Portrætterede alumner

Alumne­portrætter fra Aalborg universitet

En uddannelse fra AAU kan føre dig mange steder hen, hvilket er den diversitet, som AAU Alumnis portrætserie afspejler. De fleste alumner har nemlig en helt særlig historie, som fortjener at blive fremhævet og fortalt.

Få dit eget portræt

Portrætterede alumner

Alumne­portrætter fra Aalborg universitet

En uddannelse fra AAU kan føre dig mange steder hen, hvilket er den diversitet, som AAU Alumnis portrætserie afspejler. De fleste alumner har nemlig en helt særlig historie, som fortjener at blive fremhævet og fortalt.

Få dit eget portræt

På disse sider kan du finde en bred vifte af portrætter, der alle har to ting til fælles: de er alumner fra AAU, og de er en del af verdens største projektgruppe.

Din historie er også helt særlig. Hvis du har lyst til at dele den, så lav dit eget portræt.

Fremtrædende alumner

Flere fremtrædende alumner

 • MAJA TORP – LEDER AF MISBRUGSCENTER SAMT FOLKETINGS- OG BYRÅDSKANDIDAT

  Selv hvis Maja Torp havde muligheden, ville hun vælge samme uddannelse igen, for hun synes, at hendes cand.scient.adm. har klædt hende godt på til at arbejde inden for den offentlige sektor. Det er netop i det offentlige, Maja har gjort karriere siden dimissionen i 1999. Hendes drøm er at komme til ar bruge sine mange års erfaring fra området i politik – og allerhelst i Folketinget.

 • ZITA HVID – TV-VÆRT, TV-TILRETTELÆGGER OG MØNSTERBRYDER

  For Zita Hvid var det lidt af en tilfældighed, at hun i sin tid valgte at læse Engelsk på AAU. Egentlig havde hun en drøm om en karriere i teaterverdenen, men sådan skulle det ikke blive – i stedet er det blevet til en karriere inden for forskellige brancher, takket være en stærk mavefornemmelse og evnen til at agere i alle mulige miljøer. De sidste 18-19 år har hun haft sit virke på TV2/Nord.

 • ULLA ESSENDROP – TV-VÆRT

  Hun har været en del af danskernes bevidsthed i en årrække, Ulla Essendrop – først som sportsvært og nu som vært bl.a. på det populære program Aftenshowet på DR1. Ullas karrierevej lå bestemt ikke til højrebenet i forhold til hendes uddannelse, cand.mag. i Kommunikation og Medievidenskab – men med en høj arbejdsdisciplin kan mange ting lade sig gøre. Foto: Mark Thyrring

 • KASPER HULTHIN - SERIEIVÆRKSÆTTER, FORBES BLOGGER OG PASSIONERET KOK

  Fra HA-studiet på AAU i Aalborg til direktørstolen på et luksuskontor i San Francisco – via et kælderlokale på Vesterbro i København. Det er den vej, 31-årige Kasper Hulthin har tilbagelagt på omkring 8 år.

Fra Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet

 • PALLE L. NIELSEN - CEO HOS FRI FUGL APS

  Palle L. Nielsen er uddannet cand.merc.aud. fra Aalborg Universitet i 1999.

 • JACOB LANGE - ADMINISTRERENDE DIREKTØR HOS LANGE PR

  Jacob Lange er uddannet cand.mag SIF (Engelsk og Internationale Forhold) fra Aalborg Universitet i 1996.

 • IZABELA PROKOP - OPERATIONS MANAGER HOS YGGDRASIL COMMODITIES APS

  Izabela er uddannet som Kandidat i International Business Economics.

 • KATRINE BURMESTER THOMSEN - DIREKTIONSASSISTENT HOS DESTINATION HIMMERLAND

  For Katrine Burmester Thomsen var det lidt udfordrende at få potentielle arbejdsgivere til at forstå, hvad anvendt filosofi kan bruges til, og hun havde næsten opgivet. Men så dukkede drømmejobbet op, og nu bruger hun sine AAU-kompetencer dagligt i jobbet som direktionsassistent hos Destination Himmerland.

 • KAI FÆRCH - KUNDE- & SALGSANSVARLIG HOS STUDENTERBOLAGET OG ALUMNEMATCHER HOS AAU MATCH

  Kai Færch er ikke bange for at prøve noget nyt, så hans karrierevej har både ført til stiftelse af en studenterforening, bestyrelsesmedlem i adskillige frivillige organisationer, AlumneMatcher, co-founder af en ingeniørvirksomhed og meget andet.

 • CHRISSTINE JOHANNSEN - HR BUSINESS PARTNER I AMBOLT APS

  Chrisstine Johannsen værdsætter sit arbejdsliv med afvekslende dage og kollegaer, som hun kan udfordre standarderne sammen med. Hun føler sig privilegeret over at arbejde sammen med præcis de mennesker, som hun holder af og kan tale frit med - og så drømmer hun om altid at gøre en forskel for mennesker og virksomheder.

 • EMINA MASOVIC - PROJECT MANAGER I DANSKE BANK

  Emina Masovic begyndte i sit job som Project Manager hos Danske Bank kort tid efter dimissionen fra AAU. Det er et job med stort ansvar, meget afvekslende opgaver og fuld fart på – og det er noget, Emina elsker. Danske Bank søgte en medarbejder med solid erfaring – det havde Emina opbygget gennem studierelevante aktiviteter som praktiksamarbejde, studiejob og frivilligt arbejde.

 • PIA HALL – VETERANFAGLIG LEDER HOS KFUM'S SOLDATERMISSION

  Pia Hall er oprindelig uddannet ergoterapeut, men hun valgte at supplere med en kandidatuddannelse i socialt arbejde. Hun læste sin kandidatuddannelse, samtidig med at hun arbejdede, hvilket gav hende mulighed for at omsætte teori til praksis med det samme. For Pia har kandidatuddannelsen medvirket til hendes karriereudvikling, der senest har ført til drømmejobbet som veteranfaglig leder hos KFUM’s Soldatermission.

 • CHRISTIAN BJERRUM - SENIORKONSULENT HOS MEDTRONIC

  Christian Bjerrum valgte specialiseringen MIKE-B (Innonvation and Entrepreneurship) på sin uddannelse, fordi han brænder for innovation – og netop innovation har været kodeordet for Christians karriere. Lige pt. arbejder han som konsulent på en opgave med optimering af afdelingen for Hjerne- og Rygkirurgi på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

 • MARIE BLADT APITZ - INDENRIGSPOLITISK RÅDGIVER PÅ DEN DANSKE AMBASSADE I WASHINGTON D.C.

  Marie Bladt Apitz har altid interesseret sig for internationale forhold, og hun vidste, at hun ville ud i verden i løbet af sin karriere. Hun valgte derfor at læse en kandidat i Development and International Relations. Det har indtil videre ført til et job som indenrigspolitisk rådgiver på den danske ambassade i Washington D.C., hvor hun bl.a. følger og dækker det amerikanske valg.

Fra Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet

 • ANNE METTE DALUM – PROJEKTLEDER HOS NETVÆRK FOR BÆREDYGTIG ERHVERVSUDVIKLING

  Da Anne Mette Dalum var nyuddannet kandidat i Geografi med specialisering i Environmental Management, drømte hun om at gøre en forskel og bruge sin uddannelse på en meningsfuld måde. Det er hun kommet til: I sit job som projektleder hos Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling understøtter hun virksomheder og nyuddannede fra AAU i bæredygtig udvikling, og hun føler netop, at hun gør en forskel inden for den grønne omstilling.

 • THOMAS POULSEN - MANAGING PARTNER AT PANTICON

  I am thrilled and excited to have gone through the Ph.d. education process which to me was also very much the opportunity to immerse myself in a different world and a different way of thinking. Especially when it comes to research, analysis, and academic rigour, the Ph.d. has added tremendous value.

 • MEDI BAYAT - MECHANICAL DESIGNER AND ANALYZER AT LIFTRA

  During my PhD, we always had many technical discussions and I have spent a lot of time at my desk solving a certain problem. Sometimes, I worked from early morning until after working hours because it was enjoyable.

 • CHRISTIAN DANNESBOE - LEKTOR VED AARHUS UNIVERSITET

  For Christian har den gruppebaserede tilgang til studielivet været helt essentiel, da det er den egenskab, som gør ham meget mere værdifuld for en arbejdsgiver.

Fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

 • SARAH SØGAARD JAKOBSEN - LÆGE I REGION NORDJYLLAND

  Allerede da Sarah Søgaard Jakobsen fik studenterhuen på, vidste hun, at hun ville læse medicin. Nu er hun færdig med medicinstudiet, som giver et hav af muligheder, og efter en KBU (klinisk basis uddannelse - læringsår efter studietiden) på henholdsvis en hospitalsafdeling og i almen praksis er valget stadig ikke nemt, for det hele er utrolig spændende. Heldigvis har Sarah mulighed for at få mere erfaring og afprøve sig selv inden for forskellige specialer, inden hun træffer det endelige valg.

 • LISA MARIE LUNDSGAARD - DIGITALISERINGSKONSULENT HOS PSYKIATRIEN I REGION MIDTJYLLAND

  Lisa Marie Lundsgaard har læst Klinisk Videnskab og Teknologi. I studietiden drømte hun om at arbejde med digitalisering i sundhedsvæsenet for derved at skabe en bedre hverdag for såvel patienter som klinikere. Det gør hun i sit nuværende job, hvor hun anvender en masse af de kompetencer, hun tilegnede sig i studietiden.

 • JAKOB ROUTHE – ADVANCED BUSINESS CONSULTANT HOS NNIT A/S

  Jakob Routhe valgte at læse på Aalborg Universitet, fordi tilgangen med PBL og gruppearbejde tiltalte ham. Det er også de AAU-kompetencer, han bruger allermest i sit job som Advanced Business Consultant hos NNIT A/S. Jakob er civilingeniør i Sundhedsteknologi, han er med til at implementere Sundhedsplatformen, og så har han en vision om at være med til at gøre det danske sundhedsvæsen til et af de bedste i verden.

 • LARS ODDERSHEDE - HEALTH ECONOMIST

  In my job, the analytical skills developed during my PhD helps me tremendously on a day to day basis. I would also say that having a PhD made the transition all the more easy for me and enabled me to quickly become operational in a pharmaceutical company.

Fra Det Tekniske Fakultet for IT og Design

 • RUDRA PRATAP DEB NATH - RESEARCHER AND TEACHER AT UNIVERSITY OF CHITTAGONG

  I wanted to be an academic. After the completion of my PhD, I did my postdoc in AAU. After that, I joined in University of Chittagong as an Associate professor. Without the PhD, I could not come so far.

 • RASA BONYADLOU - TEST ENGINEERING MANAGER AND TESTING CAPABILITY LEAD AT ACCENTURE

  Fun, challenging and dynamic. These three words sum up expat and AAU alumni Rasa Bonyadlou’s experiences at AAU. Working as an it-technology consultant at Accenture she finds that she owes the key foundations on which she builds and grows, both professionally and personally, to the years spent at AAU.

 • THORKIL SONNE – STIFTER AF SPECIALISTERNE, BESTYRELSESFORMAND FOR SPECIALISTERNE FOUNDATION OG FORMAND FOR RÅDET FOR SAMFUNDSANSVAR OG VERDENSMÅL

  Thorkil Sonne havde egentlig et godt job som technical director i et datterselskab til TDC, men så blev hans yngste søn diagnosticeret med autisme. Thorkil blev aktiv i bestyrelsesarbejdet i Autismeforeningen, og herigennem fik han en viden, der fik ham til at sige sit job op, stille huset som sikkerhed og stifte Specialisterne.

 • IVAN BUTLER - SENIOR BUSINESS DEVELOPER AT AALBORG UNIVERSITY

  For Ivan Butler the thesis work ultimately helped doing what it was supposed to - to help him realize that what we claim to know, will always be challenged, and that the methods applied and depth of study are important as ever.