Bliv mentor for iværksættere

Bliv mentor for iværksættere

Hvis din virksomhed vil være på forkant med udviklingen, så kan du deltage i Aalborg Universitets Inkubatorordning. Vi søger mentorer og oplægsholdere med lyst til at lære fra sig og interesse i at følge iværksættere på tæt hold.

AAU’s Inkubatorordning giver unge iværksættere den nødvendige viden til at starte egen virksomhed. 

Som mentor i Inkubatorordningen indgår du i en sparringsproces, hvor du modtager inspiration og nytænkning i et tæt samarbejde med iværksætterne. Processen varer ca. to måneder, og der er mulighed for efterfølgende samarbejde. Du og din virksomhed får mulighed for at screene potentielle kunder og/eller samarbejdspartnere eller evt. indgå et strategisk partnerskab eller samarbejde med en innovativ opstartsvirksomhed.  

Et typisk mentorforløb varer 12 måneder og man gennemfører typisk ét møde pr. måned, men skal også stå til rådighed for henvendelser mellem møderne.

Som mentor kan man deltage i to årlige arrangementer, hvor man kan lytte til spændende pitches fra Inkubatorens teams.

Desuden vil man have mulighed for at deltage i erhvervspaneler, hvor man er med til at vurdere, om Inkubatorens startups skal gå videre til næste fase i programmet eller ej.

Mentoren får stor værdi af at blive koblet sammen med højt kvalificerede og passionerede unge mennesker og kan selv lære meget af processen. Mentorarbejde kan på sigt føre til opgaver i advisory boards og egentlige bestyrelser.

Mentoren stifter desuden bekendtskab med spændende projekter og inspirerende nye forretningskoncepter, hvilket kan give mulighed for at lære nye teknologier og forretningsområder. Desuden vil man blive en del af mentornetværket.

Mentorarbejdet er ubetalt, men når forløbet på de 12 måneder er overstået, kan man selv aftale betingelser for det videre forløb med sine mentees.

Du kan læse mere om mentor-forløbet her.

Case: Et værdifuldt mentorprogram for begge parter

Siden Christian Ritter i sommeren 2017 afsluttede sin uddannelse, har han arbejdet fuldtid med sin virksomhed, som han startede mens han studerede. Virksomheden, Qlu, vil inspirere forbrugerne i deres valg af spisesteder ved at give et visuelt overblik over deres udbud. Til det har de blandt andet udviklet en app, som forventes lanceret i sommeren 2018.

Så da Christian Ritter fik mulighed for at blive en del af SEA’s mentorprogram var han ikke sen til at takke ja.

- Jeg blev spurgt, om jeg kunne tænke mig at få Boye Hartmann som mentor. Og efter at have læst om ham, så jeg det som en god mulighed for at få nogle kompetente øjne på vores virksomhed og en god mulighed for at sparre med en meget erfaren iværksætter og forretningsmand, fortæller Christian Ritter, der har læst Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship (ICTE) på Aalborg Universitet København.

Boye Hartmann har været iværksætter i mere end 30 år og har startet mange virksomheder op i blandt andet Danmark, Rusland, Belgien og Sydøstasien. Hans ekspertise ligger især inden for digital marketing og strategier, og hans viden var derfor et godt match for Christian Ritter og Qlu.

Med Boye Hartmanns mange år som iværksætter, vidste Christian Ritter godt, at han kan lære meget af den digitale eksperts erfaring.

- Det giver stor værdi for mig at få en mentor, som kan se på forretningen i et større perspektiv. En erfaren mentor har jo prøvet at fejle og kan derfor se nogle af de udfordringer, der kommer hen ad vejen. Så jeg lytter meget til Boyes råd, fortæller Christian Ritter.

Boye Hartmann nyder også at dele ud af sin viden og give konkrete råd til Christian Ritter. Men for ham handler det også om at være med til at tegne fremtidens virksomheder.

- Man får muligheden for at få en enorm mængde inspiration fra unge iværksættere, og samtidig er man også med til at præge udviklingen. Og hvornår får man ellers lov til at præge udviklingen for fremtidens rockstjerner? spørger Boye Hartmann retorisk.

Fakta

SEA’s mentorprogram er målrettet alle studenter-startups som en måde at tilføre ekstra kompetencer, viden, mindset og netværk til de studerende.

Det er ulønnet at være mentor og gratis for studenter-startupsene at benytte.

Du kan læse mere om mentorprogrammet og ansøge på SEA's sider.

Se også...

Sådan gør du...

Hvis du har lyst til at blive mentor i AAU’s Inkubatorordning, er du meget velkommen til at kontakte SEA:

Tlf.: 9940 8002
E-mail: sea@adm.aau.dk