Introduktion til psykologisk rehabilitering

Introduktion til psykologisk rehabilitering

Introduktion til psykologisk rehabilitering

Når et menneske rammes af alvorlig sygdom, bør der ikke kun være fokus på de somatiske symptomer. Kronisk sygdom eller varige funktionsnedsættelser har konsekvenser for hele personen og dennes familie. For nogle medfører det opgivenhed, nedsat livskvalitet, måske depression osv. Det er derfor vigtigt at forstå de psykologiske processer, der er forbundet med at få og leve med en kronisk eller længerevarende sygdom, og at også disse adresseres som en del af rehabiliteringsindsatser.

Den biopsykosociale model for sundhed (WHO, 2001) anvendes allerede som referenceramme for rehabilitering i Danmark, men de psykosociale aspekter er fortsat underbelyst og underaddresseret. Rehabiliteringspsykologien sætter ind netop her.

Rehabiliteringspsykologer er centrale i en række interventioner for forbedret livskvalitet i forskellige faser af rehabiliteringsforløb, bl.a. psykoterapi, stressreduktion, normalisering af reaktioner, psykoedukation og pårørendestøtte. Anvendelsen af rehabiliteringspsykologiske teorier er dog ikke forbeholdt psykologer, men kan med fordel integreres i det tværfaglige samarbejde med andre fagområder som medicin, sygepleje, ergo- og fysioterapi samt visse sociale og pædagogiske faggrupper.

 

Se seminardatoer

læs mere

Fakta

Introduktion til psykologisk rehabilitering: Valgmodul fra kandidatuddannelsen i Psykologi

Varighed

  • September 2021 - november 2021
  • Næste hold: Efterår 2022 (forventeligt)

Sted

  • Aalborg

ECTS

  • 5

Pris

Ansøgningsfrist

  • Forlænget til d. 22. august 2021 (holdet sættes i gang, og der er ledige pladser)

Forbehold for fejl, ændringer samt aflysning.

Hjælp til ansøgning

Vi anbefaler, at du opretter dig som selvoprettet bruger i Ansøgningsportalen (læs mere om det i Login- og ansøgningsvejledningen i den hvide ansøgningsboks "Søg optagelse" ovenfor).

Når du har oprettet dig som bruger i Ansøgningsportalen og skal i gang med at oprette selve ansøgningen, skal du vælge følgende, når du står i fanebladet ”Opret ansøgning”:

  • Institution: Aalborg Universitet
  • Uddannelsestype: Enkeltfag Hel på del fag/moduler
  • Klik på "Søg” knappen til højre (uden at udfylde andet).

Du får nu vist en liste med de søgbare enkeltfag af typen Heltid på deltid. Vælg det ønskede enkeltfag og færdiggør din ansøgning.

Har du brug for teknisk assistance, kan du kontakte IT-service (ITS) på tlf. 9940 2020 / support@its.aau.dk.