Nyhed
Ny kantineoperatør har fokus på det grønne
Lagt online: 08.08.2022

Nyhed
Ny kantineoperatør har fokus på det grønne
Lagt online: 08.08.2022

Ny kantineoperatoer har fokus paa det groenne
Nyhed
Lagt online: 08.08.2022
Nyhed
Lagt online: 08.08.2022
Af: Anne-Sophia Lundgaard Jensen, AAU Kommunikation. Fotos: Jespers Torvekøkken
Fra i dag, mandag den 8. august, vil kantineoperatøren Jespers Torvekøkken stå klar i kantinerne på hele Aalborg Universitet (AAU). Jespers Torvekøkken har som virksomhed et stort fokus på strategier og initiativer, som er skabt med et formål om at reducere madspild, vareindkøb og virksomhedens generelle CO2-aftryk.
Kundechef for kantinerne på AAU, Jimmi Jørgensen, fortæller, at virksomhedens grønne mærkesager vil være synlige i den mad som man møder i de nye kantiner.
- Vi tilbyder et køkken med mere fokus på det grønne. Det gør vi blandt andet igennem en fast kødfri dag. Dette taler ind i vores agenda om mere bæredygtighed og et mindre klimaaftryk, siger Jimmi Jørgensen.
Jimmi Jørgensen fortæller, at den faste grønne dag foreløbigt bliver tirsdag, og at der løbende vil blive skiltet i kantinerne, omkring hvordan menuerne kommer til at se ud.
Jimmi Jørgensen fortæller, at en af kantinerne på campus Aalborg er helt grøn. Det drejer sig om kantinen på Kroghstræde 3, her vil altså kun blive serveret grønne retter uden kød. Derudover, så vil kantinerne løbende variere de madoplevelser som de tilbyder.
- I løbet af året vil vi glæde os til at afprøve forskellige temaer. Eksempelvis vil der i september være et Søris tema, hvor omdrejningspunktet er økologiske grøntsager fra Søris, siger Jimmi Jørgensen.
Udover den morgenmad og frokost som fra i dag kan fås rundt om på campusserne, så tilbyder Jespers Torvekøkken også, at man kan bestille mødeforplejning på deres webshop.
- Det skulle gerne føles som en simplificering af vores bestillingssystemer, og det bliver meget brugervenligt, fortæller Jimmi Jørgensen.
Det er ikke kun maden som kommer til at forandre sig, med den nye kantineoperatør. Det visuelle udtryk i universitetets kantiner kommer nemlig også til at forandre sig.
- Man kan forvente, at vi bringer torvekøkkenets koncept ud i alle rummene. Man skulle gerne kunne se at der er sket noget nyt. En stor del af ånden i Jespers Torvekøkken er vores rå look, så vi vil pynte op med rå grøntsager og trækasser, siger Jimmi Jørgensen.
Den nye kundechef fortæller, at man fremover kan glæde sig til at møde et passioneret personale som står klar i de nye kantiner.
- Vi har glædet os helt vildt til at komme i gang, og til at tage imod jer i vores kantiner, siger Jimmi Jørgensen.
Du kan se et overblik over de forskellige kantiner på AAU og deres åbningstider her.