Spring til indhold
ForsideOm AAUProfil

Internationale alliancer

Internationale alliancer

Aalborg Universitet indgår i en række internationale netværk og alliancer. Målet er, at studerende og forskere bedst muligt kan samarbejde og udveksle viden og ideer på tværs af landegrænser. Se en oversigt over de internationale alliancer, som AAU deltager i, nedenfor. 

European Consortium of Innovative Universities (ECIU)

Aalborg Universitet er medlem af European Consortium of Innovative Universities (ECIU) - et førende internationalt netværk af forskningsintensive universiteter med fælles vægt på innovation, kreativitet og samfundsmæssig effekt.

ECIU University er et initiativ i ECIU, der skaber en banebrydende og innovativ uddannelsesmodel.

Læs mere om ECIU og ECIU University

Sino-Danish Centre (SDC)

De danske universiteter har indgået samarbejde med Kina (UCAS) i det dansk-kinesiske uddannelsescenter Sino-Danish Centre for Education and Research (SDC).

Målet med SDC er at styrke samarbejdet mellem danske og kinesiske forskningsmiljøer. SDC tilbyder kandidat- og ph.d.-uddannelser til kinesiske og danske studerende.

Læs mere på SDC's hjemmeside

Nordic Centre

Aalborg Universitet samarbejder med Nordic Centre, som er et samarbejde mellem de nordiske lande og Fudan University i Shanghai. Omdrejningspunktet er forskning og uddannelse.

Formålet med Nordic Centre er at skabe tættere bånd og forståelse mellem de nordiske lande og Kina.

Læs mere på Nordic Centres hjemmeside

Det Nordiska Universitets Administratörs Samarbetet (NUAS)

Aalborg Universitet (AAU) deltager sammen med de øvrige universiteter i Danmark i det nordiske samarbejde for universitetsadministratorer NUAS.

NUAS har som mål at styrke kontakten mellem de nordiske universiteter og etablere netværk mellem dem på alle administrative niveauer.

Læs mere på NUAS' hjemmeside

Erasmus+

AAU deltager i EUs uddannelsesprogram Erasmus+, der giver mulighed for at søge tilskud til udveksling af studerende og ansatte samt deltagelse i internationale projekter inden og uden for Europa. 

Formålet med programmet er at styrke udviklingen af Europas menneskelige ressourcer og talent, bidrage til udviklingen af et sammenhængende og inkluderende samfund og sikre livslang læring for den enkelte borger. Det gør man primært ved at understøtte innovation og udviklingen af de enkelte medlemslandes uddannelsessystemer og ved at understøtte udveksling og mobilitet for enkeltpersoner.

Læs mere om Erasmus+

Grønlands Universitet

Aalborg Universitet (AAU) og Grønlands Universitet (Ilisimatusarfik) har et tæt samarbejde inden for uddannelse og forskning.

Læs mere på Grønlands Universitets hjemmeside

Kontakt

Har du spørgsmål til Aalborg Universitets internationale alliancer, er du velkommen til at kontakte:

Rektorsekretariatet
Tlf.: 9940 8089
E-mail: rektorsekretariatet@adm.aau.dk