Forskning
Samarbejde

Science-uddannelserne på Aalborg Universitet

Læs science og skab ny viden

Med en science-uddannelse fra Aalborg Universitet kan du være med til at undersøge, eksperimentere og skabe ny viden.

På denne side finder du mere end 20 forskellige bachelor- og kandidatuddannelser inden for matematik, fysik, natur, sundhed, IT og teknologi - samlet under navnet 'science'. Du kan læse både i Aalborg og København.

Science-bachelor

Bacheloruddannelser

En bacheloruddannelse varer 3 år og giver adgang til den 2-årige kandidatoverbygning.

Bacheloruddannelser

Science-kandidat

Kandidatuddannelser

En kandidatuddannelse er en 2-årig overbygning på bacheloruddannelsen.

Kandidatuddannelser

Emnevælger

Emneindgang

Vælg din naturvidenskabelige uddannelse ud fra dine interesser.

Emnevælger

 

Mød studerende

Mød Pernille fra Matematik

Hør Pernille fortælle om uddannelsen.

Mød Lauras fra Lighting Design

Hør Lauras fortælle om uddannelsen.

Mød Martin fra Geografi-uddannelsen

Hør Martin fortælle om uddannelsen.

Spørgsmål og svar om science-uddannelserne

HVAD ER science?

På denne side finder du de forskellige videnskaber, der fokuserer på mennesket, naturen og verden omkring os samlet under navnet 'science'. Det er et bredt begreb og spænder over alt fra matematik, fysik og landmåling til IT, teknologi, natur og sundhed.

Med en science-uddannelse lærer du at forklare og forstå den fysiske verden. Du specialiserer dig i netop dit interesseområde. Med den indsigt, du opnår, kan du arbejde for at skabe ny viden og forbedre verden. 

Uddannelsernes struktur

 

Hvordan kan jeg skrue min uddannelse sammen?

En naturvidenskabelig bacheloruddannelse varer 3 år. Med en bacheloruddannelse kan du bygge en 2-årig kandidatuddannelse ovenpå, hvor du specialiserer dig yderligere. 

 

Hvad kan jeg blive?

Fordi science-området spænder så bredt, er dine job- og karrieremuligheder som færdiguddannet meget forskellige alt efter, hvilket område, du har studeret. Du kan få job i en virksomhed som specialist inden for dit område, som gymnasielærer eller du kan blive forsker og tage en Ph.d.

Under de enkelte uddannelser kan du læse mere om job og karriere inden for netop det område, du interesserer dig for.

Grafik

Hvis du er interesseret i at møde os, så tilbyder vi online møder med vores studenterstudievejledere, hvor vi tager en snak om livet som studerende på AAU.

Book Online møder med studiernes vejledere på AAU

Hvorfor læse på Aalborg Universitet?

Mange muligheder

Du kan vælge mellem en lang række meget forskellige science-uddannelser på Aalborg Universitet. Du kan blive alt fra matematiker, fysiker, geograf eller biolog til datalog, landmåler eller læge.

 

Virkelige problemstillinger

Uanset hvilken retning, du vælger, vil du allerede under studiet komme til at løse virkelige problemstillinger, ofte i samarbejde med virksomheder. Semesterprojekterne foregår nemlig ud fra den internationalt anerkendte undervisningsform, Problembaseret Læring (PBL). Det giver dig mulighed for - sammen med dine medstuderende - at være med til at definere de problemer, du vil løse.

Gennem Problembaseret Læring styrker du dine evner inden for samarbejde, kommunikation og organisering - evner, som efterspørges af erhvervslivet. På den måde bliver du klædt godt på til din karriere efter studiet.

 

Førende forskere

Under studiet bliver du undervist af forskere, som selv arbejder med og forsker i netop dit valgte fagområde. Derfor har undervisningen høj faglig kvalitet, og du er altid tæt på den nyeste viden.

Har du overvejet ingeniørvidenskab?

Er du interesseret i en science-uddannelse, kan det være, du også har overvejet ingeniørvidenskab. Flere af uddannelserne ligger i krydsfeltet mellem ingeniør- og naturvidenskab.

Se om en ingeniøruddannelse kun være noget for dig.