Spring til indhold
ForsideUddannelseStudiebyerEsbjerg

Line Schultz Jensen fortæller

Allerede fra første dag havde jeg nogen, jeg kunne snakke og sparre med

Line valgte at læse til kemiingeniør, fordi hun synes, kemi er fedt. Det er et område i konstant udvikling, og der er derfor rigtig meget potentiale i at arbejde med kemi.

Line Schultz Jensen fortæller

Allerede fra første dag havde jeg nogen, jeg kunne snakke og sparre med

Line valgte at læse til kemiingeniør, fordi hun synes, kemi er fedt. Det er et område i konstant udvikling, og der er derfor rigtig meget potentiale i at arbejde med kemi.

– Min opgave bliver ikke at udføre tingene, siger hun. Jeg skal være den, der tænker nyt; optimerer tingene og tager dem skridtet videre. Jeg undersøger, om man kan gøre det billigere og smartere, og dermed bedre. Det er der hele tiden brug for, og derfor vil der altid være behov for ingeniører.

Som eksempel nævner Line antibiotikaresistens, som en kæmpe udfordring i verden i dag, fordi vi bruger så meget antibiotika til dagligt, og også får den ind gennem maden.

– Det er et kæmpe problem, når vi på et tidspunkt ikke engang kan komme af med en ørebetændelse, fordi vi alle sammen er resistente. Det er et problem, som sådan nogle som mig, kan hjælpe med at løse.

Line beskriver sig selv, som værende introvert - en lidt genert pige - så hun var meget nervøs, da hun skulle starte på universitetet. Især i forhold til det sociale, men det havde hun ikke behøvet at være.

– Det, at vi med det samme blev placeret i faste grupper, var virkelig mit held. For det gjorde jo, at jeg allerede fra første dag havde nogen, jeg kunne snakke og sparre med. Jeg følte lidt, at jeg havde fået nogle venner indenfor den første uge.

Siden er der kommet mange venner til. AAU Esbjerg er et rart sted at være, og det er et relativt lille campus, hvor man kommer hinanden lidt mere ved, fortæller Line.

– Man kender mange på kryds og tværs af uddannelser og årgange. Det bliver meget hurtigt trygt og uformelt.

– Det er et rart, varmt og hyggeligt sted at være. Man har også en god kontakt til sine undervisere. De kender alle vores fornavne og ved sågar næsten, hvad ens hobby er fordi man bruger så meget tid med dem, og fordi vi ikke er så mange i klassen.

På spørgsmålet om, hvad hun vil fremhæve, peger Line, udover det nære campus på projekt- og gruppearbejdet.

– Når vi er færdige på universitetet, er det en kæmpe fordel for os, at vi har været vant til at samarbejde - både med medstuderende og med virksomheder. Desuden tager vores projekter altid udgangspunkt i løsning af rigtige problemer. På syvende semester har min gruppe og jeg været i samarbejde med en bioteknologisk virksomhed her i Esbjerg, der hedder Glycom, som producerer sukker til modermælkserstatning. Det har været fantastisk at være med i deres laboratorium, at få lov at arbejde med deres instrumenter og være med til at løse et virkeligt problem. Det var overvældende for os. Og så ser det fantastisk ud på CV’et.

Lines råd til dig, der skal vælge uddannelse

– Jeg vil anbefale, at du benytter dig af studiepraktikken på AAU. Der kan man, som gymnasieelev, finde svar på: Er det her noget for mig? Er det her noget, jeg interesserer mig for? For mig selv var studiepraktikken et vendepunkt. Det varede tre dage, hvor man fik lov til at smage på livet som studerende. Det var enormt overvældende, på den fede måde, at man som gymnasieelev kan være med til en undervisningstime på universitetet. Og det var klart en af grundende til, at jeg valgte AAU.