AAU logo

Ranking på Aalborg Universitet

De seneste år er Aalborg Universitet gået frem på de internationale rankinglister over universiteter. Aalborg Universitet er placeret på langt de fleste og er i top 2% blandt verdens 17.000 universiteter.

AAU er i international topklasse

Hos Times Higher Education er Aalborg Universitet nr. 201-250 i den overordnede World University Ranking og nr. 23 i Top 100 under the age of 50.

Hos Shanghai / ARWU World Rank er Aalborg Universitet nummer 201-300.

Hos QS er Aalborg Universitet nr. 379 i den overordnede World University Ranking, nr. 42 i Top 50 under the age of 50.

På US News World Ranking er Aalborg Universitet placeret som nummer 290 i verden og i Engineering nummer 8 i verden og bedst i Europa.

 

Gå til oversigt over aalborg universitets placeringer 

Internationale rankinglister

Internationale rankinglister er blevet væsentlige for universiteterne såvel nationalt som internationalt i bl.a. konkurrencen om at tiltrække forskere, studerende og samarbejdspartnere.
Blandt verdens godt 17.000 universiteter er AAU placeret på de fleste anerkendte rankinglister.

Rankinglisterne placerer universiteterne i forhold til hinanden ud fra forskellige indikatorer. Indikatorerne og metoderne varierer og er bl.a. videnskabelig publicering, anseelse, antal nobelpriser og internationalisering.

De to væsentlige indikatorer til rankinglisterne er universiteternes publicering i internationale tidsskrifter, som registreres i databaser hos hhv. Elsevier (SciVerse Scopus) og Thomson Reuters (Web of Science), samt universiteternes anseelse/reputation. Rankinglisterne beregner universiteternes anseelse/reputation ud fra surveys, som de sender til forskere og arbejdsgivere. Her spørges bl.a. til, hvilke universiteter forskerne og arbejdsgiverne kender rundt omkring i verden.

Mest anerkendte rankinglister

De mest anerkendte internationale rankinglister:

Webometrics er en rankingliste, der baserer sig på, hvor synlige universiteterne er på nettet. Webometrics har medtaget 12.000 af verdens universiteter.

I Europa har man startet et U-Multirank-projekt, hvis formål er, at man som bruger selv kan variere sine indikatorer og således ud fra disse selv lave onlinelister af Europas universiteter ud fra disse selvvalgte indikatorer.

Kontakt AAU vedr. ranking

Kontakt AAU vedr. ranking

Har du spørgsmål til ranking af universiteter er du meget velkommen til at kontakte:

Chefkonsulent Birte C. Hornemann
Tlf.: 9940 9642
E-mail: bch@aub.aau.dk

Aalborg har fem stjerner

Aalborg har fem stjerner

Aalborg Universitet har i 2013, 2014 og 2015 deltaget i et meget omfattende QS rating-projekt og opnået fem ud af fem stjerner og er på niveau med universiteter som Harvard, Oxford, Cambridge og Stanford.