engineer the Future

 

Mød ingeniørstuderende

Mød Cathrine fra IT og Elektronik

Hør Cathrine fortælle om uddannelsen.

Mød Thomas fra Bioteknologi

Hør Thomas fortælle om uddannelsen.

Mød Ida fra Industrielt Design

Hør Ida fortælle om uddannelsen.

Spørgsmål og svar om ingeniører

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

 

Hvor lang tid tager det at blive ingeniør?

På AAU kan du læse en bachelor-, diplom- eller civilingeniøruddannelse. 

Hvor lang tid tager det at blive ingeniør?

Det betyder, at længden på din ingeniøruddannelse kan varieres alt efter, hvad dine ønsker er. 

Som vist i modellen kan du læse en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af den 2-årige overbygning som civilingeniør. Du kan også vælge at læse en diplomingeniøruddannelse på 3½ år, hvoraf det sidste halve år er praktik i en virksomhed. Herefter er du klar til din karriere, men du kan også vælge overbygningen som civilingeniør, hvis du ønsker det.

Du kan læse 3 ½ år, 5 år eller 5 ½ år – valget er dit.

 

Hvad Laver en ingeniør?

Mange forbinder ordet ”ingeniør” med byggepladser og gule sikkerhedshjelme. Det der populært kaldes en bygningsingeniør.

Men ingeniørernes område er langt bredere end det. Der findes ingeniører i stort set alle brancher – og opgaverne de arbejder med spænder alt fra udvikling af satellitter og lægemidler til konstruktion af maskiner og nye materialer.

Ingeniørerne arbejder også med planlægning af energisystemer, ledelse og strategiudvikling af virksomheder. Ja, næsten alt, hvad du kan forestille dig.  

Det fælles for alle ingeniører er at de, i høj grad, bruger viden fra naturvidenskabens verden til at løse problemer med. Populært sagt kan man sige at matematik, fysik, kemi, biologi og andre former for naturvidenskabelig viden udgør ingeniørens ”værktøjer”. Det er specialiseret viden fra disse felter, der gør det muligt for ingeniørerne at udvikle nye produkter og løsninger.

Du kan læse mere om ingeniørernes opgaver på de enkelte uddannelsessider under menupunktet ”Job og karriere” og/eller besøge vores Youtube, Instagram, Facebook eller Google+ profil, hvor vi løbende bringer artikler, billeder og video, der går tæt på ingeniørlivet. 

Hvorfor læse ingeniør på Aalborg Universitet?

 

Stort udbud af ingeniøruddannelser og kombinationsmuligheder

Med over 30 bachelor- og diplomingeniøruddannelser og over 40 civilingeniøruddannelser finder du en fuld vifte af ingeniøruddannelser på Aalborg Universitet. Kombinations- og specialiseringsmulighederne er også særdeles gode.

 

Løs virkelige problemer

Aalborg Universitets internationalt anerkendte studieform, PBL (Problem-based learning), bygger på ”learning-by-doing” gennem gruppearbejde. Det betyder, at du som en del af din ingeniøruddannelse skal samarbejde og finde løsninger på problemer fra virkelighedens verden. Studieformen gør, at du opnår de projekt- og samarbejdskompetencer, som mange ingeniørvirksomheder efterspørger, navnlig:

  • Evnen til at samarbejde
  • Evnen til at kommunikere forståeligt og effektivt
  • Evnen til at overskue processer og organisere arbejdet derefter.

 


Samarbejd tæt med virksomheder

Aalborg Universitets ingeniøruddannelser har tradition for et tæt samarbejde med erhvervslivet. Faktisk lægger universitetets studieform op til at du som ingeniørstuderende kan skabe løsninger og ny viden i samarbejde med virksomheder. Ikke bare i én uge eller to, men igennem et helt semester (1/2 år) og måske endda endnu mere. Det giver din ingeniøruddannelse dybde og du får et netværk, der kan spore dig ind på en karriere som færdiguddannet ingeniør.
 

 


Bliv undervist af førende forskere

På Aalborg Universitet undervises du af aktive forskere, hvoraf mange er internationalt førende inden for deres felt. Det betyder, at du som ingeniørstuderende har fingeren på pulsen, og er sikret en ingeniøruddannelse af høj faglig kvalitet og er tæt på den nyeste forskning og teknologi indenfor ingeniørområdet.

 

Højt anerkendte Ingeniøruddannelser

Aalborg Universitets ingeniøruddannelser lever op til en vifte af internationale standarder og krav, som sikrer høj kvalitet i undervisningen og et tydeligt erhvervsmæssigt fokus. Aalborg Universitets ingeniøruddannelser har kvalitetsstempler fra flere internationale faglige organisationer heriblandt CDIO, CESAER og SEFI.

Har du overejet en science-uddannelse?

Er du interesseret i en ingeniøruddannelse, kan det være, du også har overvejet en uddannelse inden for science-området, som dækker den klassiske naturvidenskab, IT, sundhed og landinspektørvidenskab. Flere af uddannelserne ligger i krydsfeltet mellem ingeniør- og scienceområdet.

Se science.aau.dk for at læse mere om science-uddannelserne.

Se også uddannelseskatalog over ingeniør- og scienceuddannelser.