AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

AAU's internationale netværk og alliancer

Netværksuniversitetet Aalborg Universitet (AAU) indgår i internationale netværk og samarbejder på tværs af verdens landegrænser. Se en oversigt over de internationale sammenslutninger, som AAU deltager i, nedenfor. 

SDC

SDC

De danske universiteter har indgået samarbejde med Kina (UCAS) i det dansk-kinesiske uddannelsescenter Sino-Danish Centre for Education and Research (SDC).

Målet med SDC er at styrke samarbejdet mellem danske og kinesiske forskningsmiljøer. SDC tilbyder kandidat- og ph.d.-uddannelser til kinesiske og danske studerende.
 

Læs mere på SDC's hjemmeside

ECIU

ECIU

 

AAU har siden starten i 1997 været med i ECIU-netværket sammen med en række europæiske universiteter.

ECIU har som mål at styrke medlemmernes internationale position gennem strategisk samarbejde inden for forskning, uddannelse og regional udvikling.

Læs mere på ECIU's hjemmeside

Nordic Centre

Nordic Centre

Aalborg Universitet samarbejder med Nordic Centre, som er et samarbejde mellem de nordiske lande og Fudan University i Shanghai. Omdrejningspunktet er forskning og uddannelse.

Formålet med Nordic Centre er at skabe tættere bånd og forståelse mellem de nordiske lande og Kina.
 

Læs mere på Nordic Centres hjemmeside

NUAS

NUAS

Aalborg Universitet (AAU) deltager sammen med de øvrige universiteter i Danmark i det nordiske samarbejde for universitetsadministratorer NUAS.

NUAS har som mål at styrke kontakten mellem de nordiske universiteter og etablere netværk mellem dem på alle administrative niveauer.

 

Læs mere på NUAS' hjemmeside

BSU

BSU

Building Stronger Universities in Developing Countries (BSU) er et partnerskab mellem universiteter i Danmark og i udviklingslande.

Formålet med initiativet er at styrke udviklingslandenes universiteter, så de bliver bedre rustet til at udfylde deres samfundsrolle.


Læs mere på BSU's hjemmeside

OECD og IMHE

OECD og IMHE

Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) har et program ved navn Institutional Management in Higher Education (IMHE): et forum, hvor uddannelsesinstitutioner kan dele viden og ideer gennem netværk, studier og forskning med politiske beslutningstagere.
 

Læs mere på OECH's hjemmeside

Erasmus+

Erasmus+


AAU deltager i EUs uddannelsesprogram Erasmus+, der giver mulighed for at søge tilskud til udveksling af studerende og ansatte samt deltagelse i internationale projekter inden og uden for Europa. 

Formålet med programmet er at styrke udviklingen af Europas menneskelige ressourcer og talent, bidrage til udviklingen af et sammenhængende og inkluderende samfund og sikre livslang læring for den enkelte borger. Det gør man primært ved at understøtte innovation og udviklingen af de enkelte medlemslandes uddannelsessystemer og ved at understøtte udveksling og mobilitet for enkeltpersoner.

 

LÆS MERE PÅ AAU'S HJEMMESIDE

Kontakt AAU

Har du spørgsmål til Aalborg Universitets internationale samarbejde, er du velkommen til at kontakte:

Rektorsekretariatet
Tlf.: 9940 8089
E-mail: rektorsekretariatet@adm.aau.dk