Uddannelse
Forskning
Samarbejde

RANKING AF AALBORG UNIVERSITET

De seneste år er Aalborg Universitet gået frem på de internationale rankinglister over universiteter. Aalborg Universitet er placeret på langt de fleste og er i top 2% blandt verdens 17.000 universiteter.

AAU er i international topklasse

Hos Times Higher Education er Aalborg Universitet nr. 201-250 (~207) i den overordnede World University Ranking og nr. 23 i Top 100 under the age of 50. På THE Impact Ranking er Aalborg Universitet ranket som nr. 23 og ranket som verdens bedste universitet på SDG 4: Quality Education.

På US News World Ranking er Aalborg Universitet placeret som nummer 250 i verden og i Engineering nummer 6 i verden og bedst i Europa.

Hos Shanghai / ARWU World Rank er Aalborg Universitet nummer 201-300.

Hos QS er Aalborg Universitet nr. 324 i den overordnede World University Ranking, nr. 37 i Top 50 under the age of 50.

I MIT's rapport fra marts 2018 vurderes Aalborg Universitet til at være det fjerdebedste universitet i verden inden for ingeniørvidenskab. Dette svarer til en førsteplads blandt universiteter i Europa.

 

Gå til oversigt over aalborg universitets placeringer 

INTERNATIONALE RANKINGLISTER

Internationale rankinglister er blevet væsentlige for universiteterne såvel nationalt som internationalt i bl.a. konkurrencen om at tiltrække forskere, studerende og samarbejdspartnere.
Blandt verdens godt 17.000 universiteter er AAU placeret på de fleste anerkendte rankinglister.

Rankinglisterne placerer universiteterne i forhold til hinanden ud fra forskellige indikatorer. Indikatorerne og metoderne varierer og er bl.a. videnskabelig publicering, anseelse, antal nobelpriser og internationalisering.

De to væsentlige indikatorer til rankinglisterne er universiteternes publicering i internationale tidsskrifter, som registreres i databaser hos hhv. Elsevier (SciVerse Scopus) og Clarivate (Web of Science), samt universiteternes anseelse/reputation. Rankinglisterne beregner universiteternes anseelse/reputation ud fra surveys, som de sender til forskere og arbejdsgivere. Her spørges bl.a. til, hvilke universiteter forskerne og arbejdsgiverne kender rundt omkring i verden.

Mest anerkendte rankinglister

De mest anerkendte internationale rankinglister:

Kontakt AAU vedr. ranking

Kontakt AAU vedr. ranking

Har du spørgsmål til ranking af universiteter er du meget velkommen til at kontakte:

Chefkonsulent Birte C. Hornemann
Tlf.: 9940 9642
E-mail: bch@aub.aau.dk

Aalborg har fem stjerner

Aalborg har fem stjerner

Aalborg Universitet har deltaget i et meget omfattende QS rating-projekt og opnået fem ud af fem stjerner og er på niveau med universiteter som Harvard, Oxford, Cambridge og Stanford.
 

Aalborg Universite har i 2020 opnåede en #1 plads for Quality Education i Times Higher Education Impact Ranking