Forud for kvalifikationen har holdet skrevet en rapport, hvor de redegør for, hvordan deres projekt lever op til en række tekniske og sikkerhedsmæssige krav. Derudover indgår et afsnit om sikkerhedssystemer, som også indeholder en risikoanalyse for hele systemet og delkomponenter. Rapporten indeholder også en beskrivelse af organisationen i teamet samt budget for eksempelvis udvikling og udstyr. I alt 69 hold har afleveret en rapport, hvor kun 27 har kvalificeret sig.
Det er første gang, at et dansk hold deltager i European Rover Challenge, som i år har 10-års jubilæum. Udover roveren har de også bygget en drone, som kan kommunikere med roveren om eventuelle forhindringer på ruten. De har dermed forsøgt at simulere det kommunikationssamarbejde, der er mellem de virkelige Mars-rovere og dertilhørende helikoptere.
”Vi prøver at arbejde med nogle af de metoder, som bruges indenfor spaceindustrien lige nu”, siger lektor Simon Bøgh.
Holdet bruger en stor del af deres sommerferie på at øve sig og få de sidste detaljer på plads, så de er helt klar til at konkurrere i Polen. Her skal deres rover udføre en række af opgaver i en Mars-yard, hvor den blandt andet skal kunne planlægge en rute, navigere i et kontrolpanel, konstruere ting og samle jordprøver op.