Indgå aftale med AAU om teknologioverførsel

En aftale med Aalborg Universitet om teknologioverførsel giver dig og din virksomhed adgang til at udnytte det nyeste software, opfindelser og teknologi fra AAU inden for jeres felt.

Fordele ved en aftale med AAU om teknologioverførsel

En af de vigtigste fordele ved at indgå aftale med Aalborg Universitet om en teknologioverførsel er, at du ikke selv skal bruge tid og ressourcer på at opfinde den dybe tallerken helt fra bunden. Du opnår et forspring i forhold til din egen udvikling af ny banebrydende teknologi, så vejen til markedet for fremtidige produkter og løsninger bliver kortere.

Samtidig vil du ofte have mulighed for at kombinere aftalen om teknologioverførsel med et fortsat, tættere samarbejde med AAU’s forskere for mest effektivt at sikre overførsel af teknologi og viden samt videreudvikling af teknologien til dine specifikke behov. 

Licens, salg eller spinout

En aftale om teknologioverførsel mellem Aalborg Universitet og din virksomhed tager altid udgangspunkt i at skabe en win-win-situation for begge parter. Aftalen kan være en: 

  • Licensaftale, hvor du får ret til at udnytte teknologien inden for dit felt, som oftest på ikke-eksklusive vilkår, men ofte med mulighed for at forhandle eksklusivitet.
  • Salgsaftale, hvor de intellektuelle rettigheder overdrages til din virksomhed.
  • Spinout, hvor teknologien overføres/licenseres ind i et nyt selskab, som skal kommercialisere teknologien.

Teknologioverførsel er for alle

Aalborg Universitet indgår hvert år 20-40 nye aftaler om teknologioverførsel med både store og små virksomheder fra hele verden, så teknologioverførsel er for alle virksomheder med et behov for ny teknologi. 

Tillid og åbenhed for vidensdeling

Processen frem mod en aftale om teknologioverførsel handler om tillid og åbenhed for vidensdeling. Derfor sker teknologioverførsel ofte til virksomheder, som er gode til at synliggøre deres behov.

Har du og din virksomhed specifikke teknologibehov, tager vi derfor gerne en fortrolig samtale med dig for bedst muligt at kunne matche dine behov med alle eksisterende teknologier og opfindelser i AAU’s portefølje. Derfra går vi videre med at diskutere en aftale om teknologioverførsel.

Hvis ikke der er et match lige nu, åbner det muligheden for, at Aalborg Universitets kontor for teknologioverførsel:

  • Gemmer forespørgslen og vender tilbage, når der dukker nye teknologier op, som ser ud til at være et match, eller
  • Hjælper med at etablere den helt rigtige kontakt til relevante forskningsgrupper, så I kommer på rette vej og evt. kan indgå et forskningssamarbejde om problemstillingen.
Se også...

Kontakt AAU

Hvis du har spørgsmål til AAU's opfindelser og teknologi, og til hvordan du erhverver dig ret til at udnytte dem kommercielt, er du altid velkommen til at kontakte:

Forskningsinnovation
Tlf.: 9940 9336
E-mail: patent@adm.aau.dk