Forskning
Samarbejde

Gruppe- og projektarbejde på AAU

Billeder af studerende der arbejder i grupper.

Gruppearbejdet giver et fællesskab

På Aalborg Universitet (AAU) laver du projektarbejde i grupper sammen med dine studiekammerater. Sammen kan I beskæftige jer med det, I virkelig brænder for. Gruppearbejdet gør dig til en del af et fagligt og socialt fællesskab sammen med dine medstuderende og lærer dig meget om at samarbejde. Du og din gruppe har samtidig mulighed for at lave projektarbejde i samarbejde med erhvervslivet, og det klæder dig godt på til arbejdsmarkedet.

AAU’s uddannelser er kendetegnet ved:

  • Gruppe- og projektarbejde
  • Problembaseret læring
  • Forskningsbaseret undervisning
  • Studerende i centrum for læring

Her på siden kan du læse mere om, hvordan undervisningen og gruppearbejdet foregår på AAU, og hvad det vil betyde for dig som studerende.

Undervisning og gruppearbejde på AAU

Grafik gruppearbejde på AAU

Hvordan foregår gruppearbejdet på AAU?

Som studerende på AAU arbejder du tæt sammen med dine medstuderende, da der er fokus på samarbejde i projektgrupper på AAU’s uddannelser. Arbejdet i projektgrupper betyder, at du udveksler viden, har faglige diskussioner, giver gensidig feedback og deltager i kollektive beslutningsprocesser med dine medstuderende under din uddannelse. 

Tæt Samarbejde med erhvervslivet

AAU skiller sig især ud fra andre universiteter ved at have et tæt samarbejde med virksomheder og offentlige institutioner. Det betyder, at du som studerende ofte arbejder tæt sammen med samarbejdspartnere uden for universitetet om at løse virkelige problemstillinger. Her kommer du som studerende tæt på praksis og komplekse problemstillinger fra virkeligheden, og du får erfaring med, hvordan virksomheder og organisationer udvikler og forandrer sig. Samarbejdet er en vigtig brobygger mellem uddannelser og virksomheder.

Læs mere om gruppearbejde på AAU

Grafik PBL på AAU

Hvad betyder Problembaseret læring (PBL)?

AAU’s uddannelser er kendetegnet ved problembaseret projektarbejde. Det betyder, at du som studerende sætter fokus på et problem sammen med din projektgruppe og samarbejder om at undersøge, analysere, forstå og løse autentiske og komplekse problemstillinger. I arbejdet med problemerne anvender I fagområdets teorier og metoder, og det er i den proces, at der skabes ny viden, som omsættes til praksis.

Denne undervisningsform betyder, at du som studerende får kompetencer til at anvende teori og metode til at identificere, analysere, behandle og løse aktuelle problemer. Du får ligeledes kompetencer til at samarbejde med dine medstuderende og samarbejdspartnere uden for universitetet.

Læs mere om PBL

Grafik undervisning på AAU

Hvordan foregår Undervisningen på AAU?

Undervisningen på AAU er meget alsidig. Der afholdes både forelæsninger for større grupper af studerende, klasseundervisning samt undervisning i mindre grupper. Undervisningen kan også bestå af workshops og laboratorieundervisning. 

Forskningsbaseret undervisning

AAU’s uddannelser er kendetegnet ved forskningsbaseret undervisning og vejledning. Det betyder, at der på AAU’s uddannelser er en klar sammenhæng mellem uddannelsernes fagområder og undervisernes forskning. Som studerende deltager du i relevant forskningsbaseret undervisning og vejledning fra stærke forskningsmiljøer, og du har gennem projektarbejde mulighed for at samarbejde direkte med forskningsmiljøer og deltage i forskningsprojekter. Forskningsbaseret undervisning og vejledning betyder, at du som studerende får den nyeste viden på højeste niveau.

Læs mere om undervisningen på AAU

Grafik studerende på AAU

Hvordan er det at være Studerende på aau?

På AAU er du som studerende selv i centrum for din læring. Det betyder, at du skaber og udvikler viden gennem en aktiv læreproces, hvor du igennem undervisning og dine projekter har en væsentlig indflydelse på den viden, du tilegner dig, og hvilke problemstillinger du arbejder med at løse. 

Når man som studerende arbejder med det faglige stof gennem det problembaserede projektarbejde, bliver det faglige stof ofte lettere at forstå og dermed mere meningsfuldt. Dette kan betyde, at dit engagement øges, og at du som studerende tager ansvar for din egen læring. Projektorganiseringen betyder, at du og dine medstuderende selvstændigt styrer og tilrettelægger arbejdsprocesserne i udarbejdelsen af projekter. 

Læs mere om studielivet på AAU

Studerende fortæller


I denne video kan du møde Lea og Stefan, der fortæller om, hvordan man arbejder med PBL i praksis, og hvordan de endte med at løse et virkeligt problem ved at udvikle en redningsvest til surfere.


I videoen her kan du møde studerende, som fortæller om, hvordan gruppe- og projektarbejdet foregår på AAU.

Projektarbejde på AAU

Find ud af, hvad det vil sige at lave projektarbejde på Aalborg Universitet.
 

Læs mere om projektarbejde

Projekt- og gruppeeksamen

Få info om, hvordan projekt- og gruppeeksamen foregår på Aalborg Universitet.
 

Læs mere om gruppeeksamen

Tidligere studerende fortæller...

Kunne du tænker dig at vide, hvad tidligere studerende på Aalborg Universitet (alumner) arbejder med i dag?
 

Læs mere på AAU Alumni's hjemmeside

AAU på de sociale medier
AAU på Facebook   AAU på YouTube   AAUstudieliv på Instagram Aalborg Universitet Snapchat