AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Bioengineering, Kandidat

Bioengineering

Bioengineering

Med en kandidatuddannelse i Bioengineering vil du blive en meget eftertragtet teknisk ekspert i makro- og molekylærkonstruktionen af biologiske processer. Du får indflydelse på samfundets overgang til bæredygtig produktion og bliver en vigtig medspiller i overgangen fra fossile materialer til biomasse. Du bliver fremtidens ingeniør.

Slip naturens kræfter løs

I de seneste år har der været et stort fokus på bæredygtighed f.eks. i forhold til brug af ressourcer, produktion af affald og miljøpåvirkning – et fokus der er mere presserende end nogensinde, hvilket understreges af FN’s Verdensmål. For at opfylde verdensmålene, er der brug for kreative og dygtige ingeniører med ekspertise i biologiske processer.

Med den nyeste teoretiske viden og praktiske eksperimentelle erfaringer vil du med en kandidatuddannelse i Bioengineering være i stand til at designe, dimensionere, betjene, overvåge og kontrollere produktionen af ​​biomassebaserede produkter. Med et kursus i "Life Science Companies - fra innovation til industri" lærer du også, hvad der er nødvendigt for at en kreativ idé kan blive god forretning. Du lærer at arbejde, samarbejde og navigere i et internationalt akademisk miljø i tæt samarbejde med industrien. Uddannelsen giver dig færdighederne til at arbejde i en globaliseret verden og ruster dig til at begå dig i forskellige kulturer og måder at samarbejde på, så du er forberedt på livet efter eksamen.

Nyhed

Du har mulighed for en seks måneders jobgaranti ved at læse på AAU i Esbjerg, klik på grafikken herunder og læs mere.

Hvilke færdigheder og kompetencer får jeg?

Når du studerer Bioengineering ved AAU Esbjerg, får du færdigheder og kompetencer inden for bioenergi, bioteknologi og bioprocesser. Du kan vælge en profil rettet mod molekylær bioteknologi hvor du arbejder med mikroorganismer til produktion af farmaceutiske produkter, fødevareingredienser, elektrolytter til anvendelse i f.eks. batterier. Du kan også vælge en profil hvor fokus er på idéudvikling – fra "god idé i laboratoriet" til produkt til brug i samfundet, hvor det gør en stor forskel.

På uddannelsen beskæftiger du dig med:

• Biogas og bioenergi

• Ekstraktion af forbindelser fra naturlige kilder

• Molekylær bioteknologi - DNA-teknologi

• Fermenteringsteknologi

• Processanalytisk teknologi og multivariat dataanalyse

• Modellering og simulering af biologiske processer

• Life Science- entreprenørskab

Gennem projektarbejde har du masser af muligheder for at teste dine egne ideer og teorier i samarbejde med dine medstuderende og danske eller internationale virksomheder. Virksomhedssamarbejde giver dig indsigt i verden uden for universitetet og giver mulighed for at opbygge et professionelt netværk allerede mens du studerer.

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Som dimittend fra uddannelsen i Bioengineering får du titlen Master of Science (MSc) in Engineering (Bioengineering).

Jobmuligheder er mange og din fremtidige arbejdsplads kan være alt fra en konsulentvirksomhed, til den offentlige sektor eller den private industrielle sektor. Du kan arbejde med biologisk produktion i virksomheder som Glycom A/S eller Novo Nordisk, hos Arla med rensning af produkter f.eks. eller med produktion af naturgas i biogasanlæg, med raffinering af proteiner fra plantebaseret biomasse osv.

Du får viden om

  • Samfundsrelevante problemstillinger
  • Udvikling af avancerede bioteknologiske løsninger
  • Intensivt, selvstændigt laboratoriearbejde
  • Projektstyring og samarbejde

Fakta om uddannelsen

Sprog

Engelsk

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Se relaterede uddannelser inden for