Nyhed
Studerende og undervisere giver input til fremtidens digitaliseringsindsatser
Lagt online: 03.10.2022

Nyhed
Studerende og undervisere giver input til fremtidens digitaliseringsindsatser
Lagt online: 03.10.2022

Studerende og undervisere giver input til fremtidens digitaliseringsindsatser
Nyhed
Lagt online: 03.10.2022
Nyhed
Lagt online: 03.10.2022
Tekst: Marianne Fuglsang Welling Farsinsen, ITS. Foto: AAU
D. 4. oktober modtager alle undervisere og studerende (på nær de, som først er startet på AAU efter sommeren 2022) en invitation fra prorektor Anne Marie Kanstrup med link til spørgeskemaundersøgelse og opfordring til at dele deres oplevelse af digitale redskaber og metoder i undervisningen. Undersøgelsen bygger på to spørgeskemaversioner – én til studerende og én til undervisere. Tilsammen skal de give indblik i nuværende digitale praksisser i undervisningen samt belyse underviseres og studerendes oplevelser af disse. Endelig kan undersøgelsen udgøre et sammenligningsgrundlag, så det er muligt at følge og fastholde en fremtidig udvikling. Prorektor Anne Marie Kanstrup fortæller om undersøgelsen:
- ”Vi har arbejdet meget med digitalisering, og vi har lavet flere undersøgelser af digitalisering inden for uddannelsesområdet. Nu er vi på den anden side af Covid-19-nedlukningerne, hvor der skete rigtig meget, og nu vil vi gerne have en bred status på, hvor vi er digitalt. Vi skal jo hele tiden blive klogere på, hvordan vi bedst kan udnytte de digitale muligheder, som findes, og hvilke behov vores undervisere og studerende har”, siger Anne Marie Kanstrup.
Til at gribe de mange gode svar fra studerende og undervisere står digitaliseringsprogrammet PBL Digital klar. PBL Digital har sit udspring i AAU’s digitaliseringsstrategi og har siden 2018 arbejdet med en bred vifte af digitaliseringsindsatser inden for uddannelsesområdet på AAU med fokus på blandt andet udvikling af digital understøttet PBL-praksis. Ida Bruun Hougaard fra PBL Digital er projektleder på undersøgelsen og fortæller:
- ”Vi har brugt rigtig lang tid på at lave gode spørgeskemaer, som er korte og brugervenlige, så de er nemme at gå til, og så er de lavet ud fra interviews, workshops og snakke med undervisere og studerende for at tage udgangspunkt i deres hverdag. Vi har også haft rigtig gode projektpartnere fra IAS PBL, som har hjulpet med forløbet, og svarene vil virkelig være med til at pege os i retning af, hvor vi skal hen”, siger Ida Bruun Hougaard.
Fremtidens indsatser
Med forhåbentlig rigtig mange gode input fra de knap 19.000 studerende og 2.200 undervisere, der inviteres ind i undersøgelsen, bliver fokus frem mod årsskiftet at samle op på undersøgelsens resultater, som i december præsenteres i en rapport for Det Strategiske Uddannelsesråd (DSUR). Resultater af undersøgelsen vil også blive formidlet bredt ud på AAU.
- ”Rapporten kommer til at være en væsentlig del af grundlaget for hvilke digitaliseringsinitiativer på uddannelsesområdet, der skal sættes i gang, og hvordan vi arbejder videre med indsatser”, forklarer Ida Bruun Hougaard videre.
”Det er vigtigt, at vi tager udgangspunkt i de behov og ønsker, som undervisere og studerende har, når vi arbejder med digitalisering. Det er jo dem, som skal bruge det, og dem som ved, hvad der virker i en travl hverdag”, slutter hun.
For yderligere information om undersøgelsen og PBL Digital kontakt venligst projektleder Ida Bruun Hougaard, ITS.
Læs mere om PBL Digital og indsatser inden for digitalisering og uddannelse på AAU: https://www.aau.dk/om-aau/strategi/strategi-2016-21/digitalisering/pbl-digital