Forskning
Samarbejde

Historie, Bachelor

Historie

Historie

At læse historie handler ikke om at blive god til årstal. Det handler om at tilegne sig viden om fortidige samfund og kulturer for at blive klogere på nutiden. Så er du interesseret i, hvad der sker omkring ørerne på dig? Er du interesseret i dansk politik? Eller europæisk? Synes du, Romerriget og Renæssancen er spændende? Kunne du tænke dig at undersøge, hvorfor verden ser ud, som den gør i dag? Så er det en god idé at læse Historie ved Aalborg Universitet. 

Historie kan læses enten som centralt fag eller sidefag som et led i en gymnasielæreruddannelse, hvor Historie kombineres med et andet fag fra gymnasieskolens fagrække. Historie kan også kombineres med en række andre fag, og du kan gennem specialiseringer og valgfag rette din uddannelse mod mange forskellige jobfunktioner.

Se en oversigt over de undervisere, der er på Historiestudiet, og hvad de forsker i til daglig.

Mød den afgående studievejleder Camilla, som her fortæller om, hvordan Historiestudiet er bygget op, og hvordan det er at læse Historie på Aalborg Universitet.

 

Udover det faglige, er studiemiljøet på uddannelsen også vigtigt. Se med, hvis du vil vide mere om studiemiljøet fortalt af de studerende på Historie.

                                                           

Er du i tvivl, om du skal læse Historie?

 

                    Matchtjekker: Er du klar til Historiestudiet?Mød os! Book et online møde med os

Hvis du er interesseret i at møde os, så tilbyder vi online møder, hvor vi tager en snak om livet som studerende på AAU. Du er velkommen til at spørge om alt. Intet spørgsmål er for stort eller småt, og vi svarer gerne på alt lige fra studiets indhold over studiejobs til hvordan vores kantine ser ud og fungerer.

For os er det vigtigt, at du føler dig godt klædt på til at træffe det rigtige studievalg for dig. Rent praktisk gør vi det sådan, at du skriver til mig, og så kontakter jeg dig for at aftale nærmere.

Med venlig hilsen

Maja, studenterstudievejleder ved Historiestudiet
Tlf.: 9940 9819
E-mail: hist-studievejl@dps.aau.dk

 

Du får viden om

  • FNs verdensmål i historisk perspektiv
  • De lange linjer i historien fra antikken til i dag
  • Specifikke historiske perioder og tematikker
  • Historisk videnskabsteori og metode
  • Brug af historien

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Se relaterede uddannelser inden for

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU