Forskning
Samarbejde

STEM-uddannelser på AAU

Hvad er en STEM-uddannelse?

STEM står for: Science, Technology, Engineering og Mathematics


STEM er en samlet betegnelse for uddannelser indenfor naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik. 

På Aalborg Universitet har vi mere end 100 STEM-uddannelser, så der er meget forskelligt at vælge imellem, uanset om du drømmer om at arbejde med bæredygtighed, robotteknologi, grøn energi, udvikling af ny medicin eller noget helt andet. 

STEM-uddannelserne klæder dig på med videnskab og teknologiforståelse, så du kan blive klar til at forstå fremtidens samfund. Du lærer at undersøge, eksperimentere og skabe ny viden med resultater, der kan forandre verden.

Alex renser drikkevand med sollys


Alexander Løcke blev under sit civilingeniørstudie opmærksom på det kæmpe problem, at knap 50% af verdens befolkning lever uden rent drikkevand. Se videoen og hør om Alexanders løsning, der kan blive altafgørende for millioner af mennesker.
 

Katja gør dit forbrug bæredygtigt


Katja har med afsæt i sin civilingeniøruddannelse skabt en service, der hjælper forbrugere med at vælge produkter, der både matcher deres behov og værdier – herunder værdier som bæredygtighed, begrænset CO2-aftryk og etiske produktionsforhold.

Kenneth slukker skovbrande med AI


Kenneth Geipel er robotingeniør og medstifter af Robotto. Robottos unikke koncept kombinerer kunstig intelligens, apps, droneteknologi, infrastruktur og alarmberedskab på en måde, der har revolutioneret indsatsen mod skovbrande.
 


Hvordan træffer du det rigtige studievalg? Valg af uddannelse kan være en svær beslutning. Se filmen her og få nogle gode tips til, hvordan du kommer videre. 

Skab viden og løsninger, der forandrer verden

Med en STEM-uddannelse fra Aalborg Universitet kan du arbejde med virkelig problemstillinger, hvor du undersøger, eksperimenterer og skaber ny viden. AAU's uddannelser ligger lige i snitfeltet mellem teori og praksis. Lige dér, hvor du virkelig kan få tingene til at ske og skabe resultater og løsninger, som kan forandre både dig og verden omkring os. STEM-uddannelserne på AAU består af uddannelser indenfor naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik. 
 

En universitetsuddannelses opbygning

En bacheloruddannelse på AAU varer 3 år. Når du har fået en bachelorgrad, kan du vælge at bygge en kandidatuddannelse ovenpå, som varer 2 år. Derefter kommer du ud på arbejdsmarkedet med en kandidatgrad og kan arbejde og dermed få noget erhverserfaring. 

Du har også mulighed for at læse til diplomingeniør, som tager 3½ år. Herefter kan du komme ud på arbejdsmarkedet eller du kan læse videre på en kandidatuddannelse. 

IT eller informationsteknologi beskæftiger sig med digital information i bred forstand. Det kan være styring af information, behandling af information eller udformning af både indholdet til - og teknologien omkring - informationen. Både når det kommer til software og hardware.

På IT-uddannelserne på AAU er computere helt centrale. Det er lige meget, om du kommer til at beskæftige dig med robotter, computerspil, mobiltelefoner, elektronik, programmering, trådløse teknologier, organisations-/virksomhedsudvikling ved brug af it eller noget helt andet, så vil computere altid være et centralt element. 

IT-uddannelserne har det tilfælles, at din kreativitet og din evne til at samarbejde kommer i spil for at optimere og skabe nyt. 

IT-uddannelser

Vil du læse en ingeniøruddannelse? Vil du skabe bæredygtige og vedvarende løsninger for fremtiden, gå ad nye veje og skabe muligheder, som kan flytte verden og gøre en forskel? 

Der findes mange forskellige typer af ingeniører og dermed også mange forskellige ingeniøruddannelser. Som ingeniør kan du arbejde inden for områder som miljø, planlægning, konstruktion, matematik, elektronik, IT eller noget helt andet. På Aalborg Universitet finder du mere end 50 forskellige retninger inden for ingeniørfaget.

Ingeniøruddannelserne på Aalborg Universitet er anerkendte og kåret som de fjerde bedste i hele verden. AAU er desuden også kåret som det bedste ingeniøruniversitet i Europa - og som nummer 6 på verdensplan. 

Ingeniøruddannelser

Science eller naturvidenskab handler om mennesket, naturen og verden omkring os. Samlet under navnet 'science' har AAU uddannelser inden for matematik, fysik, natur, sundhed, IT og teknologi. 

Med en science-uddannelse lærer du at forklare og forstå den fysiske verden. Du bliver dermed klogere på verden omkring dig. Du specialiserer dig i netop dit interesseområde, og du undersøger virkelige problemstillinger, eksperimenterer og skaber ny viden og resultater, som kan forandre og forbedre verden. 

Med en science-uddannelse kan du arbejde inden for IT, teknologi og design, naturvidenskab, landinspektørvidenskab, sundhed eller medicin og teknologi. 

Science-uddannelser

AAU på de sociale medier
AAU på Facebook   AAU på YouTube   AAUstudieliv Aalborg Universitet Snapchat aauuni