Spring til indhold
ForsideUddannelseBacheloruddannelser

Sprog og internationale studier, engelsk

Bachelor

Sprog og internationale studier, engelsk

Uddannelsen er for internationalt orienterede studerende og tilbyder en unik kombination af fag indenfor internationale studier samt et højt niveau indenfor engelsksproget kommunikation.

Derfor skal du læse uddannelsen

International Politik
Det 20. og 21. århundredes historie
Internationale og interkulturelle relationer

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Bachelor

Sprog og internationale studier, engelsk

Uddannelsen er for internationalt orienterede studerende og tilbyder en unik kombination af fag indenfor internationale studier samt et højt niveau indenfor engelsksproget kommunikation.

Derfor skal du læse uddannelsen

International Politik
Det 20. og 21. århundredes historie
Internationale og interkulturelle relationer

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Opsummering af uddannelsen

At fungere på et globalt arbejdsmarked kræver en bred viden indenfor alt fra politik og historie til  kultur og sprog. Det kræver også interkulturel forståelse og evne til etisk stillingtagen. Alt dette lærer du om på bacheloruddannelsen i Sprog og Internationale Studier, Engelsk på Aalborg Universitet. I daglig tale kaldes uddannelsen LISE, som står for Language and International Studies, English.

Read about the programme in English here

Fagligt indhold

LISE uddannelsen er fokuseret på internationale relationer, emner som menneskerettigheder, interkulturel forståelse, fredsopbygning, og internationale organisationer. Uddannelsen er bygget sådan op, at du i den første del af semesteret får undervisning i en række fag – og så koncentrerer du dig i anden del om dit semesterprojekt (alt fra vigtige internationale konflikter til spørgsmål som fødevaresikkerhed til politisk kommunikation). Desuden er sprogundervisning en del af de første tre semestre og af sjette semester.

LISE studerende har mulighed for udlandsophold på 5. og 6. semester, deltager I AAU’s Global Graduate Programme og arrangerer hvert semester en række gæsteforelæsninger fra ambassader og organisationer og andre faglige aktiviteter. 

På oversigten, er projektmoduler markeret med stjerne.

Se flyer om uddannelsen her

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Struktur

Semestrene på LISE har en fast struktur: første del af semestret er afsat til undervisning inden for en række fag, og i anden del af semestret koncentrerer du dig om semesterprojektet.  Sprogundervisning er en del af de første tre semestre samt af sjette semester.

Projektmoduler er markeret med stjerne i nedenstående kursusoversigt.

 

Fagligt indhold: Semesteroversigt, studieordning og studienævn

Udlandsophold 

Uddannelsen har en række samarbejdsaftaler med udenlandske universiteter, du får altså et bredt udvalg af muligheder. Har du et særligt universitet, som du drømmer om at læse et semester på, har du også mulighed for det, selvom AAU ikke har en samarbejdsaftale med dem.

Du modtager stadig SU i løbet af dit semester i udlandet. Uddannelsens undervisere rådgiver vedrørende den faglige dimension af opholdet, og Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet. Du har desuden mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Kandidatmuligheder på AAU

Med en BA i LISE kan du fortsætte på en kandidatuddannelse både på AAU, i Europa og andre steder verden over. Du kan søge ind både på uddannelser med fokus på udvikling, internationale relationer og sikkerhed, regionale studier og med en international ehvervssorientering.

De studerende, som vælger at tage deres kandidatuddannelse på Aalborg Universitet, vælger typisk at studere videre på én af følgende uddannelser:

  Job og Karriere

  LISE studerende arbjede med alt fra ambassader til humanitær organisationer til forsvaret til tourisme og migration. Som studerende, du får kompetencer til at analysere internationale politik, kulturelle tendenser, og at kommunikere om international forhold på engelsk. Du angiver din karrierevej gennem dit valg af kandidatgrad.

  På vores LinkedIn side kan du møde mange nuværende og tidligere LISE studerende.

  På baggrund af en analyse af 336 LISE-bachelorer fra 2012 til 2022 har Studienævnet udarbejdet en analyse af deres valg af kandidatuddannelse (Life after LISE

  At the heart of any job with the United Nations, lies a deep understanding of international relations and cultural diversity. Mastering these elements both theoretically and in practice is the key to success not just in your career but also in your personal development in any international organization. LISE gave me the theoretical foundation to thrive in my job in the UN, where I am in daily contact with state as well as non-state actors, and have colleagues from all over the world.

  Frederikke Bruhn Johnsen, Special Assistant, United Nations, Graduate 2018

  Mange tager deres kandidatuddannelse på et udenlandsk universitet. Blandt disse studerende tager de fleste en kandidatuddannelse inden for international politik, international udvikling eller interkulturel kommunikation.

  Optagelse og adgangskrav

  Kontakt

  Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever

  Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

  Nyhedsbrev