Medicin & sundhedsvidenskab
Sundhed gennem mennesker, medicin og teknologi

Medicin & sundhedsvidenskab
Sundhed gennem mennesker, medicin og teknologi

Du er nysgerrig på, hvordan kroppen hænger sammen. Hvordan sygdomme opstår – og hvorfor de påvirker mennesker forskelligt. Du bliver fanget af ny medicinsk forskning, sundhedsøkonomiske udfordringer eller teknologiske fremskridt i sundhedssektoren – hvordan små ændringer i behandling kan gøre en stor forskel.
Du interesserer dig for sundhed – ikke kun som noget fysisk, men som noget, der kræver viden, samarbejde og indsigt i mennesker og systemer. Uddannelserne inden for Medicin og sundhedsvidenskab handler om at forstå menneskets biologi og sundhed – og bruge den viden til at udvikle løsninger i sundhedssektoren. Det kan være i mødet mellem læge og patient, i udviklingen af ny teknologi eller i arbejdet med forebyggelse og behandling.

Bacheloruddannelser - Medicin og sundhedsvidenskab
Medicin fokuserer på fysiologi, anatomi, klinisk psykologi, cellebiologi og sygdomme – og deres årsager og behandling. Du vil allerede fra første semester dykke ned i konkrete cases om fx hjertet, cellebiologi eller nervesystemet. Du bliver skarp til at kommunikere, diagnosticere og behandle patienter.
Medicin med industriel specialisering kombinerer sundhedsvidenskab, farmakologi, naturvidenskab, databehandling og sundhedsøkonomi. Uddannelsen passer til dig, der er nysgerrig på sygdomme og behandlingsmuligheder, udvikling, afprøvning og markedsføring af ny medicin. Det kommer du til at arbejde med i projekter og cases sammen med dine medstuderende. Du får konkret erfaring med komplekse data fra både laboratorieforsøg og klinisk afprøvning.
Sundhedsteknologi kombinerer teknologi, matematik og it med sundhedsvidenskab, elektrofysiologi og klinisk praksis. Undervejs på dit studie kan du og din gruppe fx skrive projekt om AI imaging til diagnosticering af brystkræft, visuel styring af en kørestol, brugen af exoskeletter som hjælpemiddel til strokepatienter eller udvikling af en interaktiv blindestok, som vha. teknologi advarer om forhindringer.
Ellens studiecase

Samarbejde med diabetescenter
"Jeg læser sundhedsteknologi og har sammen med min gruppe udviklet appen GlucoInsight. Appen har til formål at hjælpe type 2-diabetikere med at registrere kost og motion og måling af blodsukker – og endnu vigtigere at illustrere effekten af det. Vi fik via vores vejleder mulighed for at samarbejde med Steno Diabetes Center om GlucoInsight. Vi fik bl.a. lov til at præsentere vores arbejde for dem. Det var fedt at diskutere vores løsning med fagprofessionelle, som jo møder potentielle brugere af vores app."

At gøre livet med diabetes bedre
"Det giver super god mening, at vi tager afsæt i en undren eller et problem. Og vi laver jo ikke kun én ting i et projekt. Jeg synes fx, det er sjovt at kode. Det er svært, men sjovt. Det fedeste for mig er, når kodningen virker, og man ved, at det faktisk i sidste ende kan hjælpe en patient. Hvis det ikke giver mening for dem, der skal bruge det, giver det jo ikke mening at udvikle det."
Fælles indsats
"Der er også en del koordinering i projektarbejdet. Det kan jeg rigtig godt lide. Og den del er jo afgørende for at det kan lykkedes. Der er mange forskellige opgaver i projektprocessen, men jeg synes, at vi i gruppen altid finder en vej til en fair fordeling. Det kan blandt andet lykkedes, fordi vi arbejder tæt sammen hver dag."
På Aalborg Universitet behøver du ikke vide det hele fra start. Det handler om at stille spørgsmål og blive klogere undervejs.
Når du læser en uddannelse inden for Medicin og sundhedsvidenskab, arbejder du med virkelige problemstillinger – fx hvordan man udvikler nye beslutningsstøttesystemer, forbedrer behandlingsformer, bruger teknologi i diagnostik eller skaber bedre løsninger til sundhedsprofessionelle og patienter.
Fællesskab og samarbejde fylder meget på AAU – både fagligt og socialt. Her er plads til din nysgerrighed, faglig dybde og idéer, der kan være med til at forme fremtidens sundhedssektor og øge livskvalitet hos mennesker. Og rent fysisk er her også masser af plads til gruppearbejde, forelæsninger og laboratoriearbejde i helt nye bygninger i Aalborgs nye hospitalsby. Forestil dig, at du og din gruppe sidder og idéudvikler på fx digitale løsninger eller AI-baseret databehandling. I sidder midt i et forskningsmiljø, hvor undervisere er tæt på og klar til at sparre, udfordre og støtte dig.

Gustav øver sig i at være læge i en krigszone: Ønsket om at hjælpe andre fylder
Fremtidens forsvar har også brug for læger. Derfor har Trænregimentet og AAU nu startet et samarbejde, der kan give flere læger netop de kompetencer.

"Jeg synes, det der især har gavnet mig rigtig meget, det er det projektrelaterede arbejde. Det bruger jeg faktisk hver dag i min kliniske forskning på Novo Nordisk."
Camilla Sand Nielsen, Clinical Operations Lead, Novo Nordisk & tidligere studerende på Medicin med Industriel Specialisering