Forskning
Samarbejde

RANKING AF AALBORG UNIVERSITET

De seneste år er Aalborg Universitet gået frem på de internationale rankinglister over universiteter. Aalborg Universitet er placeret på langt de fleste og er i top 2% blandt verdens 17.000 universiteter.

AAU er i international topklasse

På THE Impact Ranking er Aalborg Universitet ranket som nr. 6 i verden og ranket som verdens bedste universitet på SDG 4: Quality Education og nummer to i verden på SDG 6, Clean Water and Sanitation.

Hos Times Higher Education er Aalborg Universitet nr. 201-250 (~207) i den overordnede World University Ranking og nr. 25 i Top 100 under the age of 50.

På US News World Ranking er Aalborg Universitet placeret som nummer 250 i verden og i Engineering nummer 8 i verden og bedst i Europa.

Hos QS er Aalborg Universitet nr. 326 i den overordnede World University Ranking, nr. 34 i Top 50 under the age of 50.

I MIT's rapport fra marts 2018 vurderes Aalborg Universitet til at være det fjerdebedste universitet i verden inden for ingeniørvidenskab. Dette svarer til en førsteplads blandt universiteter i Europa.

 

Gå til oversigt over aalborg universitets placeringer 

INTERNATIONALE RANKINGLISTER

Internationale rankinglister er blevet væsentlige for universiteterne såvel nationalt som internationalt i bl.a. konkurrencen om at tiltrække forskere, studerende og samarbejdspartnere.
Blandt verdens godt 17.000 universiteter er AAU placeret på de fleste anerkendte rankinglister.

Rankinglisterne placerer universiteterne i forhold til hinanden ud fra forskellige indikatorer. Indikatorerne og metoderne varierer og er bl.a. videnskabelig publicering, anseelse, antal nobelpriser og internationalisering.

De to væsentlige indikatorer til rankinglisterne er universiteternes publicering i internationale tidsskrifter, som registreres i databaser hos hhv. Elsevier (SciVerse Scopus) og Clarivate (Web of Science), samt universiteternes anseelse/reputation. Rankinglisterne beregner universiteternes anseelse/reputation ud fra surveys, som de sender til forskere og arbejdsgivere. Her spørges bl.a. til, hvilke universiteter forskerne og arbejdsgiverne kender rundt omkring i verden.

Mest anerkendte rankinglister

De mest anerkendte internationale rankinglister:

Kontakt AAU vedr. ranking

Kontakt AAU vedr. ranking

Har du spørgsmål til ranking af universiteter er du meget velkommen til at kontakte:

Chefkonsulent Birte C. Hornemann
Tlf.: 9940 9642
E-mail: bch@aub.aau.dk

Aalborg Universitet 2020 opnåede en #1 plads for Quality Education i Times Higher Education Impact Ranking