Af Tina Strandvig, HR. Foto: Colourbox
- De fleste mennesker ekskluderer ikke nogen bevidst. Alligevel kommer vi nogle gange til at gøre og sige ting, som virker ekskluderende. Den bedste måde at blive bevidst om sine egne biases er ved hele tiden at blive udfordret og konfronteret med dem, lød det fra oplægsholder Mikkel Orlovski fra ConnectingCultures, da det første forløb af AAU’s diversitet- og inklusionstræning blev skudt i gang.
Træningen består af fire workshops i ubevidst bias, inkluderende sprog og kommunikation, inkluderende ledelse og kulturel intelligens og understøtter de indsatsområder, som AAU har valgt at arbejde med i universitetets strategiske handleplan for ligestilling og diversitet.
Hvorfor er diversitet- og inklusionstræning nødvendigt?
Formand for AAU’s Udvalg for Ligestilling og Diversitet, Lars Hvilsted Rasmussen, fortæller sådan om træningen:
- Vi ved, at diversitet giver bedre resultater - men det kommer ikke af sig selv. Tværtimod kan forskellige forventninger, arbejdsmetoder og tankegange udfordre vores samarbejde. På workshopsene lærer vi at bruge diversitet og inklusion som drivkraft for bedre trivsel, beslutninger og resultater.
Tilmeld dig efterårets hold
Omkring 80 ledere og medarbejdere har allerede deltaget på en af workshopsene og fået evidensbaseret viden om, hvordan diversitetsfaktorer såsom køn, alder og kulturel baggrund kan skabe værdi i ledelse, kommunikationsformer og samarbejde.
Hvis du gerne vil have samme viden, så du kan gøre en forskel, kan du deltage på et eller flere af de nye hold, der udbydes i efteråret 2022. Læs mere og tilmeld dig nedenfor.
Find mere information om AAU's arbejde med ligestilling og diversitet
Du kan læse mere om AAU’s arbejde med ligestilling og diversitet her.