Sustainable Design

Kandidat

Sustainable Design, Civilingeniør

Uddannelsen kombinerer bæredygtigt produktdesign med redskaber inden for innovationsteori og brugerorienteret design. Visualisering og eksperimenter er vigtige strategier for at kunne udvikle nye, innovative og bæredygtige løsninger.

Få kendskab til

Bæredygtigt forbrug
Markedsdannelse - Design i organisationer
Bæredygtig omstilling

København

2-årig uddannelseEngelsk

Kandidat

Sustainable Design, Civilingeniør

Uddannelsen kombinerer bæredygtigt produktdesign med redskaber inden for innovationsteori og brugerorienteret design. Visualisering og eksperimenter er vigtige strategier for at kunne udvikle nye, innovative og bæredygtige løsninger.

Få kendskab til

Bæredygtigt forbrug
Markedsdannelse - Design i organisationer
Bæredygtig omstilling

København

2-årig uddannelseEngelsk

Vil du udvikle produkter og systemer for at skabe øget bæredygtighed? Sustainable Design er en 2-årig, engelsksproget civilingeniøruddannelse med fokus på design og udvikling af bæredygtige løsninger.

Innovativt og bæredygtigt produktdesign

Uddannelsen i Sustainable Design kombinerer bæredygtigt produktdesign med redskaber inden for innovationsteori og brugerorienteret design. Visualisering og eksperimenter er vigtige strategier for at kunne udvikle nye, innovative og bæredygtige løsninger.

I samarbejde med NGO’er, virksomheder og offentlige institutioner skal du løse udfordrende design-orienterede problematikker. Måske designer og udvikler du fremtidens nødhjælpstelte, robotstøvsugere eller airbags til cykler. Du kan også arbejde med rehabilitering med ældre eller handicappede i fokus, energi-effektiv mobilitet eller affaldshåndtering i storbyer.

Den tværfaglige uddannelse har fokus på kombination af forskellige metoder fra samfundsvidenskab, teknologi samt design. Du lærer at forstå, opsætte og udføre innovative processer med henblik på design og implementering af bæredygtige produkter, services og socio-materielle systemløsninger gennem involvering af relevante aktører.

Fra første dag på studiet har vi været involveret med mange forskellige virksomheder i vores semesterprojekter.

Agustin Granados Mateos, færdiguddannet fra sustainable design

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Uddannelsen gav mig mulighed for at arbejde i teams og skabe nye, internationale og betydningsfulde venskaber.

Giulia Cappelletti, færdiguddannet fra Sustainable Design

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Fagligt indhold

Uddannelsen i Sustainable Design er en 2-årig civilingeniøruddannelse med fokus på design, innovation og bæredygtige løsninger.
Den tværfaglige uddannelse har fokus på kombination af forskellige metoder fra samfundsvidenskab, teknologi samt design. Du lærer at forstå, iscenesætte og udføre innovative processer med henblik på design og implementering af bæredygtige produkter, services og socio-materielle systemløsninger gennem involvering af relevante aktører.

Bæredygtig udvikling

Uddannelsens fokus på bæredygtighed afspejler de udfordringer, som udvikling, produktion, forbrug og nedtagning af teknologier udgør for vores ressourceforbrug og klima. Uddannelsen bygger på den brede forståelse af bæredygtighed, herunder de miljømæssige, samfundsmæssige og økonomiske aspekter. Opfyldelsen af disse mål i vores samfund kræver fokus på en bæredygtig udvikling og forandring i et designperspektiv, hvilket er selve kernen i uddannelsen.

Semesteroversigt

Uddannelsen er en interessant kombination af projektledelse, ingeniørvidenskab, samfundsvidenskab og en designtankegang. Det har lært mig at forstå og tackle komplekse udfordringer.

Giulia, færdiguddannet fra Sustainable Design

Job og karriere

Med en civilingeniøruddannelse i Sustainable Design bliver du en attraktiv kandidat til mange forskellige stillinger. Du kan søge job i Danmark såvel som i udlandet grundet din tværfaglige tilgang til bæredygtigt design,

Det stigende globale fokus på klimaforandringer og energi-effektive løsninger i både private og offentlige institutioner åbner mange muligheder for spændende karrieremuligheder både nu og i fremtiden. Som ingeniør i Sustainable Design kan du arbejde som:

Mød færdiguddannede Sustainable Design-ingeniører

Skubber til den grønne agenda

I mit arbejde som projektleder hos Dansk Retursystem udvikler jeg nye løsninger og forretningsmodeller, som skal gøre det nemmere at få afleveret og indsamlet alle pantbelagte drikkevareemballager.

Alexandra, Sustainable Design ingeniør

Fokus på de sociale aspekter af bæredygtighed

Mit speciale fra kandidaten blev til en virksomhed, Ballast CPH, som jeg stadig driver sammen med mine to specialemakkere. I Ballast CPH arbejder vi med tilgængelighed for mennesker med funktionsnedsættelser gennem forskellige formidlings- og teknologiudviklingsprojekter.

Michala, Sustainable Design ingeniør

Sustainable Design ingeniør

In my job, I help companies map development strategies, identify user needs and transform these into innovative and sustainable design proposals.

Simon, Sustainable Design ingeniør

Praktik og udlandsophold

Jeg tog 6 måneder på Aalto universitet i Helsinki, og jeg kan virkelig anbefale et sådant ophold. Det var meget givtigt at kunne vælge mellem forskellige kurser og samarbejde med rigtige kunder.

Giulia, færdiguddannet fra Sustainable Design

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Optagelse og adgangskrav

Kontakt studiet

Vi er her for at hjælpe dig!
Er du nysgerrig på uddannelsen? I tvivl? Eller har du bare spørgsmål til uddannelsens indhold, studielivet eller eksamen? Sustainable Design har en studievejleder, som selv er studerende på uddannelsen. Vejlederen rådgiver både interesserede, potentielt kommende og nuværende studerende.
Studievejledning, København
Studievejleder Laura Telling Clausen
Adresse
Aalborg Universitet København
Fredrikskaj 12, Vejledningslokale 3
2450 København SV
Træffetid
Send en mail for at aftale tid til et møde.

Send også gerne en mail inden med nogle af de eventuelle spørgsmål, du ønsker svar på.
E-mail
info@sustainabledesign.aau.dk

AAU Studie- og trivselsvejledning

I Aalborg Universitets Studie- og Trivselsvejledning kan vi hjælpe med blandt andet valg undervejs i studiet, studietvivl, studieteknik, trivsel, orlov og udmeldelse, eller måske bare en snak om dine tanker om studiet. Vi snakker gerne med dig om stort som småt.

Åbningstider og kontaktoplysninger

Generel studievejledning om AAU's uddannelser i København

Som studerende på AAU møder du...