Spring til indhold

Artikel

Vibeke Bak Christensen - HR partner i Skatteankestyrelsen

Lagt online: 09.12.2019

"Guld værd" er de ord, Vibeke bruger om sin uddannelse i Engelsk og Internationale Forhold og de kompetencer og værktøjer, den gav hende. Det hele gav kickstarten til hendes nu 22 års erfaring inden for HR, organisation og ledelse.

Artikel

Vibeke Bak Christensen - HR partner i Skatteankestyrelsen

Lagt online: 09.12.2019

"Guld værd" er de ord, Vibeke bruger om sin uddannelse i Engelsk og Internationale Forhold og de kompetencer og værktøjer, den gav hende. Det hele gav kickstarten til hendes nu 22 års erfaring inden for HR, organisation og ledelse.

Blå bog for Vibeke Bak Christensen

  • Uddannelse på AAU: Cand.mag. i Engelsk og Internationale Forhold
  • Dimissionsår: 1997
  • Tidligere job: Projektleder og karrierevejleder på Aalborg Universitet, HR konsulent, HR partner og HR teamleder hos KMD og i Vesthimmerlands Kommune.
  • Nuværende job: HR partner i Skatteankestyrelsen i Aalborg

Artiklen er mere end 30 dage gammel og afspejler alumnens karriere på det pågældende tidspunkt. Alumnen kan siden artiklen blev skrevet således have ændret karrierevej.

Hvordan har jeg gjort brug af min uddannelse og AAU-kompetencer?

Min uddannelse er guld værd, om end den nu har mere end 20 år på bagen. Jeg tog den bedste bagage med mig af såvel generel som specifik viden, og min specialisering på kandidatniveau inden for organisation og ledelse blev kickstarten til mine 22 års erfaring inden for HR, organisation og ledelse.

I starten af min karriere lå mit fokus meget på kompetenceudvikling og projektledelse, som jeg opøvede kompetencer inden for efter uddannelsen - men de grundlæggende værktøjer fra det projektorienterede var, ja guld værd.

Det bedste jeg husker fra min studietid

Et eminent godt studiemiljø. Virkelig stærke undervisere – undervisningsmiljøet på fremmedsprog var umådeligt stærkt. Grammatikken sidder stadig på min rygrad, også selvom jeg ikke anvender fremmedsprog så meget i mit nuværende job, men jeg har brugt engelsk og fransk i mange sammenhænge siden uddannelsen.

Hvorfor valgte du den uddannelse, du gjorde, og ville du have valgt anderledes i dag?

Jeg brændte for fremmedsprog og kulturforhold. Det gør jeg stadig, om end jeg i dag primært anvender dansk som mit arbejdssprog, så er kulturforhold mere aktuelle end nogensinde, i en tid med mange forandringer og en konstant tilpasning til nye opgaver og teknologier. Som humanist kan du gøre en kæmpe forskel, når du formår at tale andres sprog! Min specialisering inden for organisation og ledelse blev min "hylde".

Skulle jeg have valgt at specialisere mig mere, end jeg gjorde dengang, ville en cand.merc. i Human Ressource Management have været ideel – eller psykologistudiet. Mine efter- og videreuddannelser inden for bl.a. coaching, ledelse, psykologi, procesfacilitering og personprofiludvikling har dog kompenseret for dette og opøvet mine kompetencer inden for de felter, jeg har haft brug for.

Mit hidtidige karriereforløb

Alle mine job har altid haft HR og kompetenceudvikling som omdrejningspunkt, og de omkringliggende discipliner som salg, kommunikation, IT osv. har jeg også fået rigtig god erfaring og forståelse for undervejs. I dag er min profil både alsidig, men også meget specialiseret inden for HR og ledelse. Med alderen og erfaringen bliver du mere skarp på, hvad det er, du egentlig kan og brænder for.

Min viden i mange retninger og gennem mange år skaber nu et samlet ”kit” for, hvem jeg er, og hvad jeg står for. Jeg er selv mit eget vigtigste aktiv i den branche, jeg arbejder indenfor.

En typisk arbejdsdag for mig

Jeg har mange forskellige arbejdsopgaver, hvor jeg hele tiden har mange bolde i luften – og der er stor variation. Jeg arbejder både strategisk, taktisk og operationelt med HR og ledelse.

Min rolle som HR partner indebærer et stort fokus på ledelse (understøttelse og rådgivning af chefer) og lederes motivation af de ansatte. Jeg bidrager til at skabe god trivsel, og meget gerne positivitet, begejstring og engagement.  

Jeg rejser en del til vores lokationer rundt om i landet, især København, og de mange rejsedage gør, at mit netværk hele tiden udvides og plejes. Jeg udvikler mig hele tiden fortsat og vil gøre det resten af min karriere.

Jeg bruger min evne til at have øje for struktur og planlægning i en hektisk hverdag, og jeg er god til at holde fokus på de mål og resultater, som jeg skal bidrage med at skabe. Samtidig med at jeg vægter nærvær og humor højt.

Mine fremtidsdrømme

Jeg brænder for HR og ledelse – og jeg er landet et godt sted i mit liv og karriere. Jeg er i gang med at videreuddanne mig til relations- og tilknytningscoach, og jeg tilbyder også allerede coaching i mine ”frie timer”. Det giver mig stor fornøjelse at se, at mine erfaringer og kompetencer kan gøre gavn hos mennesker, der har brug for finde nye ståsteder og veje.