Spring til indhold

Besøg

Power-to-X

Institut for Energi

Besøg

Power-to-X

Institut for Energi

Kort beskrivelse af aktiviteten: Det er et oplæg på ca. en times varighed, hvor der vil blive stillet løbende spørgsmål og opgaver til eleverne. Oplægget slutter med en Kahoot med spørgsmål om indholdet i oplægget og til sidst en opsamling og afrunding. Efter oplægget bliver eleverne vist rundt på universitet, hvor der vil være mulighed for at få indsigt i, hvad vi laver hos AAU Energi. Derudover kan eleverne lave et forsøg med en brintbil, så man med egne øjne kan se, hvordan en Power-to-X teknologi fungerer.

Karakter af besøgets indhold: Der vil blive forklaret, hvad Power-to-X er. Man får en indsigt i, hvordan Power-to-X skal hjælpe med den grønne omstilling, herunder nogle af de teknologier som benyttes i dag, og nogle som kommer til at blive brugt i fremtiden. Nogle af de udfordringer disse teknologier giver vil også blive belyst. Det vil også blive forklaret hvorfor og hvordan, at Power-to-X vil blive - og faktisk allerede er - en uundgåelig del af fremtiden. 

Faglig relevans: Matematik, fysik og teknikfag/teknologi
Forklaring af hvad Power-to-X er, hvordan det bruges, og hvilken rolle det kommer til at spille i fremtiden. Derudover handler det om den grønne omstilling, den nuværende og fremtidige elproduktion, overproduktion af el i fremtiden, hvilke konsekvenser det bringer med sig, og hvordan Power-to-X kan være en løsning på problemet.

Nøgleord: Grøn omstilling, Power-to-X, carbon capture.

Forventet niveau: 1., 2. og 3.g på STX eller HTX.

Forberedelse: Se ”Praktiske forhold”.

Udbytte: En bedre forståelse for hvilke udfordringer vi står overfor med den grønne omstilling, og hvordan Power-to-X er en af løsningerne.

Maks antal personer: 30 elever.

Forelæser: Energistuderende Frederik Juul Tilsted.

Tidspunkt for besøget: Aftales med kontaktperson.

Besøgets varighed: 1,5 - 2 timer.

Mødested: AAU Energi, Aalborg Universitet, Pontoppidanstræde 101, 9220 Aalborg Ø. Alternativt på eget gymnasie. Nærmere aftales med kontaktperson.

Kontaktperson: gymnasieportalen@adm.aau.dk Hanne Munk Madsen, AAU Energi. 

Praktiske forhold: Elever skal medbringe PC eller lommeregner samt noget at skrive på.

Detaljeret beskrivelse / Bilag: Se evt. video for en dybere beskrivelse og demonstration af, hvad Power-to-X kan.

thumbnail

AAU Laboratorie - Energi

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

AAU Laboratorie - Energi

thumbnail

Power-to-X

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Power-to-X