Spring til indhold

Bolig i Aalborg

Som ny studerende på Aalborg Universitet i Aalborg skal du ikke frygte at komme til at sove under åben himmel. Er du ude i god tid, er det bestemt muligt at finde en bolig. Lykkes det dig ikke i første omgang, har Aalborg Kommune en "tag over hovedet-garanti" til nye studerende.

Boliger for enhver smag

Når du søger bolig, bør du tænke over dine behov. Har du fx ikke noget imod at dele køkken og bad med andre, eller vil du helst have det for dig selv? Vil du gerne bo i gåafstand til AAU, eller kan du leve med at cykle eller tage bussen til og fra studiet?

AAU's hovedcampus ligger i Aalborg Øst ca. 6 km fra centrum, men Aalborg Universitet har også afdelinger i midtbyen. Holder du af det pulserende byliv, er det muligt at finde en bolig i centrum, uden at det behøver ruinere dig. Du skal dog være tidligt ude for at finde de gode tilbud. Vil du hellere bo tættere på universitetet, er der mange boliger på campusområdet. Med bybusserne kan du altid komme nemt og hurtigt ind til midtbyen.

Tag over hovedet-garanti

Finder du ikke selv en bolig, kan du gøre brug af Aalborg Kommunes "Tag over hovedet-garanti".

Garantien indebærer, at du har mulighed for at få anvist og leje en bolig midlertidigt i de første måneder efter studiestart. Betingelsen er dog, at du allerede har forsøgt at finde én selv.
Læs mere om tag over hovedet-garantien

Hjemmesider om boligudlejning

Som studerende på Aalborg Universitet kan du ansøge om en af de mange studieboliger i Aalborg gennem Studiebolig Aalborg, læs mere på Study Aalborg.