AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

it-uddannelserne på Aalborg Universitet

LÆS IT OG SKAB FREMTIDENS TEKNOLOGI

Vil du arbejde med fremtidens løsninger inden for informationsvidenskab? Så læs IT på Aalborg Universitet, og bliv klædt på til en verden af udfordringer og muligheder inden for hardware, software, medier, ledelse og kommunikation.

Læs om vores IT-uddannelser inden for ingeniør- og naturvidenskab eller humaniora og samfundsvidenskab, og få mere viden om adgangskrav, fagligt indhold og din vej til et arbejde med alt fra robotter til moderne medier.

Du kan læse i Aalborg, Esbjerg eller København.

Tag en it-uddannelse på AAU (Aalborg Universitet)

 

IT med ingeniør- og naturvidenskab

De ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser inden for IT åbner døren til flere discipliner inden for hardware og software.

Læs mere

IT med humaniora og samfundsvidenskab

En humanistisk-samfundsvidenskabelig uddannelse inden for IT giver dig mulighed for at arbejde med alt fra medier til ledelse.

Læs mere

Mød IT-studerende

Mød Amalie fra Elektronik og IT

Hør Amalie fortælle om uddannelsen.

Mød Line fra Interaktionsdesign

Hør Line fortælle om uddannelsen.

Mød studerende fra IT-ledelse

Hør studerende fortælle om uddannelsen.

Spørgsmål og svar om IT-uddannelser

Hvad er IT?

IT, eller informationsteknologi, beskæftiger sig med digital information i bred forstand. Det kan være styring af information, behandling af information eller udformning af både indholdet til - og teknologien omkring - informationen. Både når det kommer til software og hardware.

Computere er centrale på IT-uddannelserne, hvad end du kommer til at beskæftige dig med robotter, computerspil, mobiltelefoner, elektronik, programmering, trådløse teknologier, organisations-/virksomhedsudvikling ved brug af it eller noget helt andet. Og fælles for alle uddannelserne er, at din kreativitet og evne til at samarbejde kommer i spil for at optimere og skabe nyt.

 

Hvad kan man med en IT-uddannelse?

En IT-uddannelse kan føre dig mange spændende steder hen. Du kan komme til at udvikle løsninger til sundhedssektoren, arbejde med satellitter eller forretningsudvikling. Du kan komme til at udvikle apps eller spil til mobiltelefoner, skabe teknologier der hjælper svagtseende eller beskæftige dig med samspillet mellem psykologi og ingeniørvidenskab. Eller måske en smart automatisering af opgaver og processer er det, der tænder dig? Mulighederne er mange.

Vejen starter med en bacheloruddannelse, der tager tre år. Derefter kan du bygge på og specialisere dig med en kandidatuddannelse på to år og færdiguddanne dig som fx cand.polyt., cand.scient. eller cand.it.

 

Hvorfor læse IT på Aalborg Universitet?

Vær med til at forbedre verden med teknologi

Du skal læse IT på AAU, fordi du er fascineret af moderne teknologi og gerne vil forbedre alle de løsninger, vi omgiver os med i vores dagligdag – eller skabe nogle helt nye. Og du skal vælge AAU, fordi du får mulighed for at kaste dig ud i konkrete projekter fra første dag på studiet. Vores studiemiljø er kendetegnet ved, at virkelige problemstillinger sættes i højsædet. Vores undervisere er engagerede og udvikler selv på de teknologier, de underviser i. Og vi samarbejder med virksomhederne omkring os.

 

Kreativ og glad for matematik

En IT-uddannelse på AAU er et godt valg for dig, der er kreativt anlagt, men samtidig ikke er bange for at dykke ned i de systemer, der kan føre ideerne ud i lyset. De fleste IT-uddannelser på AAU kræver således, at du er glad for matematik, men samtidig har lyst til at tænke innovativt. På AAU inspirerer og hjælper vi hinanden, så både dine faglige færdigheder og kreativitet støttes undervejs.

 

Problembaseret læring

En af de ting, studerende på AAU sætter allermest pris på, er studieformen, PBL. Det står for problembaseret læring og er en anerkendt tilgang, der påvirker hele måden, vi lærer nye ting på.

Med få ord er det en studieform, hvor du arbejder sammen med andre i grupper med det formål at finde løsninger på et åbent og interessant spørgsmål. Hvert semester udfærdiger du et projekt, der baserer sig på en udfordring i den virkelige verden, og som kræver, at du udforsker et bestemt område, mens du opnår færdigheder, der gør dig bedre i stand til at besvare det indledende spørgsmål. Du skaber derefter en løsning eller et produkt, du justerer din løsning, og til sidst kan du besvare dit spørgsmål, mens du samtidig afslører, hvad du har lært undervejs. Mens du gør det, arbejder du tæt sammen med andre studerende, vejledere og undervisere. Og du lærer at tænke kritisk og kreativt, at samarbejde og kommunikere bedst muligt.

Du kan læse mere om PBL på Aalborg universitet her.

 

Gode jobmuligheder

En IT-uddannelse klæder dig godt på til arbejdsmarkedet. Dine færdigheder vil være efterspurgt af mange virksomheder, og der er derfor mulighed for at finde et spændende job. Mange starter også deres egen virksomhed, og er der en iværksætter gemt i dig, er en IT-uddannelse et godt sted at starte, især hvis du vil beskæftige dig med teknologi og computere.

Har du overvejet andre muligheder?

Er du interesseret i en IT-uddannelse, er du måske også interesseret i andre uddannelser på Aalborg Universitet.

Se ingeniør.aau.dk for at læse mere om de ingeniørvidenskabelige uddannelser.

Se science.aau.dk for at læse mere om de uddannelser, der ligger i krydsfeltet mellem naturvidenskab og IT.

Se aau.dk/uddannelser for at læse mere om alle uddannelser - også inden for samfundsvidenskab og humaniora.