Cafémiljøet i stueetagen er tiltænkt SIH´s faste brugere, øvrige ansatte og studerende på AAU, eksterne samarbejdspartnere samt byens borgere.
Caféen er omdrejningspunktet i SIH. Den skal være åben for alle, og den befinder sig på torvet med indgange fra 4 sider. Det er helt centralt, at caféen drives i samspil med SIH, så det understøtter en innovationshub og ungt miljø. Caféen skal få studerende og ansatte til at opsøge SIH og blive en del af miljøet. Referencepunkt er bl.a. caféen i Ragnarock museumragnarock.dk/cafe/ eller Aarhus Universitets Startup-miljø thekitchen.io. Det er ungt, hipt og også public café – og et omdrejningspunkt for aktiviteterne.
Caféen skal ikke omtales ”kantine”, men gerne have et navn og være synlig med sin profil og tilbud. Caféen skal være et sted, man har lyst til at gå hen, også efter fyraften for at få en snak og caféret med sin kollega. Caféen er åben for andre udefra, hvilket kan give liv i huset, fx brunch eller bespisning inden et arrangement i Gigantium. Ny +Bus og supercykelsti løber på nordsiden, og parkering på sydsiden af huset.
Caféens stemning skal være på niveau med caféerne i Aalborg midtby, men funktionerne spænder også over mod drop down arbejdspladser, buffet-område eller opdækning til auditorium-forplejning, inddragelse til større arrangementer, afholdelse af præsentationer, fredagscafé med DJ & bar m.v. Der må gerne tages initiativ til sociale arrangementer som vin- og ostesmagning, temaaften, fællesspisning, nybagt brød og kage, take away osv.
Restauratøren fastlægger menuer og sortiment, hvor ønsket er en stor variation. Der ønskes mulighed for at købe morgenmad, frokost, snacks, aftensmad. Gerne mulighed for at ”tage-mad-med-hjem” eller mulighed for at købe og lune selv om aftenen. Det kunne være dagens salat, hvor der kan laves tilvalg af protein (fx skaldyr, kylling, tun, laks, falafler, skinke), et udvalg af sandwich og dagens varme ret, men studerende efterspørger også nogle gange pizzaer, nachos, pastaretter og burgere. Det ses gerne, at der laves 1 til 2 ugentlige aftensmåltider for AAU´er, hvor man booker/køber billet.
Åbningstiden bør tilpasses brugen og arrangementerne i SIH. Det vil være efterspørgsel efter at købe mad i weekenden, da mange iværksættere vil være i SIH i weekenden. Når drømmen som iværksætter skal prøves af, går de studerende all-in og arbejder alle deres vågne timer på projektet.
Caféen har et fuldt udstyret produktionskøkken og et udsalgssted (caféboks). I caféboksen kan der også varmes lette retter, der kan udleveres. Caféboksen er udleveringssted, evt. med en brik, der bipper. Dette aftales med en kommende restauratør/leverandør.
Betaling skal gerne foregå digitalt, smart og mindske kødannelse. Gerne med mobilpay/swipefunktion.
Caféen må gerne ansætte studerende til salget i caféboksen og til at hjælpe med afrydning ved større arrangementer. Det understøtter det engagerende unge miljø.
Vurdering af det potentielle antal daglige brugere i cafeen
Der er tale om en ny bygning og projekt for universitetet, så antallet af daglige brugere er et skøn. Det vil ikke være alle brugere, som vil vælge at købe mad.
SIH har 250 faste arbejdspladser og 150 drop down arbejdspladser. Derudover er der en række mødefaciliteter og et auditorium.
I nabobygningerne er der ansatte og studerende fra BUILD, Energiteknik, Materialer og Produktion, som ikke har egen universitetskantine.
Eksterne uden for AAU: Nærområdets beboere, ansattes og studerendes familier og venner, regionen, Aalborg Universitetshospital, Gigantium m.v.