Forskning
Samarbejde

IT-uddannelserne på AAU

Tag en it-uddannelse og skab fremtidens teknologiske og digitale løsninger

Vil du udvikle digitale teknologier og bæredygtige løsninger, der fx  kan forudsige den næste influenzaepidemi, sikre kommunikation i katastrofeområder, bekæmpe cyberkriminalitet, udvikle selvtænkede robotter og designe teknologiske løsninger, der skaber samfundsmæssig værdi ? Mulighederne med en it- og ingeniøruddannelse er mange. Vil du være med?

Se vores it-uddannelser nedenfor og få mere viden om adgangskrav, fagligt indhold og din vej til et arbejde med alt fra robotter til moderne medier.

Ny bacheloruddannelse i Cyber- og computerteknologi

Tro på dig selv - det gør vi

Tag en it-uddannelse på Aalborg Universitet

Mød IT-studerende

Mød Kristina fra Elektronik og IT

Hør Kristina fortælle om uddannelsen.


Læs om Elektronik og IT

CHRISTIAN FORTÆLLER OM DATAVIDENSKAB

Studerende fra Datavidenskab på AAU

SKAB VÆRDI MED BIG DATA

"Jeg interesserer mig for aktiehandel og forretningsudvikling, så jeg overvejer at bruge min viden til at arbejde med business intelligence. I dag er det en kæmpe udfordring for virksomheder i hele verden at få overblik over og udnytte al den information, der er til rådighed.

På studiet (Datavidenskab) lærer vi bl.a. at lave værktøjer, som kan skabe værdi ud af ’big data’, og dermed indgår vi som et vigtigt led i udviklingen af mange forskellige typer af virksomheder og produkter."

 

Læs om uddannelsen Datavidenskab

Mød studerende fra Medialogi-uddannelsen

Hør Linnea og Lasse fortælle om uddannelsen.


Læs om uddannelsen Medialogi

Grafik

Hvis du er interesseret i at møde os, så tilbyder vi online møder med vores studenterstudievejledere, hvor vi tager en snak om livet som studerende på AAU.

Book Online møder med studiernes vejledere på AAU

Mød studerende fra IT-ledelse

Hør studerende fortælle om kandidatuddannelsen.


Læs om uddannelsen It-ledelse

Mød Line fra Interaktionsdesign

Hør Line fortælle om uddannelsen.


Læs om Interaktionsdesign

Spørgsmål og svar om IT-uddannelser

Grafik

Hvad er IT?

IT, eller informationsteknologi, beskæftiger sig med digital information i bred forstand. Det kan være styring af information, behandling af information eller udformning af både indholdet til - og teknologien omkring - informationen. Både når det kommer til software og hardware.

Computere er centrale på IT-uddannelserne, hvad end du kommer til at beskæftige dig med robotter, computerspil, mobiltelefoner, elektronik, programmering, trådløse teknologier, organisations-/virksomhedsudvikling ved brug af it eller noget helt andet.

Fælles for alle uddannelserne er, at din kreativitet og evne til at samarbejde kommer i spil for at optimere og skabe nyt.

 

Hvad kan man med en IT-uddannelse?

En IT-uddannelse kan føre dig mange spændende steder hen. Du kan komme til at udvikle løsninger til sundhedssektoren, arbejde med satellitter eller forretningsudvikling.

Du kan komme til at udvikle apps eller spil til mobiltelefoner, skabe teknologier der hjælper svagtseende eller beskæftige dig med samspillet mellem psykologi og ingeniørvidenskab.

Eller måske en smart automatisering af opgaver og processer er det, der tænder dig? Mulighederne er mange.

Vejen starter med en bacheloruddannelse, der tager tre år. Derefter kan du bygge på og specialisere dig med en kandidatuddannelse på to år og færdiguddanne dig som fx cand.polyt., cand.scient. eller cand.it.

 

Hvorfor læse IT på Aalborg Universitet?

Vær med til at forbedre verden med teknologi

Du skal læse IT på AAU, fordi du er fascineret af moderne teknologi og gerne vil forbedre alle de løsninger, vi omgiver os med i vores dagligdag – eller skabe nogle helt nye. Og du skal vælge AAU, fordi du får mulighed for at kaste dig ud i konkrete projekter fra første dag på studiet. Vores studiemiljø er kendetegnet ved, at virkelige problemstillinger sættes i højsædet. Vores undervisere er engagerede og udvikler selv på de teknologier, de underviser i. Og vi samarbejder med virksomhederne omkring os.

 

Kreativ og glad for matematik

En IT-uddannelse på AAU er et godt valg for dig, der er kreativt anlagt, men samtidig ikke er bange for at dykke ned i de systemer, der kan føre ideerne ud i lyset. De fleste IT-uddannelser på AAU kræver således, at du er glad for matematik, men samtidig har lyst til at tænke innovativt. På AAU inspirerer og hjælper vi hinanden, så både dine faglige færdigheder og kreativitet støttes undervejs.

 

Problembaseret læring

En af de ting, studerende på AAU sætter allermest pris på, er studieformen, PBL. Det står for problembaseret læring og er en anerkendt tilgang, der påvirker hele måden, vi lærer nye ting på.

Med få ord er det en studieform, hvor du arbejder sammen med andre i grupper med det formål at finde løsninger på et åbent og interessant spørgsmål. Hvert semester udfærdiger du et projekt, der baserer sig på en udfordring i den virkelige verden, og som kræver, at du udforsker et bestemt område, mens du opnår færdigheder, der gør dig bedre i stand til at besvare det indledende spørgsmål. Du skaber derefter en løsning eller et produkt, du justerer din løsning, og til sidst kan du besvare dit spørgsmål, mens du samtidig afslører, hvad du har lært undervejs. Mens du gør det, arbejder du tæt sammen med andre studerende, vejledere og undervisere. Og du lærer at tænke kritisk og kreativt, at samarbejde og kommunikere bedst muligt.

Du kan læse mere om PBL på Aalborg universitet her.

 

Gode jobmuligheder

En IT-uddannelse klæder dig godt på til arbejdsmarkedet. Dine færdigheder vil være efterspurgt af mange virksomheder, og der er derfor mulighed for at finde et spændende job. Mange starter også deres egen virksomhed, og er der en iværksætter gemt i dig, er en IT-uddannelse et godt sted at starte, især hvis du vil beskæftige dig med teknologi og computere.

Har du overvejet andre muligheder?

Er du interesseret i en IT-uddannelse, er du måske også interesseret i andre uddannelser på Aalborg Universitet.

Se ingeniør.aau.dk for at læse mere om de ingeniørvidenskabelige uddannelser.

Se science.aau.dk for at læse mere om de uddannelser, der ligger i krydsfeltet mellem naturvidenskab og IT.

Se aau.dk/uddannelser for at læse mere om alle uddannelser - også inden for samfundsvidenskab og humaniora.