AAU logo

Ingeniøruddannelserne på Aalborg Universitet

BLIV INGENIØR OG GØR EN FORSKEL

Vil du være ingeniør? Som civilingeniør eller diplomingeniør kan du skabe bæredygtige og vedvarende løsninger for fremtiden, gå ad nye veje og skubbe til forståelsen af, hvad der er muligt.

På Aalborg Universitet (AAU) finder du mere end 50 højt anerkendte ingeniøruddannelser inden for alt fra byggeri og design, maskiner, IT og forretningsudvikling til kemi, miljø, bioteknologi, nanoteknologi og sundhed. Og med campusområder i både Aalborg, Esbjerg og København giver vi dig noget at vælge imellem.

Studieformen Problembaseret Læring (PBL) indebærer, at du som ingeniørstuderende finder løsninger på virkelige problemer sammen med dine medstuderende og ofte i samarbejde med virksomheder. Det giver dig et bredt netværk, du kan bruge i din karriere som færdiguddannet ingeniør.

Du bliver undervist af engagerede forskere – mange internationalt anerkendte, hvilket giver dig adgang til den nyeste viden og teknologi inden for ingeniørområdet. 

Læs om vores ingeniørfaglige bacheloruddannelser, diplomingeniøruddannelser og civilingeniøruddannelser og bliv klogere på krav, kombinationsmuligheder og hvad man laver som ingeniør.

Bachelor, ingeniørfaglig

En ingeniørfaglig bacheloruddannelse varer 3 år og giver adgang til en 2-årig overbygning som civilingeniør.

Bacheloruddannelser

Diplomingeniør

En uddannelse som diplomingeniør varer 3½ år, hvorefter du kan starte din karriere eller læse videre, hvis du ønsker det.

Diplomingeniøruddannelser

Civilingeniør

Kandidatuddannelserne som civilingeniør varer 2 år, og du har adgang med en ingeniørfaglig bachelor- eller diplomingeniøruddannelse.

Civilingeniøruddannelser

 

 

Bedste ingeniøruniversitet i Europa

Aalborg Universitet rangerer som det bedste universitet i Europa inden for ingeniørvidenskab samt som nummer 8 på verdensplan ifølge ranglisten Best Global Universities (U.S. News & World Report.)

Læs mere her.

Spørgsmål og svar om ingeniører

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvor lang tid tager det at blive ingeniør?

 

Hvor lang tid tager det at blive ingeniør?

På AAU kan du læse en bachelor-, diplom- eller civilingeniøruddannelse. 

Det betyder, at længden på din ingeniøruddannelse kan varieres alt efter, hvad dine ønsker er. 

Som vist i modellen kan du læse en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af den 2-årige overbygning som civilingeniør. Du kan også vælge at læse en diplomingeniøruddannelse på 3½ år, hvoraf det sidste halve år er praktik i en virksomhed. Herefter er du klar til din karriere, men du kan også vælge overbygningen som civilingeniør, hvis du ønsker det.

Du kan læse 3 ½ år, 5 år eller 5 ½ år – valget er dit.

 

Hvad Laver en ingeniør?

Mange forbinder ordet ”ingeniør” med byggepladser og gule sikkerhedshjelme. Det der populært kaldes en bygningsingeniør.

Men ingeniørernes område er langt bredere end det. Der findes ingeniører i stort set alle brancher – og opgaverne de arbejder med spænder alt fra udvikling af satellitter og lægemidler til konstruktion af maskiner og nye materialer.

Ingeniørerne arbejder også med planlægning af energisystemer, ledelse og strategiudvikling af virksomheder. Ja, næsten alt, hvad du kan forestille dig.  

Det fælles for alle ingeniører er at de, i høj grad, bruger viden fra naturvidenskabens verden til at løse problemer med. Populært sagt kan man sige at matematik, fysik, kemi, biologi og andre former for naturvidenskabelig viden udgør ingeniørens ”værktøjer”. Det er specialiseret viden fra disse felter, der gør det muligt for ingeniørerne at udvikle nye produkter og løsninger.

Du kan læse mere om ingeniørernes opgaver på de enkelte uddannelsessider under menupunktet ”Job og karriere” og/eller besøge vores Youtube, Instagram, Facebook eller Google+ profil, hvor vi løbende bringer artikler, billeder og video, der går tæt på ingeniørlivet. 

Hvorfor læse ingeniør på Aalborg Universitet?

 

Stort udbud af ingeniøruddannelser og kombinationsmuligheder

Med +20 ingeniørfaglige bacheloruddannelser, 10 diplomingeniøruddannelser og over 40 civilingeniøruddannelser finder du en fuld vifte af ingeniøruddannelser på Aalborg Universitet. Kombinations- og specialiseringsmulighederne er også særdeles gode.

 

Løs virkelige problemer

Aalborg Universitets internationalt anerkendte studieform, PBL (Problem-based learning), bygger på ”learning-by-doing” gennem gruppearbejde. Det betyder, at du som en del af din ingeniøruddannelse skal samarbejde og finde løsninger på problemer fra virkelighedens verden. Studieformen gør, at du opnår de projekt- og samarbejdskompetencer, som mange ingeniørvirksomheder efterspørger, navnlig:

  • Evnen til at samarbejde
  • Evnen til at kommunikere forståeligt og effektivt
  • Evnen til at overskue processer og organisere arbejdet derefter.

 


Samarbejd tæt med virksomheder

Aalborg Universitets ingeniøruddannelser har tradition for et tæt samarbejde med erhvervslivet. Faktisk lægger universitetets studieform op til at du som ingeniørstuderende kan skabe løsninger og ny viden i samarbejde med virksomheder. Ikke bare i én uge eller to, men igennem et helt semester (½  år) og måske endda endnu mere. Det giver din ingeniøruddannelse dybde og du får et netværk, der kan spore dig ind på en karriere som færdiguddannet ingeniør.

 


Bliv undervist af førende forskere

På Aalborg Universitet undervises du af aktive forskere, hvoraf mange er internationalt førende inden for deres felt. Det betyder, at du som ingeniørstuderende har fingeren på pulsen, og er sikret en ingeniøruddannelse af høj faglig kvalitet og er tæt på den nyeste forskning og teknologi indenfor ingeniørområdet.

 

Højt anerkendte Ingeniøruddannelser

Aalborg Universitets ingeniøruddannelser lever op til en vifte af internationale standarder og krav, som sikrer høj kvalitet i undervisningen og et tydeligt erhvervsmæssigt fokus. Aalborg Universitets ingeniøruddannelser har kvalitetsstempler fra flere internationale faglige organisationer heriblandt CDIO, CESAER og SEFI.